כרוב צלוי ברוטב תאילנדי מדהים

לפני מספר שנים עלה בבלוג מתכון אהוב במיוחד של כרוב צלוי – הלוא הוא "סטייק הכרוב" המעולה והקל בטירוף להכנה. היום אני שמחה להציג בפניכם מתכון נוסף של כרוב צלוי, אך אחרת – במנה הזו תמצאו רבעי כרוב, שראשית נצלה על הגז ורק לאחר מכן נכניס לצלייה בתנור.

אך בזה לא תסתיים הכנת המנה – עם צאתם מהתנור, נשקה את רבעי הכרוב החרוכים והצלויים שלנו ברוטב בועט עם טעמים אסייתיים חריפים וחמוצים נפלאים, בשילוב רוטב דגים, שמעניק לבלוטות הטעם שלנו קפיצה קטנה ומיידית לתאילנד. אם תרצו להפוך את המנה לטבעונית, המירו את רוטב הדגים בתחליף טבעוני.

זוהי מנה מנצחת שלבטח תאמצו לארכיון האירוחים האסייתיים שלכם (ובכלל). השילוב של הטעם המעט מעושן של הכרוב והטקסטורות הפריכות (החיצוניות) והרכות (הפנימיות) שלו, עם הרוטב הבועט שלנו, יוצר ביסים שתרצו לחזור אליהם שוב ושוב.

הצלייה של הכרוב על המחבת לפני הכניסה לתנור מוסיפה טעם אומאמי נפלא. בבקשה אל תחששו מהחריכה של הכרוב, אנחנו ממש מחפשים אותו כאן – תנו לקצוות הכרוב להיחרך ולהפוך לכהים וצלויים כמו שצריך.

אם אין לכם מחבת או סיר שנכנסים לתנור, פשוט העבירו את רבעי הכרוב החרוכים לתבנית תנור מרופדת נייר אפייה ואז הכניסו לתנור. המנה הכי הכי טעימה כשהכרוב חם ישירות מהתנור, היא כל כך קלה להכנה ואת הרוטב אפשר להכין מראש, כך שאני ממליצה לתזמן את ההכנה, כך שהכרוב ייצא מהתנור סמוך להגשה.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

1 כרוב בינוני, חתוך לרבעים

כ-3 כפות שמן חמניות לשימון

לרוטב:

אצבע של כ-5 ס"מ ג'ינג'ר מקולפת ומגורדת

4 כפות רוטב דגים

כפית שמן שומשום

1 שן שום כתושה

1 צ'ילי אדום קצוץ דק

2 כפות סוכר או סוכר קוקוס/דקלים

1 כפית גרידת ליים (או לימון, אם אין)

מיץ מ-2 ליים או מלימון אם אין (או לימון אחד גדול ועסיסי)

לפיזור מעל עם ההגשה:

חופן גדול עלי כוסברה קצוצים גס

חופן בוטנים מטוגנים/קלויים קצוצים גס

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.

מחממים מחבת או סיר רחב ונמוך, המתאים גם לתנור, על להבה בינונית-גבוהה עד שחם מאד.

מברישים את רבעי הכרוב בשמן מכל הצדדים וצולים אותם למשך כ-5 דקות מכל צד, כאשר תוך כדי הצלייה מדי פעם לוחצים מעט על הכרוב על מנת שייצלה היטב.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מניחים את רבעי הכרוב על צידם המעוגל ומכניסים לתנור החם לכ-25-30 דקות או עד שרכים מספיק.

צילום: דוד בכר/הארץ

בזמן שהכרוב בתנור מכינים את הרוטב:

מכניסים לקערה קטנה את הג'ינג'ר המגורד, 4 כפות רוטב דגים, כפית שמן השומשום, שן השום הכתושה, הצ'ילי האדום הקצוץ, 2 כפות הסוכר, כפית גרידת הליים (או הלימון) ומיץ הליים (או הלימון) ומערבבים היטב.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מעבירים את נתחי הכרוב לצלחת הגשה (או שבוחרים להגיש בסיר/מחבת אם ייצוגיים לטעמכם) ובעזרת כף משקים אותם ברוטב, כך שיחלחל בין שכבות הכרוב.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מפזרים מעל את הכוסברה הקצוצה והבוטנים הקצוצים.

צילום: דוד בכר/הארץ

מגישים מיד.

צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן