אתם במצב "שומר" כרגע ומתחשק לכם איזה נשנוש כיפי, מינוס ייסורי המצפון?
מחפשים לגוון את התוספת המשעממת שלכם לצד העוף/דג?
תגידו היוש ל-"סטייק כרוב".
כן, כרוב.
תתפלאו.
בתכל'ס סתם נתתי שם מפוצץ לסוג של אנטיפסטי כרוב (בדומה לאנטיפסטי הזה, זוכרים?).
מדובר במנה טעימה, שמרפדת יופי את הקיבה בעודה מכילה מספר קלוריות מועט ביותר (25 קלוריות ל-100 גר' אם אתם חייבים לדעת כאן ועכשיו ).
השילוב של כרוב ודיאטה עושה לי פלאשבק מיידי לשנות נעוריי, בהם גם אמי נפלה בפח "דיאטת הכרוב" שהייתה פופולרית באותה תקופה, בה לעסה וטחנה כרוב בכל צורה ומרקם. בעיקר זכור לי (לרעההה) מרק הכרוב, המאד לא מעורר תיאבון, שהייתה מתחברת אליו.
אז, לא – אנחנו רחוקים שנות אור מזה, אך עם אותו עיקרון בסיסי: כרוב הוא אחלה אופציה כשרוצים לשמור.
ואם נכין אותו כך שיהיה גם סופר יאמי – תענוג.
ביננו, גם אם אתם ממש לא בקטע של לשמור ואתם יותר בקטע של לאכול מהכל כולל הכל, אני ממליצה לכם לנסות את הנשנוש הכיפי הזה. מדובר במנה כל כך קלה ומהירה להכנה שפשע לא לנסות.
קצת מוזר לקרוא לכמה משפטים הבאים "מתכון".. בואו פשוט נצטט את צמד אליליי התרבות של בנותיי:
"קל".
הרעיון למתכון לקוח מהבלוג naturally nourishing.
מצרכים:
1 כרוב בינוני חתוך לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ.
- שימו לב לקלף את העלה החיצוני של הכרוב ולחתוך את בסיסו הקשה, לפני פריסתו.
כ-3 כפות שמן זית
2-3 שיני שום כתושות
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי
הוראות הכנה:
מחממים תנור לחום של 200 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים עליה, בשכבה אחת, את פרוסות הכרוב.
מערבבים את השום הכתוש בתוך שמן הזית, ובעזרת מברשת מורחים את התערובת על שני צידי הכרוב.
מתבלים את פרוסות הכרוב במלח ים אטלנטי ופלפל שחור טחון טרי ומכניסים לתנור.
כעבור 30 דק' הופכים את פרוסות הכרוב ואופים 20 דקות נוספות על צידן השני.
אוכלים חם או בטמפרטורת החדר.
- סטייק הכרוב עסיסי וטעים גם ככה "נטורל", אך אם מתחשק לכם איזו תוספת אני ממליצה לכם לאכול יחד עם טחינה, יוגורט או שמנת חמוצה. ניסינו את שלוש האופציות ושלושתן היו מוצלחות בהחלט.
- מה שבטוח, אחרי הגילוי הכיפי הזה, אני מצרפת את הכרוב כחבר קבע במגשי האנטיפסטי שלי. שלא תגידו שלא אמרתי .
- בתמונה המצורפת, קבלו את סטייק הכרוב שלנו לצד סלט ירקות קצוץ ופסטה פסטו.. אחלה של ארוחת צהרים.
עד הפעם הבאה,
מיכל
** מעדכנת אתכם שהייתי פה ב-16/5/18 ושדרגתי קצת תמונות 😀
6 תגובות
מתי את שוטפת את הכרוב , להוציא את כל ה….:( לפני פריסה או אחרי?
הי אילנה, אני מקלפת את השכבה החיצונית וחותכת את בסיסו, כך שאין צורך לשטוף את עליו הפנימיים, בשונה מסה כרישה וכו.. כך גם נוהגים בני משפחתי וחברותיי.. אם את רוצה גם לשטוף אז אחרי הפריסה ואז לייבש
אלופה. נשמע מגניב. מחר בערב בדיוק תכננתי ארוחת המבורגר במנגל, אז יש תוספת מכובדת . ולא רק זה שתדעי שהמון דברים שלך אני עושה כאן בבית וקורת מחמאות ותמיד אומרת זה של מיכל אחות של ארז – צר לי שאיני משתפת בפייס – אני קצת בעייתית בסוגייה זו ויכול להיות שאני טועה…אבל זה כך בינתיים.
נשיקות
תודה רחלה, איזה כיף לשמוע! לוקחת בכיף ובכבוד את הקרדיט והטייטל של ״מיכל אחות של ארז״ 🙂
נשיקות
עם כרוב אדום, יוצא עוד יותר יפה. מתכון נהדר
מהמם עם כרוב אדום, תודה אורית