אורז עם גזר ושקדים בתנור

את האורז המעולה הבא, זיוה דודתי, בשלנית-העל, אלתרה אצלה במטבח באחת מהארוחות המשפחתיות האחרונות שלה. עוד באותו ערב, עם כוס התה הקבועה בידה, סימסה לי את תמונות ותיאור המנה, שאם לתמצת, סיכמה כ-" יאמי יאמי" . מנסיון, אם זיוה מכתירה ככה מנה, כנראה שהיא מוצלחת.

בדומה למתכון של האורז הירוק בתנור, גם כאן חשוב לערבב את האורז כמה פעמים לאורך האפייה, על מנת שיהיה קריספי וטעים. זיוה שילבה במתכון שקדים טבעיים שלמים אותם חתכה לשבבים. אני דבקתי בהוראותיה, אך הרגישו חופשי להמיר את אלו בפרוסות שקדים או שבבי שקדים קנויים.

התיבול במתכון מדויק ביותר, אל תתקמצנו בשום והקפידו להכניס את כל התבלינים שיחד מעניקים לאורז טעם פשוט נפלא. תיבול החוויג' מעניק למנה טוויסט מעולה (אגב, הוספנו אותו כבר למתכון של מרק הכתומים והשורשים או לטופו שווארמה, בין היתר). אם במקרה אין לכם פפריקה מתוקה בשמן – המירו אותה בפפריקה מתוקה רגילה, לא יקרה שום דבר. אספר לכם שתוספת הפפריקה המעושנת היא שלי – אני פשוט כל כך אוהבת אותה, שלא יכולתי שלא לצרף גם מעט ממנה.

מנת האורז המעולה הזו, מצטרפת בגאון  לעוד כמה מנות אורז בתנור כאן בבלוג, כמו האורז עם פטריות וערמונים, האורז הירוק, האורז האדום-לבן, האורז והעוף בניחוח ספרדי והאורז עם העוף בתנור הזה. מתברר, שמבלי שהתכוונתי, אורז בתנור נהיה ה-"קטע" שלי .

מבחינת סוג האורז, זיוה מכינה את המנה עם אורז בסמטי ואני דווקא הולכת על אורז פרסי, המועדף אצלי בבית – בחרו באורז האהוב והזמין לכם, כמובן. היכונו למנת אורז עשירה ונפלאה, המהווה תוספת מושלמת לכל ארוחה.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

2 כוסות אורז

3 גזרים מגורדים

8 שיני שום קצוצות

1 בצל לבן גדול חתוך לקוביות קטנות

1 כוס שקדים טבעיים קצוצים גס

1/3 כוס שמן זית

2 כפיות מלח

1 כפית חווייג' למרק

1 כפית פפריקה מתוקה בשמן

1/2 כפית פפריקה חריפה

1/2 כפית פפריקה מעושנת

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית פלפל שחור

4 כוסות מים

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מכניסים לתבנית גדולה המתאימה לתנור את כל המצרכים ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לתנור למשך כשעה, כאשר מדי פעם מערבבים, על מנת שהאורז יהיה פריך.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
6 תגובות
  1. מרים הגב

    היי, בוקר טוב,
    מה משך האפייה?
    האם אפשר להכין עם אורז מלא?
    תודה
    מרים

    • מיכל הגב

      בוקר טוב מרים,
      כפי שכתוב אופים כשעה, כאשר תוך כדי מדי פעם ניגשים לערבב. אפשר עם אורז חום, למרות שלא ניסיתי- שימי לב שמידות המים ישתנו גם כן.

  2. שמוליק הגב

    היי מיכל,
    לכמה מנות זה מספיק?
    וגם חשבתי להכיש את זה יחד עם הכרוב הממולא רומני שפורסם באתר.

  3. ציפי דיין הגב

    אופים את האורז בלי כיסוי?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן