מרפרוף קל בבלוג אפשר להבין את אהבתי העזה לאוכל עם ניחוח אסייתי. עם התעמקות קטנה נוספת ברור לכל שספציפית מאכלי קארי שונים ומגוונים אהובים עליי במיוחד, לראיה מתכוני קארי רבים ומיוחדים שעלו כאן בבלוג לאורך השנים כמו הפרגיות בקארי האדום, חמאת בוטנים וחלב קוקוס, הדגים בקארי ירוק וחלב קוקוס, קוביות העוף בקארי צהוב וחלב הקוקוס (עם טוויסט!) והירקות וטופו בחלב קוקוס וקארי.
היום נכין קארי נוסף, הפעם בשילוב קוביות סלמון וירקות, שישתנו מפעם לפעם בהתאם למה שיש וטעים לכם. היום הלכתי על שילוב של קוביות בטטות ופטריות – שילוב מעולה שאני ממליצה בחום לאמץ. שימו לב שנכין את הקארי שלנו בקלי קלות עם מצרכים מהבית (from scratch כמו שהאמריקאים מאד אוהבים להגיד ).. לא נשתמש במשחת קארי מוכנה מראש, ממש אין צורך. ולמרות זאת, עדיין זהו מתכון קליל ומהיר. מתחשק לכם מנת קארי אסייתית מנחמת עם אורז שיספוג לתוכו את כל הרוטב המשגע? יהיה לכם מהיר יותר להכין את המנה הזו מאשר להזמין עכשיו משלוח. באמת.
שימו לב שהוספתי אפשרות להוסיף למנה גם עלי כפיר ליים בנוסף לגבעולי למון גראס… אם יש לכם, מה טוב. אם לא – עדיין ייצא מעולה. כפי שהבנתם מכותרת המנה וגם מההקדמה, הפעם גיוונתי והלכתי על קארי סלמון אבל כמובן שאפשר להמיר את הסלמון בחלבון אחר כמו טופו או עוף.. מה שאתם אוהבים.
מצרכים:
500-600 גר' (כ-3 פילטים) סלמון חתוך לקוביות של 3 ס"מ (ללא העור)
1 בטטה בינונית (כ-275 גר') חתוכה לקוביות
חופן פטריות שמפיניון חצויות
1 בצל לבן מגורד על פומפיה
4 שיני שום כתושות
1 כף ג'ינג'ר מגורד
1-2 צ'ילי אדום/ירוק קצוצים דק (תלוי במידת החריפות הרצויה)
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית כמון
1/4 כפית כוסברה טחונה
1 כפית מלח
1 פחית קרם קוקוס (400 מל)
1 כוס ציר ירקות (או מים רותחים)
3 כפות רוטב דגים
2 גבעולי למון גראס שבורים ודפוקים
3 כפות שמן חמניות
אופציונאלי: כמה עלי כפיר ליים
להגשה:
עלי כוסברה טריים
אורז/אטריות אורז
הוראות הכנה:
מחממים את השמן בסיר רחב ונמוך על להבה בינונית-גבוהה ומוסיפים את הבצל המגורד, השום הכתוש, הג'ינג'ר המגורד, הצ'ילי הקצוץ, הכורכום, הכמון והכוסברה הטחונה, מערבבים היטב ומטגנים במשך כ-3 דקות, תוך ערבוב מדי פעם עד שהתערובת מעט מתייבשת ומזהיבה.
מוסיפים את קרם הקוקוס, ציר הירקות (או המים הרותחים), רוטב הדגים, כפית המלח, גבעולי הלמון גראס ועלי הכפיר ליים (אם משתמשים), מערבבים ומביאים לבעבוע עדין. מבשלים כ-5-10 דקות.
מוסיפים את קוביות הבטטה, מכסים את הסיר למחצה ומבשלים עוד כ-10 דקות, עד שהן כמעט מוכנות לאכילה.
מוסיפים את קוביות הסלמון והפטריות, מערבבים ומשקים בנוזלים.
מחכים לבעבוע עדין נוסף, מכסים ומבשלים כ-5 דקות נוספות עד שהסלמון מוכן לאכילה.
מגישים עם כוסברה טרייה ואורז/אטריות אורז.
עד הפעם הבאה,
מיכל
6 תגובות
נראה מעולה, מחכה כבר לנסות
תודה! מקווה שתאהבי 🙂
יצא ממש מעולה
איזה כיף לשמוע סיגל!
באיזה דג הכי כדאי להחליף את הסלמון? פחות אוהבת אבל רוצה להישאר בגזרת הדגים
לוקוס יהיה נפלא כי בשרני מאד, גם מוסר ים יהיה מעולה כאן