בהמשך למתכון של רוטב וינגרט הבטטה הקרמי והמופלא, היום אני משתפת אתכם בסלט הקינואה, מלא כל-הטוב, ששידכתי אליו. התקבל סלט שהוא ארוחה אדירה ומופלאה בפני עצמה, ארוחת צהרים של מלכים, בעיניי, אותה אשמח לאכול גם לארוחת בוקר וגם לארוחת ערב .
סלט זה מצטרף למתכוני קינואה אחרים ואהובים כאן בבלוג, כמו סלט הקינואה עם המנגו ושאר ההפתעות שאני אוהבת עד מאד, הקינואה עם הפטריות, בצל ושום ועוד. בנוסף לקינואה ולפטה, תמצאו בסלט זה גם שלל ירוקים, כמו ברוקולי ואפונה, שכמובן ניתן להמיר באחרים שיותר זמינים/אהובים, כמו שעועית ירוקה, למשל. קחו בחשבון שאין שום בעיה לשלב כאן גם ירוקים קפואים ומופשרים (כפי שעשיתי במקרה של האפונה).
שימו לב שברשימת חומרי המתכון הקינואה כבר מבושלת. כפי שסיפרתי לכם כבר במתכון הזה, אני אוהבת לבשל את הקינואה שלי כמו שמבשלים פסטה בסיר מלא במים מומלחים ורותחים, אך כמובן שניתן לבשל קינואה גם כמו אורז.. לכו על מה שאתם רגילים ואוהבים. הכוונה ב-100 גר' היא כמות הקינואה לפני שמבשלים אותה, למקרה ותהיתם.
כפי שציינתי, הרוטב ששידכתי לסלט הוא וינגרט הבטטה הקרמי המופלא, אך כמובן שאפשר ללכת על רוטב פשוט בהרבה, המורכב משמן זית, לימון, קצת בלסמי, מלח ופלפל או רוטב וינגרט בלסמי ומייפל. גם רוטב המיסו הנפלא או רוטב הג'ינג'ר ישתלבו כאן טוב.
מצרכים:
100 גר' קינואה מבושלת
ברוקולי קטן מופרד לפרחים קטנים
כ-120 גר' אפונה קפואה, מופשרת
1 מלפפון, חתוך למקלות עבים
100 גר' גבינת פטה מפוררת
1/2 אבוקדו חתוך לקוביות
חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים גס
חופן עלי נענע, קצוצים גס
1 כף גרעיני חמניה
1 כף שומשום
1 כף גרעיני דלעת
לרוטב:
הוראות הכנה:
מרתיחים מים מומלחים בסיר קטן. לאחר שהמים רותחים מוסיפים את הברוקולי ומבשלים למשך 3 דקות בלבד.
מעבירים את הברוקולי למסננת ושוטפים במים קרים (או לחילופין, מעבירים את הברוקולי ישירות לקערה עם קרח).
מכינים את וינגרט הבטטה הקרמי או רוטב נבחר אחר.
קולים על מחבת את גרעיני השומשום, הדלעת והחמנייה.
כעת, מרכיבים את הסלט:
מכניסים לקערה את הקינואה, הברוקולי, האפונה, המלפפון, גבינת הפטה, קוביות האבוקדו, הפטרוזליה, הנענע והגרעינים הקלויים.
מתבלים ברוטב הנבחר, במקרה שלי בוינגרט בטטה הקרמי, מערבבים ומגישים.
עד פעם הבאה,
מיכל