פלפל שושקה ממולא בגבינות

לפני כמה שבועות עשינו סיור כיפי, צבעוני וטעים במיוחד בואדי ניס נאס ועל הדרך גם רכשתי מכל הבא ליד. בין הירקות שתפסו לי את העין היו פלפלי השושקה הארוכים והאדומים שאני כה אוהבת. כשהגעתי איתם הביתה, הכי התחשק לי פשוט למלא אותם בגבינות ולהכניס לתנור.. מהמקרים האלה שאני חושבת.. what can go wrong עם השילוב המעולה הזה?

פתחתי את המקרר והכנתי תערובת גבינות ממה שהיה בבית: מוצרלה, קשקבל, בולגרית וגבינת שמנת. אם במקרה יש באמתחתכם גבינת שמנת בטעמים (אני אוהבת בטעם פלפל שיפקה חריף), זוהי גם אחלה של אלטרנטיבה. אתם מוזמנים לאלתר ולגוון עם הגבינות שיש לכם בבית, אבל רק אל תוותרו על הבולגרית והמוצרלה בבקשה.

שימו לב שזהו מתכון אידיאלי לאנשי הקיטו, פליאו ולנמנעים מגלוטן.

את תערובת הגבינות תיבלתי במעט תבלינים ואז כל שנשאר לעשות הוא לחצות את הפלפלים, לנקות מגרעינים וגידים, למלא אותם, להניח צפופים בשכבה אחת ולאפות. יאמי!

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

4 פלפל שושקה חצויים ונקיים מגרעינים וחלקים לבנים

לתערובת הגבינות:

כ-100 גר' פתיתי מוצרלה

כ-100 גר' גבינת קשקבל מגורדת

חצי קוביה גבינה בולגרית מפוררת (כ-125 גר')

כ-100 גר' גבינת שמנת אהובה

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון

1/4 כפית אבקת שום גבישי

1/4 כפית אורגנו יבש/טרי

1/4 כפית טימין יבש/טרי

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומורחים אותו במעט שמן זית.

מסדרים את חצאי פלפל השושקה בתבנית עם חלקם החתוך כלפי מעלה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מערבבים בקערה את כל חומרי תערובת הגבינות, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום: דוד בכר/הארץ

בעזרת כפית ממלאים את הפלפלים בתערובת הגבינות ומהדקים. מניחים את הפלפלים בשכבה אחידה וצפופה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מזלפים מעט שמן זית מעל ואופים למשך כ-25 דקות עד שהגבינות נמסות והפלפלים מעט התרככו.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

עוף בקפה

המתכון הבא הוא טייק אוף שלי למנת העוף בקפה הנפלאה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. הדר הגב

    היי אפשר גם לעשות את המתכון הזה עם גמבה אדומה במקום הפלפלים?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן