בשבועות האחרונים הוריי מתארחים אצלינו מדי פעם, זמן איכות משותף שקצת מנחם בתקופה קשה זו. באחת מארוחות הצהרים המשותפות שלנו בבית, אמא שלי אלתרה בשתי דקות מנת אורז שיצאה מיליון דולר. ביקשתי ממנה מיד להתיישב ולשחזר את שעשתה – כי אצלה זה תמיד "הוספתי קצת מזה וקצת מזה..".
אז הפעם אמי התיישבה וכתבה לי במדויק את אלתורה הנוכחי – הביטו ברשימת המצרכים ותבינו שמדובר בבישול של אמנית.. מודה שמעולם לא שילבתי במנת האורז שלי מיונז, ריבת תפוזים ומיץ תפוזים, יחד עם חשודים מיידיים יותר כמו בצל, שום ומנגולד. הרמתי גבה אבל זכרתי את הטעם הטוב של האורז, שלא יכולתי להפסיק לאכול עם כף העץ ישירות מהמחבת, וידעתי שמנה נוספת כרגע התווספה לרשימת המתכונים ליום הצילום הבא.
מי שנמצא פה הרבה זמן יודע שאמי אוהבת לשלב מיץ תפוזים וריבת תפוזים במתכונים שלה, כפי שכבר שיתפתי במתכון של הרוטב המנצח שלה לסלט חסה, בעוף המשגע הזה ובמתכון של הסלמון הזה והזה, בין היתר.
שימו לב שבגוף המתכון משלבים אורז מבושל (כוס לפני בישול). בשלו את האורז בדרך הרגילה והמוצלחת שלכם. אשתף אתכם שמאז שאני זוכרת את עצמי אמי אוהבת לבשל את האורז שלה במיקרו. היא עושה את זה כך: מערבבת בכלי זכוכית כוס אורז עם שתי כוסות מים רותחים, כפית שטוחה מלח וכף שמן. מכניסה למיקרו לכ-7-8 דקות, מערבבת ומכניסה לעוד כ-4 דקות (זמני הבישול משתנים בהתאם לעוצמת המיקרוגל). כמובן שאין שום בעיה להשתמש באורז מבושל מאתמול (אחלה מנת שאריות – כמו מנת העוף ואורז, למשל).
מצרכים:
1 כוס אורז מבושל (כוס לפני הבישול)
2 עלי מנגולד (עם הגבעולים) קצוצים דק
1/2 בצל לבן גדול/1 בצל לבן קטן, קצוץ דק
5 שיני שום כתושות
1 כף מיץ לימון
1 כף מיונז
1 כף סויה
1/3 כוס מיץ תפוזים
1 כף ריבת תפוזים
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור
הוראות הכנה:
מחממים במחבת גדולה 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שמזהיב.
מוסיפים את 5 שיני השום הכתושות ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, עוד כ-2 דקות.
מוסיפים למחבת כף מיץ לימון סחוט טרי, כף מיונז, כף סויה, 1/3 כוס מיץ תפוזים, כף ריבת תפוזים ומערבבים היטב.
מוסיפים את עלי המנגולד הקצוצים, מערבבים ומבשלים ברוטב, תוך ערבוב מדי פעם, עד שמתאדה ברובו.
מוסיפים את האורז המבושל ומערבבים היטב. טועמים ומוסיפים מעט מלח ופלפל שחור, לפי הטעם.
עד הפעם הבאה,
מיכל