קוביות סלמון ברוטב תפוז וצ'ילי מתוק

את המנה המעולה הזו אמי אלתרה באחת הארוחות המשפחתיות שלנו. היא בחרה לחבר את קוביות הסלמון התפוזיות עם פסטה, ואחרי טעימה ראשונה – פשוט לא יכולנו להפסיק לאכול… היתה הרגשה ממש של אוכל מכושף!

כאמור, אמי צירפה את הסלמון והרוטב למנת פסטה, אך באותו אופן קוביות הסלמון ברוטב המעולה יהיו מצוינות על ערימת אורז או פירה שיספגו אליהם את הרוטב בהצלחה מרובה (גם קינואה תתאים, אם אתם מתעקשים ).

ביקשתי מאמי לשחזר את המנה סמוך לטעימתה הראשונה, כשהכל עוד (יחסית ) טרי בראשה. הופתעתי לגלות מה היו מרכיביה.. למשל כלל לא זיהיתי את הסלמון המעושן, אותו הוסיפה קצוץ דק דק לתבשיל, כמו מעין תיבול בלבד.

כמה נקודות שחשוב להדגיש לפני שמתחילים: יש לשלב כאן ריבה איכותית עם קליפות ולא ריבה חלקה משום שהקליפות מוסיפות עומק נפלא לרוטב. אשתף אתכם כי, באחד הניסיונות של המנה במטבחי (בואו נאמר שהיה צריך לחדד את המתכון שהגיע מזיכרונה של אמי.. ), השתמשתי בריבת תפוזים וג'ינג'ר (עם קליפות) שהייתה פשוט מצוינת.

בנוסף, הקפידו לחתוך קוביות בשרניות של סלמון, שלא יהיו קטנות מדי, אחרת הדג יתייבש מהר וזה יהיה חבל עד מאד. בקשו ממוכר הדגים שלכם נתח מרכזי של פילה סלמון ללא העור וחתכו אתם לקוביות של כ-2*2 לפני ההכנה.

את קוביות הסלמון שלנו נשרה במרינדה לפחות לשעתיים ועד יממה. הסלמון משתבח וסופג יותר את הטעמים ככל שיושב יותר זמן במרינדה. שימו לב שניתן להוסיף לרוטב קרם קוקוס או שמנת מתוקה. אני ניסיתי את המנה עם שתי האופציות ובשני המקרים יצא מעולה, כך שהחליטו אתם אם אתם מעדיפים את המנה חלבית או רוצים לתת לה קיק של קוקוס ולקחת אותה לכיוון קצת יותר אסייתי (שמשתלב גם עם הצ'ילי המתוק).

ישנה אופציה להעשיר את הרוטב אפילו יותר עם כמה כפות של ליקר הדרים כלשהו, כמו לימונצ'לו או קוואטרו/גראנד מרנייה – רק ישבח.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כ-1/3 נתח סלמון שלם (החלק המרכזי, כ-600 גר'), ללא עור, חתוך לקוביות בגודל של כ-2*2

100 גר' סלמון מעושן קצוץ דק דק

1 בצל בינוני חתוך לקוביות

3 עגבניות גדולות, בשלות, מקולפות, חתוכות לקוביות

5 כפות גדושות ריבת תפוזים (עדיף עם קליפות, אפשר גם שילוב של תפוזים וג'ינג'ר)

5 כפות רוטב צ'ילי מתוק

3 כפות רוטב סויה

1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט

1 כוס חלב/קרם קוקוס או שמנת מתוקה

4 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון

1 כפית מלח

1/3 כפית פלפל שחור טחון

אופציונאלי: 3 כפות ליקר לימונצ'לו או קוואנטרו

מומלץ להגשה: פסטה או אורז

הוראות הכנה:

מכניסים לקערה את הריבה, הצ'ילי המתוק, מיץ התפוזים והסויה ומערבבים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים לקערה את קוביות הסלמון, מערבבים היטב כך שכל קוביות הסלמון ייעטפו במרינדה, עוטפים ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים ועד ליממה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בסיר רחב ועמוק, בינוני או גדול, מחממים 4 כפות שמן זית ומטגנים את קוביות הבצל עד ששקוף.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את קוביות העגבניות, מבשלים עוד כמה דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהעגבניות מתרככות ומגירות נוזלים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את קוביות הסלמון יחד עם כל נוזלי המרינדה, מערבבים ומבשלים כ-3-4 דקות עד שכמעט מבושל לחלוטין (יש לשים לב שלא לייבש את הסלמון, שמתבשל מהר).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הסלמון המעושן הקצוץ, המלח והפלפל השחור ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את קרם הקוקוס/השמנת המתוקה, מערבבים ומבשלים עוד כדקה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומתקנים תיבול, במידת הצורך, ומבשלים עוד כדקה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים עם פסטה או מגישים על אורז.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. אמנון קדם הגב

    עושה חשק. שבוא הבא לארוחה.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן