את המתכון הבא הגיתי בערב שישי סוער וגשום. החלטתי לעשות טייק "עוף" על מנות האורז ועוף האחרונות שהעליתי כאן בבלוג (כמו הסיר עוף ואורז ג'ינג'י והאורז ועוף בתנור) וללכת הפעם על טעמים קצת יותר מעושנים.
נזכרתי במתכון שהכנתי בעבר עם קוביות חזה אווז, שעשו את כל ההבדל מעוד תבשיל טעים לתבשיל מעושן ומעניין. הוספתי לחגיגה גם עגבניות, עגבניות מיובשות קצוצות (שוס! משתלבות נפלא עם הטעם המעושן של חזה האווז הצלוי), גמבה, יין לבן ותבלינים (כולל פפריקה אדומה מעושנת), והתקבל תבשיל עשיר, ריחני ונפלא בניחוח ספרדי (ומכאן שמו 😀).
בנוסף, הייתי יצירתית במיוחד באותו ערב (קורה פעם ב 😀) והחלטתי לגוון את האורז הרגיל שלי באורז עגול, שהעניק לאורז מרקם של ריזוטו שספג לתוכו את כל הטעמים. תענוג.
משפחתי חפרה לתוך סיר הברזל החם, שהוגש ישירות לשולחן, וקולות ההנאה לא איחרו לבוא. ביס מהאורז העשיר והדחוס הספוג בכל הטעמים הנהדרים והעמוקים הללו, ותבינו בדיוק על מה אני מדברת.
מצרכים:
10 פרגיות מנוקות
1/2 כוס חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות
1/3 כוס עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות
1 בצל גדול קצוץ
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
3 שיני שום כתושות
1/2 כוס יין לבן
1 פחית (400 גר') עגבניות קצוצות (עם הנוזלים)
1 ורבע כוסות אורז עגול (אפשר להמיר באורז אחר אם מעדיפים)
3 כוסות ציר עוף
1 כף שמן
1 כפית פפריקה אדומה מעושנת (אם אין, גם פפריקה מתוקה תעבוד)
1/2 כפית כמון
1 כפית פתיתי צ'ילי
1/2 כפית אבקת שום/שום גבישי
מלח, פלפל
הוראות הכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
בסיר גדול ורחב, שיכול בהמשך להיכנס לתנור, מחממים את השמן על להבה בינונית-גבוהה ומוסיפים את קוביות חזה האווז, מערבבים ומטגנים אותן עד שמשחימות ומוציאים לצלחת.
אם יש צורך, מוסיפים עוד כף שמן לסיר, מוסיפים את הפרגיות בשכבה אחת, ו-"סוגרים" אותן כמה דקות מכל צד עד שמשחימות, כאשר תוך כדי מתבלים אותן משני הצדדים במלח, פלפל ופפריקה מעושנת (או אדומה). מעבירים את הפרגיות לצלחת.
מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים תוך גירוד התחתית משאריות הפרגיות וחזה האווז, עד שמזהיב.
מוסיפים את הפלפל והשום, מערבבים ומבשלים עד שהפלפל מתרכך.
מוסיפים את העגבניות המיובשות הקצוצות, הכמון, הצ'ילי היבש ואבקת השום ומערבבים.
מוסיפים את היין הלבן ומערבבים עד שהוא כמעט לגמרי מתאייד ונשארים מעט נוזלים ממנו.
מחזירים את קוביות חזה האווז יחד עם העגבניות הקצוצות (והנוזלים שלהן), האורז וציר העוף ומערבבים היטב.
משבצים את הפרגיות בתערובת האורז המתובלת, מחכים לרתיחה עדינה, מכסים ומכניסים לתנור ל-30 דקות. מסירים המכסה ואופים עוד 5 דקות נוספות.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
10 תגובות
נראה מעולה !
יש לך הערכה לגרמים לחזה אווז והעגבניות?
ולדעתך אם אחליף את הציר במים זה יהרוס מדי או שלא נורא?
תודה!
היי ריטה- בהחלט מנה מעולה! שתהיה סלחנית כלפי מידות מדויקות. אני מעריכה שחצי כוס חזה אווז תהיה פחות מ 100 גר׳ חזה אווז חתוך לקוביות ושליש עוס עגבניות מיובשות קצוצות יהיו כ-50 גר בערך.. פשוט תקצצי קטן קטן עמה עגבניות קצוצות, יעשה פלאים. בהצלחה!
הי מיכל,
הכנתי בסופש את הפרגיות בניחוח הספרדי ויצא מושלם. התענגנו כולנו. נפלא. תודה
עדינה
הי עדינה, כמה כיף לי לשמוע! תודה על השיתוף..מיכל
נראה נפלא, איפה משיגים חזה אווז מעושן? באתרי הסופרמרקטים לא מצאתי…
אני קונה במעדניה ביישוב שלי, יש בכל מעדניה שמוכרת בשרים ונקניקים שונים
תודה רבה
מה אפשר במקום אווז מעושן. קבנוס מתאים?
לגמרי!
מה אני יכולה לשים במקום האווז? אפשר חזה עוף?