סטייק כרוב (עאלק)

אתם במצב "שומר" כרגע ומתחשק לכם איזה נשנוש כיפי, מינוס ייסורי המצפון?

מחפשים לגוון את התוספת המשעממת שלכם לצד העוף/דג?

תגידו היוש ל-"סטייק כרוב".

כן, כרוב.

תתפלאו.

בתכל'ס סתם נתתי שם מפוצץ לסוג של אנטיפסטי כרוב (בדומה לאנטיפסטי הזה, זוכרים?).

מדובר במנה טעימה, שמרפדת יופי את הקיבה בעודה מכילה מספר קלוריות מועט ביותר (25 קלוריות ל-100 גר' אם אתם חייבים לדעת כאן ועכשיו ).

השילוב של כרוב ודיאטה עושה לי פלאשבק מיידי לשנות נעוריי, בהם גם אמי נפלה בפח "דיאטת הכרוב" שהייתה פופולרית באותה תקופה, בה לעסה וטחנה כרוב בכל צורה ומרקם. בעיקר זכור לי (לרעההה) מרק הכרוב, המאד לא מעורר תיאבון, שהייתה מתחברת אליו.

אז, לא – אנחנו רחוקים שנות אור מזה, אך עם אותו עיקרון בסיסי: כרוב הוא אחלה אופציה כשרוצים לשמור.

ואם נכין אותו כך שיהיה גם סופר יאמי – תענוג.

ביננו, גם אם אתם ממש לא בקטע של לשמור ואתם יותר בקטע של לאכול מהכל כולל הכל, אני ממליצה לכם לנסות את הנשנוש הכיפי הזה. מדובר במנה כל כך קלה ומהירה להכנה שפשע לא לנסות.

קצת מוזר לקרוא לכמה משפטים הבאים "מתכון".. בואו פשוט נצטט את צמד אליליי התרבות של בנותיי:

"קל".

הרעיון למתכון לקוח מהבלוג naturally nourishing.

מצרכים:

מצרכים לסטייק כרוב

1 כרוב בינוני חתוך לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ.

  • שימו לב לקלף את העלה החיצוני של הכרוב ולחתוך את בסיסו הקשה, לפני פריסתו.

כ-3 כפות שמן זית

2-3 שיני שום כתושות

מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי

הוראות הכנה:

מחממים תנור לחום של 200 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים עליה, בשכבה אחת, את פרוסות הכרוב.

עובי פרוסת כרוב

פרוסות כרוב על תבנית

מערבבים את השום הכתוש בתוך שמן הזית, ובעזרת מברשת מורחים את התערובת על שני צידי הכרוב.

שום בתוך שמן זית

מריחת הכרוב

מתבלים את פרוסות הכרוב במלח ים אטלנטי ופלפל שחור טחון טרי ומכניסים לתנור.

מתובלים

כעבור 30 דק' הופכים את פרוסות הכרוב ואופים 20 דקות נוספות על צידן השני.

היפוך סטייק כרוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אוכלים חם או בטמפרטורת החדר.

סטייק כרוב על תבנית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
  1. סטייק הכרוב עסיסי וטעים גם ככה "נטורל", אך אם מתחשק לכם איזו תוספת אני ממליצה לכם לאכול יחד עם טחינה, יוגורט או שמנת חמוצה. ניסינו את שלוש האופציות ושלושתן היו מוצלחות בהחלט.
  2. מה שבטוח, אחרי הגילוי הכיפי הזה, אני מצרפת את הכרוב כחבר קבע במגשי האנטיפסטי שלי. שלא תגידו שלא אמרתי .
  3. בתמונה המצורפת, קבלו את סטייק הכרוב שלנו לצד סלט ירקות קצוץ ופסטה פסטו.. אחלה של ארוחת צהרים.

מוגש

צלחת עם סטייק כרוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

** מעדכנת אתכם שהייתי פה ב-16/5/18 ושדרגתי קצת תמונות 😀

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
6 תגובות
  1. אילנה הגב

    מתי את שוטפת את הכרוב , להוציא את כל ה….:( לפני פריסה או אחרי?

    • מיכל הגב

      הי אילנה, אני מקלפת את השכבה החיצונית וחותכת את בסיסו, כך שאין צורך לשטוף את עליו הפנימיים, בשונה מסה כרישה וכו.. כך גם נוהגים בני משפחתי וחברותיי.. אם את רוצה גם לשטוף אז אחרי הפריסה ואז לייבש

  2. רחלה ניסנוב הגב

    אלופה. נשמע מגניב. מחר בערב בדיוק תכננתי ארוחת המבורגר במנגל, אז יש תוספת מכובדת . ולא רק זה שתדעי שהמון דברים שלך אני עושה כאן בבית וקורת מחמאות ותמיד אומרת זה של מיכל אחות של ארז – צר לי שאיני משתפת בפייס – אני קצת בעייתית בסוגייה זו ויכול להיות שאני טועה…אבל זה כך בינתיים.
    נשיקות

    • מיכל הגב

      תודה רחלה, איזה כיף לשמוע! לוקחת בכיף ובכבוד את הקרדיט והטייטל של ״מיכל אחות של ארז״ 🙂
      נשיקות

  3. ORIT הגב

    עם כרוב אדום, יוצא עוד יותר יפה. מתכון נהדר

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן