טורטיות בשר

את טורטיות הבשר הפשוטות והממכרות האלה הכין לנו "על הדרך" דימיטרי היווני. כשהבחנתי בקצב חיסול הצלחת על ידי כל בני משפחתי, ביקשתי ממנו שיפרט עבורי בדיוק איזו אבקת קסמים פיזר עליהן.

כפי שחשדתי, דימיטרי לא עשה יותר מדי במנה זו.. קלאסי Less is More. לא תמצאו כאן תבלינים מיוחדים או רוטב סודי, מילוי הטורטיות מורכב אך ורק מבשר טחון, בצל, שום, מלח, מעט פפריקה ופלפל שחור.

ראשית נבשל את תערובת הבשר הטחון על המחבת, לאחר מכן נמלא את הטורטיות ולבסוף נכניס אותן לצריבה קלה בטוסטר קווץ' (אותו אחד שהשתמשנו בו במתכון של העראייס). בעצם גרסה נוספת לשילוב האלמותי של בצק ובשר, שכבר מופיע כאן בבלוג בכמה מנות שוות במיוחד, כמו הלחמניות ממולאות בשר, הפיתות לחמעג'ון, בצק העלים הממולא ולחמניות הבאן עם הבשר המפורק, בין היתר.

כאמור, זוהי מנה מאד פשוטה (אך גם סופר טעימה ועסיסית!), אך מי שרוצה מוזמן לקחת אותה לכיוונים שונים ומעניינים. ניתן לשלב בתערובת הבשר תבלינים שונים, רטבים, ירקות קצוצים (כמו פטריות ו/או פלפל חריף קצוצים למשל).. כרגיל, לכו על מה שטעים וזמין לכם. אצלי זוללים את הטורטיות בדיוק כך או בצירוף טבילה ברוטב אהוב כמו צ'ילי מתוק או מיו-קטשופ (הג'אנק המועדף על יונתוש שלי).

גם מבחינת סוג הטורטיות, לכו על מה שאתם אוהבים. ישנן טורטיות על בסיס חיטה, חיטה מלאה, תירס, דגנים ועוד.. גם גדלי הטורטיות משתנים בין החברות. מן הסתם ככל שתבחרו בטורטיות גדולות יותר כך תקבלו פחות מנות טורטיות מהכמות שבמתכון. הפעם הכנתי כמות שהספיקה ל-7 טורטיות בינוניות. באופן כללי, אם אתם מכינים את הטורטיות עבור משפחה עם ילדים קבלו את המלצתי החמה והכפילו כמויות מבעוד מועד. לא תתחרטו.

הטורטיות מצוינות גם לארוחת ערב וגם לצהרים ונפלאות גם כשצריך לארוז אוכל לדרך. אספר לכם שבאחד הביקורים האחרונים של מיטלי (ששוב עזרה לי עם ענייני עיצוב בבית כמובן..), בדיוק סיימתי להכין ערימת טורטיות והתעקשתי שתיקח טורטיה בדרך החוצה. גם היא הופתעה עד כמה היא הייתה לה טעימה ועסיסית וביקשה את המתכון באותו הרגע – בדיוק כפי שאני ביקשתי בזמנו מדימיטרי.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

500 גר' בשר בקר טחון

3 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ קטן קטן

3 שיני שום כתושות

1 כפית מלח

1/2 כפית פפריקה

1/3 כפית פלפל שחור טחון

כ-7 טורטיות בינוניות

הוראות הכנה:

מחממים במחבת גדולה את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שמזהיב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים תורך כדי ערבוב עוד כדקה.

מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שמשנה את צבעו ומתבשל, כאשר תוך כדי מתבלים במלח, פלפל שחור ופפריקה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחממים את הטוסטר-קווץ'/כריכים.

פורסים על משטח עבודה טורטיה ומניחים במרכז השליש העליון שלה כ-2 כפות בשר טחון, מקפלים את צידי הטורטיה מעל המילוי ומגלגלים באופן הדוק. במידת הצורך חותכים קצוות מיותרים כדי שייצא יפה וסימטרי.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מניחים בטוסטר ומועכים על מנת לקבל את הפסים היפים.

כעבור 1-2 דקות הטורטיות מוכנות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים מיד בליווי מטבלים אהובים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

ביסקיטס

בהמשך ישיר לפוסט של העוף המטוגן, בו התרפקתי על זיכרונות

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
6 תגובות
  1. מיכל הגב

    אם אין לי טוסטר כזה, איך ניתן להכין…?

    • מיכל הגב

      הטוסטר די קריטי למנה כי הצריבה האחרונה הזו עושה נפלאות.. אפשר להכין גם בלעדיו משום שהבשר מבושל כבר אבל זו תהיה מנה אחרת, פחות מוצלחת

  2. סמדר הגב

    האם קיימות בשוק טורטיות ללא חומרים משמרים? תמיד רשימת הרכיבים שם מרתיעה…

    • מיכל הגב

      הי סמדר, האמת היא שאני לא יודעת.. ישנה אפשרות לאפות טורטיות (יש מלא מתכונים אונליין אבל לא יודעת להפנות לאחד מסוים..).

  3. Sara הגב

    האם גם דפי אורז יכולים לעבוד למתכון זה?

    • מיכל הגב

      היי שרה, זה יהיה מתכון אחר אך בהחלט יעבוד! שימי לב להרטיב ולרכך קודם את דפי האורז, למלא, לגלגל ואז במקום לטוסטר, צרבי אותם על מחבת עם קצת שמן

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן