אספרגוס בעונה הוא אחד הירקות הכי מדהימים שיש בעיניי, כזה שלא צריך הרבה התעסקות בו כדי לככב באופן מלכותי על השולחן. ומכאן, המתכון הפשוט של האספרגוס בתנור שלי, כי כלל גדול בתורת האספרגוס הוא שכמה פחות התעסקות בו – ככה יהיה יותר מוצלח.
אז לאחר שהצגתי את האספרגוס בתנור הפשוט-פשוט שלי, היום אני רוצה להציג לכם מתכון נוסף של אספרגוס – אך הפעם לא מתכון מבושל – אלא סלט נא וטרי. כי כשהאספרגוס טוב וטרי, אין שום צורך לבשל אותו כדי להנות ממנו. ואפילו מאד.
בסלט המיוחד הזה תמצאו שילוב של טעמים וטקסטורות פשוט נפלא – מפירורי הפנקו הקלויים (בדומה לסלט הזה), דרך אגוזי המלך הקלויים ועד הפרמזן המגורד והתיבול המינורי והמדויק של שמן הזית והלימון. מדובר בסלט קייצי ורענן, שכל ביס ממנו צועק את הציווי: "הבו לי ביס נוסף!".
מצרכים:
1 חבילה של אספרגוס (כ-450 גר')
1/3 כוס פירורי פנקו
1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
1/2 כוס פרמזן מגורד
כפית גרידת לימון
1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
1/4 כוס עלי נענע חתוכים גס
כף + 1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית (או קצת פחות) פתיתי צ'ילי
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור טחון טרי
הוראות הכנה:
חותכים את הקצוות הסיביים של האספרגוס וחותכים כל גבעול כמה פעמים לאורכו באלכסון, כך שמתקבלים מקלות אלכסוניים דקים.
מחממים כף שמן זית במחבת קטנה, מוסיפים את פירורי הפנקו ומעט מלח ים אטלנטי ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שפירורי הפנקו מזהיבים ומעט משחימים.
במקביל (או לחילופין באותה מחבת לאחר סיום קליית הפנקו), מחממים מחבת קטנה נוספת וקולים את אגוזי המלך, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שמדיפים ריח וקלויים.
מרכיבים את הסלט:
מכניסים לקערה גדולה את האספרגוס החתוך, פירורי הפנקו הקלויים, אגוזי המלך הקלויים, הפרמזן המגורד, עלי הנענע, פתיתי הצ'ילי, גרידת הלימון, מיץ הלימון, פלפל שחור טחון טרי, מלח ים אטלנטי ואת 1/4 כוס שמן הזית, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מעבירים לצלחת הגשה ומגישים מיד.
עד הפעם הבאה,
מיכל
3 תגובות
היי מיכל, תענוג איתך, תמידו!! יש לך רעיון מה לשלב במקום הפנקו – לליל הסדר?
פנקו ללא גלוטן
הפתעת אותי…לא ידעתי שיש, נצא לחפש