עוף אדום של זיוה

עם השנים, דודה זיוה שלי, מתגלה כמעיין שממשיך להזרים עוד ועוד מתכונים משובחים. לפני מספר שבועות היא כתבה לי, משום מקום, שנזכרה פתאום במנת עוף שהיתה מכינה לבנות כשהיו תלמידות בבית ספר יסודי (שתיהן בשנות ה-20 שלהן כבר זמן מה.. על מאיקי כבר יצא לי לספר לכן במתכון של הממתק המעולה והבריא הזה, למשל). בימים טרופים ונוראיים אלו אני ממליצה בחום להכניס תבנית של העוף המופלא והמנחם הזה לתנור.

השם שהוענק על ידי רוני בת דודתי למנת העוף הוא: "העוף האדום", כנראה משום שהרוטב מורכב מלא מעט מרכיבים אדומים, אך המנה עצמה לא באמת אדומה. בכל מקרה, בחרתי להישאר נאמנה למקור ועל כן נקרא לו כך גם פה… תקשיבו, אתם רוצים להכין את העוף הזה עבור המשפחה שלכם.. הילדים יבקשו אותו שוב ושוב, אם לצהרים של אחרי בית ספר (אמן ויחזרו לשגרת בית ספר..) ואם לארוחת שישי או חג. This one is a keeper.

הרוטב של העוף נפלא גם על אורז לבן, כך שאני מציעה להכין גם ממנו. אספר לכם שילדיי זללו אותו (וגם אנחנו) כבר בניסיון הראשון (המתכון המצורף עבר שינויים מינוריים, בהובלת זיוה כמובן.. אני לא מתעסקת עם דודה שלי ). למפונקים מביניהם פירקתי את העוף לחתיכות והשקיתי ברוטב הטעים – התקבלו ביסים חלומיים.

לעוף מתבקש להוסיף גם פלחי תפוחי אדמה, כי אם כבר – אז כבר. אבל זה לא בגדר חובה, כמובן. מי שרוצה יכול לשלב גם בטטות (כמו שעשינו במנת העוף בתנור המעולה הזו) ובצלים (כמו שעשינו במנת העוף בתנור המעולה הזו) למשל.. כרגיל, לכו על מה שזמין וטעים לכם.

אם תציצו רגע ברשימת המרכיבים של המרינדה (שבהמשך תהפוך לרוטב יחד עם מיצי העוף), יש כאן לא מעט מרכיבים מתוקים, מקטשופ (כן, קטשופ!) וריבת תותים ועד נגיעת דבש וצ'ילי המתוק.. אל תיבהלו. ממש לא מתקבל עוף מתוק מדי.. חומץ התפוחים, הסויה ותבלינים, יחד עם העוף ומיציו מאזנים את המתוקים ומתקבלת מנת עוף פשוט מעולה.

מילה אחרונה לפני שמתחילים: השרייה ארוכה תמיד עושה טוב (עד 24 שעות במקרר), אך אספר לכם שגם אם העוף יהיה במרינדה רק שעה – תתקבל מנה מוצלחת במיוחד.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

5 כרעיים של עוף, מפורקות

5 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לפלחים דקים (רבעים/שמיניות, תלוי בגודלם)

למרינדה:

1/2 כוס קטשופ

1/2 כוס ריבת תותים

2 כפות חומץ תפוחים

1/4 כוס סויה

1 כף דבש

3 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1 כפית אבקת שום/שום גבישי

1 כפית פפריקה אדומה

1 כף שמן זית

1 כפית מלח

טחינה נדיבה של פלפל שחור טחון טרי

אופציונאלי, אם רוצים קצת חריפות:

1 כפית שטוחה צ'ילי גרוס/פפריקה חריפה

הוראות הכנה:

מכניסים לקערה גדולה את כל חומרי המרינדה ומערבבים היטב: 1/2 כוס קטשופ, 1/2 כוס ריבת תותים, 2 כפות חומץ תפוחים, 1/4 כוס סויה, 1 כף דבש, 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק,1 כפית אבקת שום/שום גבישי, 1 כפית פפריקה אדומה, 1 כף שמן זית, 1 כפית מלח וטחינה נדיבה של פלפל שחור טחון טרי.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מכניסים את חלקי העוף לקערה ומערבבים, כך שמצופים במרינדה מכל הכיוונים. עוטפים ומכניסים למקרר לשעה עד 24 שעות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

משבצים בתבנית גדולה המתאימה לתנור את חלקי העוף ופלחי תפוחי האדמה (אפשר גם לשלב בטטות ו/או בצל, אם רוצים), שופכים מעל את כל יתרת המרינדה ודואגים שכל חלקי העוף ותפוחי האדמה מצופים בה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עוטפים בנייר אפייה וברדיד אלומיניום ואופים למשך שעה וחצי.

מסירים את נייר האפייה והאלומיניום, משקים את העוף ברוטב וצולים חצי שעה נוספת.

צילום: דוד בכר/הארץ

כעת, במידה ותפוחי האדמה לא אפויים דיו, מסירים רק את חלקי העוף ואופים את תפוחי האדמה 15 דקות נוספות (אם תפוחי האדמה חתוכים לפלחים דקים זה לא אמור לקרות).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד פעם הבאה,

מיכל

 

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
6 תגובות
  1. מיכל הגב

    היי מיכל
    האם אפשר סילאן במקום דבש?
    לנכדית (מתחת לגיל שנה ) אסור לאכול דבש…

  2. ציבי הגב

    זיוה, זיוה.

  3. שרון הגב

    תודה לך ולדודה זיוה על מתכון שווה!
    לא היתה לי ריבת תות אבל יצא טעים גם בלי…קצת שיניתי אבל ההשראה בזכותכן!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן