בהמשך ישיר למתכון סלט החצילים והפלפלים של נינו, קבלו היום עוד פנינה ממטבחה הגרוזיני האותנטי (or shall I say – גאורגי ).
מדובר במתכון אח לאותו סלט אם תרצו, שמו: גטנילי פטריז'אני או בתרגום חופשי שלי: חצילים אפויים עם פסטו גרוזיני ורימונים. למה הכוונה בפסטו גרוזיני? המירו את הבזיליקום והצנובר של הפסטו הקלאסי בכוסברה, אגוזי מלך והמון שום וקבלו פסטו גרוזיני פצצתי.
בדומה לסלט החצילים והפלפלים, גם כאן החצילים תופסים את מרכז הבמה, מהודרים וטעימים מתמיד. המנה טבעונית ומרשימה מאד ומתאימה כפתיח או תוספת לכל ארוחה.
הפעם הראשונה שטעמתי את החצילים האלה הייתה לפני כמה שנים טובות ביום הולדתו של שי, בנה של אביגוש. מגש החצילים המהודר בגרעיני רימון תפס לי את העין מרחוק וברגע שהתחלתי, היה קשה מאד להפסיק – בואו נגיד שתפסתי פוזיציה נוחה בקרבת מקום .
השבוע, כאשר אביגוש הגיעה למטבחי באחד הבקרים (לאחר שהוציאה לי את המיץ בהליכה משותפת), התפלאתי ושמחתי לגלות כי:
א. הכנת החצילים נכנסת לרובריקת "בקטנה" האהובה עליי.
ב. הם הרבה פחות מושחתים משחשבתי: אפויים ולא מטוגנים (למרות שטעימים כאילו טוגנו בעבוע-בוע) ומלאים בים של בריאות (שום, כוסברה ואגוזי מלך כבר אמרתי?).
ג. כמו בעוד הרבה מתכונים אהובים – גם כאן ניתן ואפילו עדיף (ספיגת טעמים וכו') להכין את המנה מראש. עוד V לצ'ק ליסט .
שאלתי את אביגוש מה אמה הייתה עושה לפני עידן מעבד המזון? לאחר בירור עם המקור ענתה כי הייתה קונה את אגוזי המלך כבר טחונים וקוצצת בעצמה את הכוסברה דק דק דק, כך שבערבוב עם שאר החומרים הייתה מגיעה למרקם העיסתי-פסטואי הרצוי. כך שמי שאין לו מעבד מזון בהישג יד מוזמן ללכת על אולד סקול.
טיפ נוסף לפני שמתחילים: נינו מקפיאה קופסאות של גרעיני רימונים בעונה, כך שאין מצב שתתפסו אותה לא מוכנה להרכבת מגש פטריז'אני. נראה לי אחלה טיפ לאמץ, אך ביננו, גם אם אין רימונים בנמצא, החצילים עדיין ייצאו מוצלחים – נכון, קונטרסט הצבעים והמתיקות-חמצמצות שהרימונים מעניקים ייחסר, זו תהיה מנה אחרת.. אך עדיין טובה מאד.
מצרכים:
4-5 חצילים בינוניים פרוסים לפרוסות בעובי של אצבע
1 ראש שום (כ-9 שיניים) מפורק לשיניים שלמות ומקולפות
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ גס (מוזמנים להוסיף בהתאם למידת החריפות הרצויה)
2 צרורי כוסברה ללא הגבעולים
500 גר' אגוזי מלך
1/2 כוס חומץ 5%
- חשוב להקפיד על חומץ 5% הפשוט ולא אחר.
מעט שמן זית
כפית גדושה מלח ים + עוד לפיזור על החצילים
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
מניחים את פרוסות החצילים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (אני השתמשתי בשתי תבניות), מפזרים עליהן מלח ים ומחכים כ-20 דקות עד שמגירים מעט נוזלים.
טופחים את החצילים עם נייר סופג, מברישים את שני צידי החצילים במעט שמן זית ומכניסים לתנור למשך כ-40 דקות עד שמשחימים ורק מתחילים להצטמק. מוציאים ומצננים אותם על השיש.
- שימו לב לא לשכוח את החצילים בתנור, שלא יתכווצו יותר מדי.
בזמן שהחצילים בתנור, מכינים את הממרח (או "הפסטו הגרוזיני"):
מכניסים למעבד מזון את שיני השום, צרורות הכוסברה, אגוזי המלך, הפלפל הירוק, החומץ והמלח ומעבדים עד לקבלת ממרח במרקם של פסטו. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך. מאפסנים את הפסטו במקרר עד לשימוש.
- אל תשכחו לעצור באמצע העיבוד על מנת להוריד עם לקקן מצידי קערת מעבד המזון.
לאחר שהחצילים הצטננו, מורחים כל חציל בכפית של ממרח פסטו, כך שיכסה את כל שטח הפנים של החציל. מניחים את החצילים המרוחים בפסטו על מגש, מפזרים רימונים ושומרים במקרר עד להגשה.
החצילים טעימים קרים ישירות מהמקרר או בטמפרטורת החדר ומצוינים גם מספר ימים לאחר הכנתם, אם שמורים בקופסא סגורה במקרר.
עד הפעם הבאה,
מיכל
2 תגובות
מאמצת !!!☺️
כדאי לך- פגז!