סלט חצילים, גרגרי חומוס ופלפלים קלויים מיוחד ביותר

הסלט המעניין הבא הוא מועמד רציני בתחרות הדמיונית של "הסלט המפתיע של העונה". תמצאו כאן גם שלל ירקות קלויים בתנור, כמו חצילים, פלפלים ובצל אדום, גם גרגרי חומוס קלויים, גם עלי רוקט טריים, גם גרעינים קלויים וגם רוטב משגע שמחבר את כל הטוב הזה יחדיו.

היו לנו פה בעבר כבר כמה סלטי חצילים שונים ומגוונים, כמו סלט החצילים הרומני והקיופולו הבולגרי – שבשניהם החצילים היו קלויים על האש וקצוצים דק. לעומתם, בסלט חצילים הגרוזיני, כמו בסלט הנוכחי, משלבים את קוביות החצילים הקלויות בסלט.

כמו ברבים מהמתכונים שלנו, גם כאן יש מקום לגיוון: אפשר לשחק עם הגרעינים הקלויים – כאן בחרתי לשלב גרעיני דלעת וחמניה, אך ניתן להשתמש רק בסוג אחד או להמיר בכלל בגרעינים מועדפים אחרים. בנוסף, למרות שהרוקט מתאים כאן מאד עם חריפותו העדינה, ניתן להמירו או לשלב בנוסף לו גם עלי תרד או קייל קצוצים גס. כמובן שאת כפית הדבש ניתן להמיר במייפל או סילאן על מנת להפוך את הסלט לטבעוני.

היכונו לסלט צבעוני, מלא במרקמים וטעמים מגוונים. אני ממליצה להגיש את הסלט על צלחת שטוחה, כך הוא מרשים אפילו יותר.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

2 חצילים בינוניים מוארכים חתוכים לקוביות קטנות, עם הקליפה

2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות קטנות באותו הגודל

2 בצלים אדומים קטנים, מקולפים וחתוכים לשמיניות

כ-200 גר' עגבניות שרי תמר, חצויות

6 שיני שום שלמות, לא מקולפות

1 פחית שימורי גרגרי חומוס (550 גר', 290 גר' לאחר סינון)

חופן גדול (כ-60 גר') עלי רוקט/אורוגולה קצוצים גס

2 כפות גרעיני דלעת

2 כפות גרעיני חמניה

6 כפות שמן זית

3 כפות רכז רימונים

מיץ סחוט מלימון שלם

כפית דבש

1/2 כפית מלח ים

1/2 כפית מלח

פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומפזרים עליה את קוביות החצילים והפלפלים, שמיניות הבצל האדום ושיני השום.

מתבלים ב-4 כפות שמן זית ובמעט מלח ים ופלפל שחור טחון טרי ומערבבים היטב עם הידיים, משטחים לשכבה אחידה ומכניסים לתנור ל-30 דקות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את עגבניות השרי וגרגרי החומוס, מערבבים ומחזירים לתנור לעוד כ-20 דקות. מוציאים ומצננים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

לוחצים את בשר שיני השום הרך החוצה מהקליפות וקוצצים אותו דק. מניחים בצד.

בזמן שהירקות בתנור מכינים את הרוטב:

מכניסים לקערה את 2 הכפות הנותרות של שמן הזית, 3 כפות רכז הרימונים, מיץ הלימון, הדבש, שיני השום האפויות הקצוצות, 1/2 כפית מלח ופלפל שחור טחון טרי ומערבבים היטב.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

קולים את גרעיני הדלעת והחמניה מעט במחבת.

צילום: דוד בכר/הארץ

מכניסים לקערה את עלי הרוקט/אורוגולה, מוסיפים את הירקות הצלויים והגרעינים הקלויים ומערבבים עם הרוטב.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מעבירים לצלחת הגשה ומגישים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן