לפני ימי הקורונה, אחת ארוחות השישי המשפחתיות השגרתיות האחרונות שהיו לנו, שמי ידע עד כמה יש להעריך אותה ומי תיאר לעצמו את הבידוד החברתי והמשפחתי שכולנו נחיה בו תוך זמן קצר, הייתה אצל אחי הגדול ארז וגיסתי חגית.
ארז, או כפי שאני קוראת לו מילדות ברגו, שכבר יצא לי לספר לכם עליו בהזדמנויות שונות, תמיד אהב מאד אוכל ויין (בכל זאת אח שלי ), אך בשנים האחרונות גם ממש התאהב במטבח ונהנה לבשל ארוחות ספונטניות, יצירתיות, ללא מתכונים וישר מהבטן (בכל זאת מדובר באמן, הוא אדריכל במקצועו).
באותה ארוחת שישי ארז הגיש לנו קערה מהממת של פסטה פוטנסקה, מנה שחוזר אליה שוב ושוב, המלאה בטעמים חזקים ועוקצניים, שאי אפשר להפסיק לאכול. בדומה למנה של הפסטה ברוטב בורסן או הפסטה בלימון ופרמזן, גם את מנת הפסטה הזו מכינים במהירות ובקלות – כלומר מבשלים את הרוטב הנפלא במקביל לבישול הפסטה ואז כל שנשאר לעשות הוא לאחד ביניהם ולהגיש.
חשוב לי מאד לומר, שכמו במקרה של רוטב הקיסר המצוין הזה, גם מנת פסטה זו תערוב לחיכם של אנשים הטוענים, באופן נחרץ, שאינם אוהבים אנשובי – אפילו ילדיי זללו אותה (מבלי שידעו על האנשובי כמובן..). האנשובי נמסים בתחילת הכנת הרוטב ומעניקים לו מליחות, עומק וטעם אומאמי פשוט נפלא – בשילוב השום, הזיתים, הצלפים, הפלפל החריף ומרכיבים נוספים, מתקבל רוטב שלא תפסיקו להכין – באחריות.
מצרכים:
1 חבילת פפרדלה/פטוצ'יני
4 שיני שום קצוצות
7-8 פילטים איכותיים של אנשובי
חופן זיתי קלמטה שחורים קצוצים גס
1/4 כוס צלפים קצוצים גס
1 פחית עגבניות מרוסקות (400 מ"ל)
1 פלפל צ'ילי אדום קטן קצוץ
1 כפית אורגנו יבש
3 כפות שמן זית
מלח, פלפל
פרמזן מגורד
פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה:
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן בסיר גדול של מים מורתחים ומומלחים, עד למידת בישול אל דנטה.
במקביל, במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית, מוסיפים את האנשובי ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שמתחילים להימס לתוך השמן.
מוסיפים את השום הקצוץ, מערבבים עוד כ-30 שניות ומוסיפים את הצלפים, הזיתים והפלפל החריף, מערבבים ומטגנים עוד כדקה.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מתבלים באורגנו, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
כאשר הפסטה מוכנה, מעבירים אותה עם מלקחיים לתוך המחבת עם הרוטב, כאשר זה בסדר גמור שגם מעט מים עוברים יחד איתה – יעשו רק טוב לרוטב.
מערבבים כך שהרוטב יעטוף היטב את הפסטה.
מגישים עם פטרוזיליה קצוצה ופרמזן מגורד.
עד הפעם הבאה,
מיכל
2 תגובות
אפשר ללא האנשובי למי שאלרגי לדגם ובשר?
בטח שאפשרי- תהיה מנה אחרת, אך טעימה ביותר