באחת המסעדות היותר כיפיות בתל אביב מגישים סלט שומר פרשי וטעים שאני ממש אוהבת. החלטתי לנסות ולשחזר אותו בבית והתקבל סלט פשוט מעולה וכמעט זהה למקור – סלט טרי, מרענן ופריך בזכות השומר, הסלרי, הנענע והלימון, עם מתיקות נפלאה בזכות הדבש והמשמש המיובש הקצוץ, בעיטה של חריפות בדמות צ'ילי אדום קצוץ וקראנץ' נוסף בכל ביס מהשקדים הקצוצים. תענוג!
מאז הניסיון הראשון אצלי במטבח, חזרתי לסלט המדובר כבר מספר פעמים ובכל הפעמים התגובות היו נלהבות במיוחד, בצירוף בקשות שונות לקבלת המתכון – המדד האולטימטיבי עבורי להצלחת מנה.
קבלו סלט שלבטח ייכנס במהרה לרפרטואר הסלטים הקבועים שלכם – אם בארוחת שישי, אם במזנון של בראנץ' ואם בארוחת "על האש".. אין ארוחה שהסלט הזה לא יקפיץ.
מצרכים:
2 שומר, ללא הגבעולים, חתוך ל-4 ופרוס דק דק
4 גבעולי סלרי פרוסים דק דק
3-4 משמש מיובשים קצוצים דק
חופן שקדים טבעיים קצוץ גס
חופן עלי נענע קצוץ גס
1/2 צ'ילי אדום קצוץ דק (או יותר, לפי הטעם)
3-4 כפות שמן זית
2-3 כפות דבש
מיץ מלימון גדול ועסיסי
כפית מלח ים
הוראות הכנה:
מכניסים את כל החומרים לקערה גדולה, מערבבים, טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים מיד.
עד הפעם הבאה,
מיכל
2 תגובות
אלטרנטיבה לסלרי?
הי מיכל, תודה על המתכון המהמם. אנחנו אוהבי מאד שומר, ואת כל שאר המרכיבים. רק סלרי לא.
אם היית צרחכה להחליף סלרי בירק או משהו אחר, איזה אלטרנטיבות שווה לנו לנסות?
היי דני, לגמרי אפשר להמיר את הסלרי בקולורבי ויוצא מעולה!