מרק טום יאם תאילנדי עם נתחי דג

על המרק הבא של אודי'לה שמעתי הרבה לפני שטעמתי. מיכקה סיפרה לי שיש לאודי מרק חדש פשוט מעולה, שאני חייבת לנסות ובטוח אוהב אותו. באחת מהדלקות הנרות בחנוכה סוף סוף נפגשנו כולנו ואודי הביא סיר של המרק המדובר.. מה אני אגיד לכם? כרגיל מיכקה צדקה.

מדובר בגרסה של אודי למרק טום יאם תאילנדי בתוספת נתחי דג וירקות אופציונאליים (אוטוטו נגיע לזה). בעצם, זהו טום יאם עם קיצורי דרך (או לעצלנים, איך שתבחרו לראות את זה ), משום שנשתמש כאן כבסיס במחית טום יאם קנויה (ומעולה!), כפי שכבר עשינו בעבר עם מחיות קנויות של קארי אדום וקארי ירוק, למשל. המחית שאודי משתמש בה היא של "בלו אלפנט" המעולים (זהו ממש לא שת"פ), בה גם אני השתמשתי.

שימו לב שאודי משלב במתכון שתי מחיות טום יאם שמעניקות טעם עז (וחריף!) למרק הנהדר הזה. מתקבל מרק עוקצני ומדויק, אך עבור חלקכם, שפחות נהנים מחריף, הייתי ממליצה להוסיף מחית וחצי ולא שתי מחיות שלמות.

אודי הגיש את המרק עם התוספות שלו לחוד, כאשר כל אחד הרכיב את הצלחת המתאימה לו: הוא טיגן חתיכות של דג, אידה פרחי ברוקולי ובישל אטריות ראמן והגיש בצלוחיות לצד הסיר. אני קצת יותר עצלנית ואוהבת לנסות לקצר הליכים במתכונים (ואם אפשר לא לטגן אז אעדיף), כך שהוספתי את כל המרכיבים לסיר בזמנים שונים. התקבל מרק מדהים פלוס.. מוזמנים לבחור איזו אלטרנטיבה עדיפה לכם.

בנוסף למרכיבים שאודי הוסיף למרק, אני בחרתי להוסיף גם פרוסות פטריות (כמו במרק עוף וחלב קוקוס התאילנדי הזה) ולסיים את הבישול עם סחיטה של חצי לימון, שעושה כאן ממש נפלאות. בנוסף, הוספתי את האופציה של הגשת המרק עם עלי כוסברה טריים.. כי בכל זאת אנחנו מדברים כאן על מרק תאילנדי.

כמובן שאתם מוזמנים להגדיל ראש עם התוספות ולהוסיף מה שאתם אוהבים, מבאק צ'וי ועד נבטים.. כל מה שעלול לבוא לכם טוב במרק התאילנדי והנפלא הזה. אספר לכם שבישלתי אותו עבור משפחתי בארוחת שישי וכולם ליקקו את האצבעות! (חוץ מאמא שלי שהיה לה חריף.. אך אל דאגה אחי הבכור אכל גם את המרק שלה ).

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

למרק:

2 מחיות טום יאם (70 גר' לכל מחית, השתמשתי בזו של חברת "בלו אלפנט")

2 כפיות רוטב דגים

2 גבעולי למון גראס חצויים

10 פרוסות ג'ינג'ר טרי

500 מ"ל קרם קוקוס

1 ליטר מים

1 כפית מלח

1/2 לימון סחוט

אופציונאלי: כמה עלי כפיר ליים

תוספות אופציונאליות:

1 ראש ברוקולי גדול מפורק לפרחים קטנים או 2 ראשי ברוקולי קטנים

2 פילטים מדג לבן גדול (כמו מוסר) או 4 פילטים של דג קטן יותר (כמו דניס), ללא העור, חתוכים לקוביות גדולות

חופן פטריות שמפיניון פרוסות

אטריות אודון מבושלות מראש

עלי כוסברה טריים

הוראות הכנה:

מכניסים לסיר גדול את המים, קרם הקוקוס, מחיות הטום יאם, רוטב הדגים, הלמון גראס, הג'ינג'ר ועלי הכפיר ליים, אם משתמשים. מערבבים, מחכים לרתיחה, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים עם מכסה עוד כ-20 דקות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

בעזרת כף מחוררת מוציאים את כל הארומטיים מהסיר: הג'ינג'ר, הלמון גראס ועלי הכפיר ליים (אם השתמשתם).

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את פרחי הברוקולי ומבשלים עוד כ-15 דקות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

כעת, מוסיפים את נתחי הדג והפטריות ומבשלים עוד כ-5 דקות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מי שמעוניין מוסיף את אטריות האודון ומבשל עוד כדקה.

מוסיפים את הלימון הסחוט, מערבבים ומגישים עם עלי כוסברה קצוצים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן