אצבעות בורקס פילו עם בשר

המתכון הבא מספר על שידוך מוצלח נוסף בין תערובת בשר טחון לבצק כלשהו. שידוך קלאסי ביותר, שראינו פה כבר בכל כך הרבה צורות: מהלחמניות ממולאות בשר, העראיס והלחמעג'ון, דרך הבצק עלים הממולא, ראגו וזראזי ועד הטורטיות בשר, פשטידת הפסטה והבשר, בולונז הפתיתים, פאי הרועים ועוד. כן, שידוכים רבים היו פה, אך בצק פילו ובשר טחון טרם היה.

כפי שכבר יצא לי לספר לכם, למשל במתכון של הפטה בפילו ודבש (או מאפה 12 האלים, כפי שיש שקוראים לו), לאחרונה אני נהנית לעבוד עם פילו מקורר ישירות מהמקרר, שאין צורך להפשיר, אשר מאפשר לי לבשל איתו בספונטניות ללא תכנון מראש. מאז שגיליתי את המוצר הנפלא הזה, אני דואגת שתמיד יהיה לי אחד כזה במקרר (וכפי שאתם כבר יודעים – לא, אני לא מקדמת כאן שום מוצר).

אם כן, כך בדיוק נולדה המנה הזו: היה לי בשר טחון מופשר, שבכלל התכוונתי להכין ממנו בולונז, אבל ברגע האחרון החלטתי לגוון (מתארת לעצמי שאני לא האמא היחידה פה שזקוקה להפסקה מבולונז לעיתים.. ). שידכתי תערובת של בשר טחון, שבישלתי צ'יק צ'אק במחבת, עם חבילת הפילו, שחיכתה לי במקרר, והתוצאה היתה שכולם, כולל כולם, ליקקו את האצבעות.

שבוע לאחר מכן, כשהוריי הגיעו לארוחת ערב ספונטנית, הכנתי עוד מגש של אצבעות פילו ממולאות בשר ושוב קיבלתי חותמת "approved" מכל באי השולחן.. כי בואו, מה יכול להיות רע בשידוך המופלא הזה? מעטה דקיק ופציח של בצק ממולא בתערובת מתובלת של בשר טחון.. לצד טחינה נוזלית וסלט קצוץ, מתקבלת ארוחה שתרצו לחזור אליה שוב ושוב.. ואני מדברת מניסיון .

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

חבילת פילו מקורר (או מופשר לילה במקרר, אם עובדים עם פילו קפוא)

500-600 גר' בשר טחון

1 בצל לבן גדול קצוץ קטן

4 שיני שום כתושות

100 גר' רסק עגבניות

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית מלח

1/2 כפית ראס אל חנות

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית פפריקה חריפה

1/2 כפית פלפל שחור טחון

3 כפות שמן זית

לפיזור מעל:

כ-2 כפות שמן זית

חופן שומשום

הוראות הכנה:

מחממים 3 כפות שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, עוד כדקה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם ופירור הבשר, עד שמשנה את צבעו.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים: כפית פפריקה מתוקה, כפית מלח, 1/2 כפית ראס אל חנות, 1/2 כפית כורכום, 1/2 כפית פפריקה חריפה ו-1/2 כפית פלפל שחור טחון ומערבבים ומטגנים עוד דקות ספורות. מורידים מהאש ומניחים בצד שיצטנן מעט.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מרפדים תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפיה ומניחים ליד משטח עבודה נקי.

פורסים על משטח העבודה דף פילו, מברישים אותו במעט שמן זית ומניחים מעליו דף פילו נוסף.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

בעזרת כף/כפית מניחים מתערובת הבשר לאורך הדפים, במרחק של כ-1 ס"מ מהקצה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מגלגלים את דפי הפילו עד שמתקבלת אצבע ארוכה, אותה מעבירים עם התפר כלפי מטה לתבנית המרופדת נייר אפייה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

ממשיכים באותו אופן עם יתר הדפים והמילוי.

מברישים את האצבעות במעט שמן זית ומפזרים מעליהן שומשום (אופציונאלי).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

אופים למשך כ-20 דקות, עד שהאצבעות מזהיבות ומעט משחימות.

צילום: דוד בכר/הארץ

מומלץ להגיש את האצבעות חצויות לצד טחינה נוזלית טובה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן