קציצות עוף מתובלות אפויות

באחד הערבים רוני וזיו קפצו אלינו ורוני מיד התנצלה על כך שמריחה מבישולים מכיוון שבדיוק העמידה בבית סיר מרק ואפתה קציצות. על הדרך היא שיתפה אותי שהקציצות האלה עפות אצלה "כמו גרעינים" ולא משנה כמה תאפה – הן תמיד יחוסלו בצ'יק על ידי כל באי הבית. והכי כיף – הן יחסית ממש בריאות – גם אפויות ולא מטוגנות וגם בלי פירורי לחם, אבל עם הרבה ירקות.

וואלה, נשמע כמו מתכון שאני מעוניינת בו, אמרתי לה… ואכן תוך כמה ימים המתכון היה בידי והקציצות על שולחני.

רוני קוראת לקציצות האלה "קציצות תבלינים" כי היא פשוט מתבלת אותם עד מאד, אבל אני עידנתי את השם לקציצות עוף מתובלות . אחד הדברים שהכי כיפיים בקציצות האלה, בעיניי, הוא גודלן – הקפידו ליצור קציצות קטנות, שבאמת הכי כיף לנשנש. בצירוף סלט ירקות קצוץ וטחינה, מדובר בארוחה שווה ממש.

רוני אוהבת להשתמש בחזה עוף טחון, משום שפחות מתחברת לפרגיות באופן כללי ומעדיפה פחות שומן. הקציצות יהיו מעולות גם עם פרגיות טחונות (כמו במתכון של קציצות העוף המעולות האלו), ככה שתרגישו חופשי להחליף, אם רוצים.

כרגיל, רוני מספקת את הסחורה, הרי יש לה קילומטרז' מכובד כאן בבלוג, גם מתכונים שלה וגם של אמה, סבתה ואפילו סבה (!).. מהמג'דרה, הפול המצרי ופשטידת האטריות והבשר ועד עוגת השוקולד ומאפינס הגבינות והזיתים המצוינים.. רונצ' מבינה את המטבח יופי יופי (אין מה לעשות זיו זכה … שידוך מאד מוצלח שלי, דרך אגב).

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

כ-800 גר' חזה עוף טחון

בצל לבן, חתוך ל-4

צרור עלי פטרוזיליה

גזר מגורד על פומפיה

קישוא/זוקיני מגורד על פומפיה

בטטה קטנה מגורדת על פומפיה

1 ביצה

2 כפות שמן זית

רסק עגבניות (100 גר')

1 כפית מלח

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כפית פפריקה חריפה

1/2 כפית כמון

1/2 כפית כורכום

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכניסים את הבצל והפטרוזיליה למעבד מזון וטוחנים עד שקצוצים היטב, עד כדי משחה (לחילופין, ניתן לעשות זאת עם בלנדר מוט).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מכניסים לקערה גדולה את העוף הטחון יחד עם יתר המרכיבים: הבצל והפטרוזיליה הטחונים, הקישוא/זוקיני, הבטטה והגזר המגורדים, הביצה, 2 כפות שמן הזית ורסק העגבניות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את התבלינים: כפית המלח, כפית הפפריקה המתוקה, 1/2 כפית הפלפל השחור הטחון, 1/2 כפית הפפריקה החריפה, 1/2 כפית הכמון ו-1/2 כפית הכורכום. מערבבים היטב ואז עוד קצת ומניחים בצד.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה ומושחים את נייר האפייה בשמן זית (אפשר גם לרסס, אם מעדיפים).

בעזרת ידיים נקיות יוצרים קציצות קטנות ומניחים על נייר האפייה המשומן במרווחים קטנים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מכניסים לתנור ואופים למשך כ-15 דקות עד שמעט משחימות, הופכים את הקציצות ואופים לעוד 10 דקות, עד להשחמה של צידן השני.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מומלץ להגיש חם לצד טחינה וסלט.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן