לאחרונה, אחד מבני המשפחה האהובים והקרובים אליי פצח (שוב) בדיאטת קיטו. באחד הערבים כאשר קפץ אליי לארוחת ערב התחשק לי לפנק אותו ולא סתם בעוד חביתה מושקעת. למזלי, שלי עוד היתה אצלינו והחלטנו להכין לו ורסיה משלנו לטוסט טונה ללא לחם.
במקרה ועוד לא שמעתם על הטוסט הזה, אז אספר לכם שמדובר בטוסט בו תערובת הטונה בעצם מחליפה את הלחם ולא מהווה את המילוי. המילוי יהיה מורכב מגבינת מוצרלה (או צהובה/אחרת/כמה סוגי גבינה) ותוספות אהובות אחרות (רושמת לכם כמה אלטרנטיבות, אך כמובן שזוהי רשימה פתוחה לחלוטין).
אספר לכם שאצלנו בבית אוכלים טונה בשמן זית. מאז שהתחלתי לרכוש אותה, אני לא קונה אחרת (אולי רק בשמן זית וצ'ילי לפעמים). בנוסף, שימו לב שעבור מתכון זה חייבים את הטוסטר הלחיץ (או טוסטר קווץ', איך שבחרו לקרוא לו ), איתו הכנו בעבר כבר מתכונים אחרים, כמו העראיס והטורטיות, בין היתר.
הכמות במתכון מתאימה לכ-4 טוסטים, אם תרצו להכין פחות, תחצו את כל המרכיבים בחצי.
מצרכים:
2 פחיות טונה בשמן זית (140 גר', 98 גר' לאחר סינון, לפחית)
2 כפות גבינת שמנת
3 ביצים
1/2 כפית מלח
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק
2-3 בצלים ירוקים קצוצים דק
למילוי:
גבינת מוצרלה מגורדת
אופציונאלי:
פרוסות פלפל חריף ירוק/זיתים/פטריות/עגבניות
הוראות הכנה:
מכניסים את הטונה לקערה.
מוסיפים את יתר המרכיבים: גבינת השמנת, הביצים, המלח, הפטרוזיליה הקצוצה והבצל הירוק הקצוץ ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.
מחממים טוסטר לחיץ ומרפדים בנייר אפייה.
מניחים כ-4 כפות מתערובת הטונה על נייר האפייה, משטחים מעט וסוגרים את הטוסטר לכ-3 דקות עד שהתערובת משחימה מעט.
פותחים את הטוסטר ובעזרת סכין חוצים לחצי את הטוסט.
מניחים מעל אחד החצאים את הגבינה ואת התוספות הנבחרות וסוגרים בעזרת תרווד עם החצי השני.
סוגרים את הטוסטר לעוד כדקה ומגישים.
עד הפעם הבאה,
מיכל
2 תגובות
יצא מצוין! הוספתי תירס. המתבגר אהב מאוד. תודה
איזה כיף לשמוע, תודה על התגובה מירב!