פילה דג ברוטב קארי ירוק וקרם קוקוס

מנת הדגל של אחי הבכור ארז מונחת לפניכם היום: פילטים של דגים טריים שוחים באגם של חלב קוקוס וקארי ירוק. בשילוב שלל תבלינים דומיננטיים, מתקבלת מנה עזת טעם, אך קלה מאד להכנה, שחובה להגיש לצד ערימת אורז לבן שתספוג לתוכה את הרוטב המסחרר.

אני בישלתי את המנה עם דג הלברק האהוב עליי, אך כמובן שלא חובה לבחור דווקא בו, וכל דג לבן טוב וטרי אחר יעשה את העבודה. בנוסף, שימו לב שאנו נשתמש במשחת קארי ירוק קנויה טובה (אני השתמשתי כאן בחפיסה של ה-70 גר', המתאימה לבישול סיר אחד). אמנם המשחה כבר עשירה ומתובלת, אך נחזק אותה בשלל תבלינים נוספים (אמתיק עמכם סוד: עידנתי מעט את כמויות התבלינים המקוריות שארז מוסיף למנה).

המנה מתחילה בטיגון משחת הקארי, שלב דומה לטיגון משחת התבלינים שאנו מכירים בתחילת החריימה, למשל. אנחנו בעצם "פותחים" את טעמי התבלינים לפני צירוף שאר המרכיבים למנה. בנוסף, הוספתי למנה 2 פחיות של קרם קוקוס. אם אתם רוצים לחסוך מעט בקלוריות, המירו פחית אחת במי קוקוס הרזים יותר, אך אני ממליצה להשאיר לפחות אחת של קרם קוקוס, על מנת לקבל רוטב עשיר וסמיך יותר. שימו לב לבשל את המנה בסיר נמוך ורחב שיכיל כמה שיותר פילטים בשכבה אחידה.

המנה הזו מצטרפת לכמה מנות קארי נוספות בבלוג כמו מנת העוף בקארי אדום וחמאת בוטנים המעולה (שנהדרת גם עם דג),העוף בקארי צהוב המיוחד ומנת הטופו וירקות בקארי צהוב וחלב קוקוס.

אוהבי הטעמים האסייתיים – היכונו להתמכר לתבשיל דגים עשיר, פיקנטי ומסחרר, שתתבקשו לבשל שוב ושוב ושוב.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

6 פילטים של דג לברק (3 דגים מפולטים)

כ-4 כפות שמן ניטראלי

3 כפות משחת קארי ירוק (70 גר')

2 פחיות קרם קוקוס

3 כפות סויה

1 כפית שטוחה כורכום

1 כפית גדושה הל

4 מסמרי ציפורן

1 כפית גדושה פלפל לבן

1 כפית גדושה פלפל שחור טחון

חופן עלי כוסברה טריים

הוראות הכנה:

מחממים את השמן על להבה בינונית בסיר רחב ונמוך, מוסיפים את משחת הקארי ומערבבים בעזרת כף עץ עד שהקארי מתחיל להשחים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את שתי פחיות קרם הקוקוס ומערבבים, כך שמשחת הקארי תימס ותתמזג בתוכו.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הסויה, הכורכום, ההל, הציפורן, הפלפל הלבן והפלפל השחור, מערבבים ומבשלים למשך כ-5 דקות עד שמתקבלת תערובת אחידה ומבעבעת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את נתחי הדג, עם העור כלפי מטה, כך שיכוסו לגמרי על ידי הרוטב (אם יש צורך, מוסיפים מעט מים לסיר).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מנמיכים את האש ומכסים את הסיר למשך כ-7 דקות.

בודקים אם בשר הדג מבושל כהלכתו, אם לא, מבשלים עוד כמה דקות עד שבשר הדג לבן ומוכן.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מסירים מהאש ומגישים עם עלי כוסברה טריים מעל וערימת אורז שתספוג את הרוטב הנפלא.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
10 תגובות
  1. שלי הגב

    יצא מצוין! תודה רבה

  2. עדה זבידוב הגב

    מיכל יקרה: לא מצאתי בכמה סופרים מסמרי ציפורן. האם אפשר להשתמש בציפורן טחון במקום? אם כן, כמה לשים?
    ושאלה נוספת: אם אכין את המנה ערב לפני ההגשה, אכניס את הסיר למקרר, אז למחרת פשוט לחמם את הכל? קניתי פילטים לברק טריים כפי שהמלצת
    ואולי עדיף לבשל כבר היום ולא לחכות לבשל מחר מבחינת טריות הדגים? אנא האירי עיניי גם בנקודה זו. תודה!

    • מיכל הגב

      היי עדה,
      אין שום בעיה להמיר את מסמרי הציפורן ב-1/3 כפית ציפורן טחון.
      אם אין אפשרות לבשל המנה באותו יום (עדיף) אין בעיה לבשל את המנה ערב לפני או כמה שעות לפני, להכניס למקרר ואז לחמם לפני ההגשה.
      דג טרי יכול לחכות במקרר לבישול למחרת בלי בעיה.

  3. עדה זבידוב הגב

    שבוע טוב מיכל, מנת הדג זכתה להצלחה, תודה רבה! אלא שנתבקשתי לעדן ולמתן את החריפות של הרוטב. כיצד את מציעה לעשות זאת? להקטין או להוריד בכלל פלפל שחור למשל?

    • מיכל הגב

      היי עדה, את החריפות של משחת הקארי אי אפשר להוריד אז אכן הייתי מורידה משני הפלפלים – גם השחור וגם הלבן.

  4. איילת הגב

    היי מיכל
    פגשתי לאחרונה את האתר שלך והתמכרתי!
    רוצה לנסות קארי ירוק, אבל לא אוהבים אצלי בבית דגים משום סוג….
    ילך גם עם עוף? פרגיות? חזה עוף?

  5. חגית הגב

    האם אפשר להשתמש בדג דניס מפולט?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן