תפוחי אדמה מתובלים ופריכים בתנור כל כך טעימים!

יש מאכלים שתמיד נשמח לקבל עוד מתכון מוצלח שלהם, ואם תשאלו אותי, תפוחי האדמה בתנור בהחלט נכללים בקטגוריה הזו. נכון לאורך השנים היו כאן בבלוג כמה וכמה מתכונים מוצלחים של תפוחי אדמה בתנור, כמו תפוחי האדמה קווץ', תפוחי אדמה מניפה, צ'יפס בתנור, תפוחי אדמה בתנור עם פטנט, צ'יפס עיגולים בתנור, אך תמיד יש מקום לעוד.

המנה הזאת באמת שונה מכל היתר בזכות התיבול הנפלא שנעניק לתפוחי האדמה לפני כניסתם לתנור. בעצם נכין מעין תערובת קייג'ן משילוב של כמה תבלינים שרוב הסיכויים שיש גם ככה לכולכם בבית. תערובת התבלינים בשילוב שמן זית ייצרו משרה נפלא לתפוחי אדמה, שלאחר צלייה לא ארוכה מדי בתנור, יניבו את אחת התוספות הכי טעימות שהכנתי לאחרונה!

שימו לב שפרסתי את תפוחי האדמה (עם הקליפה) לפרוסות עבות, אך יצא לי להכין את המנה גם כשתפוחי האדמה חתוכים לרבעים או שמיניות (סגנון "פוטטוס") וגם יצא מעולה. בנוסף, השתמשתי גם בתפוחי אדמה אדומים וגם בצהובים בשבועות האחרונים להכנת המנה ובשני המקרים ליקקו את האצבעות.

שימו לב שתערובת התיבול של תפוחי האדמה מזכירה את תערובת התבלינים שהכנו לא מזמן עבור מנת הטאקו דגים המעולה. בנוסף, במתכון שילבתי פתיתי צ'ילי. אם במקרה יש לכם אבקת פלפל קאיין, אני ממליצה לשלב ממנה בנוסף או במקום פתיתי הצ'ילי, רק קחו בחשבון שהיא יותר חריפה.

קבלו תפוחי אדמה שונים, מעולים והכי קלים להכנה (אבל באמת!) שישתלבו נפלא בכל ארוחה.

מצרכים:

צילום :הדס פרוש/הארץ

8 תפוחי אדמה מנוקים וחתוכים לפרוסות עבות וארוכות

2 כפיות פפריקה מעושנת

2 כפיות אבקת שום

1 כפית אורגנו יבש

1 כפית טימין יבש

1 כפית גדושה מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כפית פתיתי צ'ילי

1/3 כוס שמן זית

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.

מכניסים לקערה גדולה את כל התבלינים ושמן הזית ומערבבים היטב.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

כעת, מכניסים לקערה את פרוסות תפוחי האדמה ומערבבים היטב, כך שכל תפוחי האדמה מצופים בתערובת השמן והתבלינים.

צילום :הדס פרוש/הארץ

מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה אחידה על שתי תבניות מרופדות נייר אפייה (ככל הנראה לא ייכנסו בתבנית אחת).

צילום :הדס פרוש/הארץ

מברישים את תפוחי האדמה בשארית שמן הזית המתובל.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

אופים למשך כ-25-30 דקות עד שתפוחי האדמה רכים מבפנים ופריכים מבחוץ.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן