על המנה הבאה חתומה גליה, אמה האלופה והיפה של מיטלי, אותה אחת שהביאה לנו את סלט הסלרי המוצלח עד מאד (שמסתמן שגם אתם מאאאד אוהבים ).
כאשר מיטל סיפרה לי אודות העוף בתנור המוצלח והקבוע של אמה, שהפך גם לקבוע בביתה, בו האורז שמתבשל תחת העוף מחליף את תפוחי האדמה הקבועים, מיד הבנתי שעוד טאץ' דאון מגיע לטאץ' פוד .
הרי אין דבר כזה יותר מדי מנות עוף מוצלחות בארסנל, נכון? ועוד כשמדובר במנה שבקלות יכולה להפוך קבועה בכל בית, אם באמצע השבוע כארוחה לכל המשפחה (עם איך שיונתן גירד את תחתית הכלי אין ספק כי עוף זה ייכנס לסבב הקבועים שלנו בצהרים) או בארוחות שישי וחג. כן, אל תרימו את הגבה – העוף והאורז האלה לגמרי נכנסים גם לרובריקה זו! פראיירים הם לא. נכון, אם תעיפו מבט ברשימת המרכיבים לא תראו שום דבר מיוחד, אך כפי שכבר הבנו מספר פעמים כאן ביחד – לפעמים פשוט הוא הכי טוב, במיוחד כאשר עושים אותו ממש כמו שצריך.
בפעם הראשונה שהכנתי את המנה הזו, מרגע הוצאתה מהתנור ועד חיסולה היסודי (תמונת ה-after נשלחה למיטל במיידי ) לא עברה חצי שעה. בעיניי, הכוכב האמיתי של המנה הוא האורז שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול! לא צוחקת – אם היתה כמות כפולה שלו, כנראה שגם אז לא היינו משאירים גרגר. השכבה העליונה של האורז מקבלת מעטה קריספי ופריך והשכבה הפנימית רכה, עיסתית (במובן הכי חיובי של המילה) ומלאה בטעם של העוף שהתבשל באורז, הבצל, השום שהתקרמל וכמובן התבלינים. שלא תבינו לא נכון, העוף גם היה נפלא, רך ועסיסי והשילוב של שניהם יחד – אוכל של בית במיטבו.
יתרון מובהק של המנה הוא הכנתה הקלה עד מאד. אך, עם זאת, עליי להכין אתכם מראש: יש לפנות הרבה זמן תנור – שעתיים וחצי, אם להיות מדויקת (שלא תגידו שלא אמרתי ).
מצרכים:
4-5 כרעיים מופרדים (עם/בלי עור לפי העדפתכם).
2 בצלים קצוצים גס
5 שיני שום גדולות, מקולפות ושלמות
- במתכון המקורי יש 3, אני הגדלתי ל-5 ובפעם הבאה לבטח אפנק בעוד כמה. הן יוצאות מדהים ומוסיפות כל כך הרבה טעם.. לשיקולכם.
2 כוסות אורז (בסמטי או פרסי לפי העדפתכם)
1 קופסא קטנה רסק עגבניות
1/2 כוס שמן
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כמון
1 כפית מלח
פלפל שחור טחון טרי
5 כוסות מים
למשחה של העוף:
3-4 כפות שמן
1 כפית תבלין לעוף לגריל
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כמון
מלח, פלפל
הוראות הכנה:
מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
שוטפים את האורז, מסננים ושופכים אותו לתחתית של תבנית גדולה בעלת דופן גבוהה המתאימה לתנור.
מוסיפים לאורז את הבצלים הקצוצים, שיני השום השלמות, השמן, רסק העגבניות, 2 הפפריקות, הכמון, המלח, הפלפל והמים ומערבבים היטב.
לקערה נפרדת קטנה מכניסים את כל מרכיבי המשחה ומערבבים עד לקבלת מעין משחה אחידה.
בעזרת מברשת סיליקון (או האצבעות ) מורחים את חלקי העוף, מכל הצדדים, במשחה שזה עתה הכנו ומניחים אותם, בשכבה אחת, בתבנית על שכבת האורז והמים המתובלת.
עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום (או במכסה של התבנית כמו במקרה המצולם) ומכניסים לתנור למשך שעה.
מעלים את חום התנור ל-180 מעלות, מסירים את רדיד האלומיניום/המכסה וממשיכים לאפות עוד שעה וחצי, כאשר במהלך האפייה ניגשים להפוך את העוף פעמיים (אחרי חצי שעה פעם ראשונה וכעבור עוד חצי שעה פעם שניה).
היכונו לריח מדהים ומעורר התיאבון שעומד להתפשט בבית שלכם..
עד הפעם הבאה,
מיכל
34 תגובות
נקרא ונראה מצויין! מתכננת לשבת..
אני מסוקרנת לגבי התבנית. נראית מוצלחת מאד- תוכלי לרשום יצרן /דגם? תודה מראש!!
הסיר באמת מוצלח: של חברת Berndes, מיוצר בגרמניה.. לא נרכש בארץ
הי
ושוב…הימים נוראיים וטרופים אלו.. זה הסיר המדוייק לנחמהה ולנשמה. נמצא בתנור.
תודה עלייך.
בשורות טובות
אכן ימים נוראיים במיוחד, בשורות טובות מירה, תודה רבה על השיתןף
הי מיכל יקרה,
חייבת לומר לך שאני כ'כ כ'כ נהנית לקרוא את הבלוג שלך!! את מדביקה אותי בשמחה 🙂
אני קוראת תמיד הכל, למרות שאנחנו צמחוניים ולא תמיד המתכון רלוונטי לנו, פשוט נהנית מעושר השפה, מהצחוקים, מהמתיקות השורה בין המילים…
תודה לך על מה שאת!!
עד הפעם הבאה, להת'
וואו תודה! העלית לי חיוך ענק על הפרצוף עכשיו!! תודה!
אין שישי בלי מיכל, ואל תדאגי אחר כך זה גולש גם לאמצע השבוע – אתתר הבית שלי! אהובה.
איזה כיף לי!!! תודה רבה על ההודעה רחלה.. מקווה להמשיך לספק את הסחורה 🙂
הצעת ייעול. את העוף השטוף להכניס לשקית ניילון. לשפוך את חומרי המשיחה פנינה , לסגור את השקית היטב ולערבב. חוסך לכלוך של כוס ידים או מברשת מריחה. תודה .
תודה על הטיפ!
עשיתי .. יצא מעולה:)
תודה
(אני מתחיל לבשל על פי המתכונים שלך ויוצא מעולה. 🙂 )
עזר
תודה על השיתוף עזר- כל כך כיף לשמוע!
נראה נפלא. עברתי על כמה מתכונים בחיפוש עוף עם אורז ונעצרתי על שלך…
נראה לי הכי מתאים לנו בטעמים.
ניגשת לנסות…
תודה
היי נטע! אחד המתכונים האהובים עליי 🙂 שיהיה בהצלחה
מיכל, אוהבת את המתכונים שלך! תודה.
לאוהבי חזה עוף בלבד: את חושבת שאפשר להחליף את הכרעיים בחזה עוף? יש לך רעיון אם/איזה שינוי דורש במתכון?
היי גרנית, די בעייתי להחליף את הכרעיים בחזה עוף שעלול מאד להתייבש במתכון הזה..
היי מיכל,
מתכון מעולה!!!
במידה ואני רוצה להכין כמות אורז גדולה יותר כי כמו שכתבת הוא בהחלט הכוכב…
נגיד 3 כוסות אורז, כמה מים צריך לשים בסיר?
תודה
הי טינה, שמחה שאהבת!
אם רוצה 3 כוסות אורז הייתי מכניסה 7 כוסות נוזלים.. בהצלחה!
איזה מתכון!!כמה פשוט ככה טעים!! חובה בתפריט בכל בית!
איזה כיף שאהבת שני! תודה על התגובה המקסימה
מתכון מצויין. אימצנו אותו בחום.
במידה ואין כמון מה היית ממליצה להוסיף במקום ?
הי שירי, שמחה לשמוע! אם חסר לך כמון פשוט ותרי עליו.
אשמח לדעת באיזה שמן את השתמשת?
תודה
שמן חמניות
היי.
האם יש דרך לקצר את הזמנים? להעלות מעלות?
ככה המנה יוצאת מושלמת.. יכול לבדוק חצי שעה לפני הסיום אם כבר לטעמך
נראה מעולה!
בשעה הראשונה התנור מכובה? לא כתוב באיזה טמפרטורה
כתוב בתחילת המתכון שמחממים את התנור לחום של 150 מעלות.
האם ניתן להשתמש באורז מלא? איך משפיע על כמויות וזמן הבישול? תודה
בהחלט! שמעתי על אנשים רבים שמכינים עם אורז מלא (ראה גם תגובות) ומאד ממליצים.
מה שכן הוסיפו עוד 1/4 כוס מים על כל כוס לפחות.
מה הכוונה רסק עגבניות קטן- כמה גרם?
האם אפשר לשים בסיר יציקה שמתאים גם לתנור?
היי חני, רסק עגבניות קטן הוא 100 גר'.
אפשר בהחלט גם בסיר המתאים לתנור
היי מיכל,
מה יקרה אם במקום עוף אשים על האורז קציצות? זה יעבוד?
לא ניסיתי, תלוי אלו קציצות, נשמע שיתייבשו כנראה.. בכל מקרה מדובר במתכון אחר לגמרי אבל מעניין – אשמח לעדכונים אם אתם מנסים