כרובית צלויה בציפוי רוטב טחינה עגבניות פיקנטי

כרובית בתנור היא אחת התוספות היותר שגורות אצלי בבית, אם בתיבול פשוט של שמן זית, מלח ופלפל כתוספת לארוחת צהרים של הילדים ואם בתלבושת קצת שונה לארוחת גדולים (כמו הכרובית הצלויה החריפה הזו). היום אציג בפניכם גרסה נוספת ומוצלחת לכרובית, הפעם בתוספת שילוב מעניין של טחינה, רכז עגבניות, קצת חריף (או יותר, תלוי בכם) ועוד כמה מרכיבים מתבקשים. מתקבלת תוספת שתרצו לחזור אליה שוב ושוב.

אם תרצו, אפשר לומר שהכרובית בטחינה הזו היא גרסה קצת שונה לכרובית בטחינה הידועה (והמטוגנת) של המטבח הערבי, אותה אני כל כך אוהבת. אם כן, במקרה זה הכרובית אפויה ולא מטוגנת והציפוי שלה עשיר מאד, כאשר טחינה היא רק אחד מהמרכיבים בו. כאמור, מידת החריפות תשתנה בהתאם לרצונכם. אני הוספתי כף והתקבלה מנה פיקנטית, המירו לכפית אם אתם מעוניינים במידת חריפות מתונה יותר.

ראשית מכינים את הרוטב המעולה בקערה (בעזרת כמה מרכיבים שיש לרובנו בבית). שימו לב שבין המרכיבים תמצאו גם מעט קורנפלור שמסמיך את הרוטב ויוצר מעטפת נפלאה לכרוביות שלנו. לאחר מכן, מוסיפים את פרחי הכרובית לקערת הרוטב, מערבבים היטב עם הידיים, כך שהם מצופים מכל כיוון ואופים על חום גבוה (ולא מערבבים את פרחי הכרוביות במהלך האפייה). פשוט ככה.

אם אתם אוהבים את פרחי הכרובית מעט יותר חרוכים, השאירו לעוד קצת זמן צלייה בתנור (אך יש לעקוב מקרוב, שהכרוביות לא תישרפנה). מומלץ להגיש את הכרוביות החרוכות עם קצת כוסברה וגרידת לימון וזילוף נוסף של טחינה מעל כי.. למה לא? האמת היא שגם אם תגישו את הכרובית כמו שהיא, עם יציאתה מהתנור, עדיין תתקבל יופי של מנה.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 כרובית גדולה, מפורקת לפרחים קטנים

3 כפות שמן זית

100 גר' רסק עגבניות

2 כפות טחינה גולמית

1 כף רוטב חריף – אני משתמשת בסרירצ'ה (או 1 כפית למי שרוצה פחות חריף)

2 כפיות קורנפלור

2 כפיות מלח שטוחות

1 כפית פלפל שחור טחון

להגשה:

חופן עלי כוסברה קצוצים

כפית גרידת לימון

מעט טחינה לזילוף,

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.

בקערה גדולה מערבבים את שמן הזית, רסק העגבניות, הטחינה, הסרירצ'ה (או רוטב חריף אהוב אחר), הקורנפלור, 2 כפות מים, 2 כפיות מלח וכפית פלפל שחור טחון עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הכרוביות לקערה ומערבבים עם הידיים עד שהכרוביות מצופות היטב בתערובת האדמדמה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את הכרוביות בשכבה אחת לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים במרכז התנור במשך כ-30 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את הכרוביות הצלויות והחרוכות לצלחת הגשה, אם רוצים – מפזרים מעל את הכוסברה, גרידת הלימון ועוד זילוף של טחינה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
6 תגובות
  1. שקד הגב

    חושבת שיכול לעבוד עם ״שקדיה״ אם אני לא אוהבת טחינה אבל מאוד אוהבת כרובית?

  2. קארין הגב

    האם אפשר לוותר על החריף בכלל ולשים את כל שאר המרכיבים? האם-זה יוריד מטעם המנה?
    אני לאנמסוגלת לשום חריף חח

    תודה,

    קארין

  3. גלית הגב

    האם אפשרי בלי קורנפלור?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן