היו כבר כאלה שהקדישו לכרובית המדהימה ספר שלם (ומהמם), אז לא יפתיע אתכם שהחלטתי שהגיעה העת שאני אקדיש לה לפחות פוסט שלם ומכובד, נכון? בחרתי לנו 15 מתכונים מעולים ומגוונים עם כרובית שעלו כאן לאורך השנים.
הכרובית הכה פופולרית, גם אצלי במטבח הפרטי וגם בכלל בבישול הישראלי, היא באמת מלכת הירקות. אפשר להכין מנות שונות ומגוונות איתה, היא טעימה מבושלת, אפויה, צלויה, מטוגנת, טחונה או אפילו בלי שום טיפול בסלט נא.. באמת מדהימה!
לאורך השנים עלו לא מעט מתכוני כרובית כאן בבלוג, ואני עדיין מרגישה שיש עוד כל כך הרבה מתכוני כרובית מעולים שעוד יבואו!
בינתיים בואו נתמקד במה שיש (ויש!!)
אתחיל עם אחת מהמנות היותר ותיקות כאן והיותר מוצלחות בבלוג – פרחי הכרובית הצלויה בניחוח אסייאתי. כמה פשוטה ככה טעימה (וחריפה.. אבל לא מאסט).
נמשיך עם פרחי כרובית צלויים אחרים, אך הפעם בציפוי מדהים של טחינה ועגבניות. מדובר באחת המנות היותר מפתיעות וטעימות!
כמובן שישנה הכרובית השלמה החגיגית בבשמל צ'דר.
אם נישאר באגף הגבינתי המצוין (כי הרי כרובית וגבינות זה שילוב מגן עדן), אי אפשר שלא להזכיר את המאק אנד צ'יז כרובית או בשמו השני – מאפה כרובית וגבינות.
הכרובית הגבינתית בתנור היא מנה פשוטה ונהדרת – שתמיד מתחסלת.
במתכון הזה, הכרובית הופכת בעצם לרוטב קרמי לפסטה. ממש מדמה רוטב שמנת עשיר.
הכרובית גם מעולה כשהיא טרייה בסלטים שונים ומגוונים, כמו בסלט ירקות הפריך והצבעוני הנהדר או בטבולה כרובית המעולה.
בסלט המיוחד הזה עם התרד, פטה והפתיתים, דווקא נשלב כרובית צלויה. מדובר בסלט משגע – אם טרם הכרתם – נעים מאד .
גם הכרובית וברוקולי ברוטב קיסר (בסגנון אביבית) היא מנה מדהימה ומיוחדת שיכולה להיות סוג של סלט או מנה ראשונה.
הכרובית משתלבת מעולה גם במנות בסגנון אסיאתי, כמו במנת הירקות וטופו בקארי צהוב והאלו גובי ההודי, בין היתר.
תמצאו כמובן גם פרחי כרובית בחמוצים האסייאתים הממכרים.
כרובית גם מצוינת כשהיא מטוגנת כמובן, כמו פרחי הכרובית שמשלבים במקלובה או כמובן בקלאסיקה (שאי אפשר להפסיק לנשנש) של כרובית מצופה ומטוגנת.
אשמח לשמוע אלו עוד מתכוני כרובית אתם אוהבים ומה הייתם שמחים לפגוש כאן בבלוג.
עד הפעם הבאה,
מיכל
תגובה אחת
עוקבת בקוצר רוח אחרי כל פוסט חדש בבלוג.תודה רבה רבה על מתכונים מעולים (שתמיד מצליחים!) ועל ההשראה