עוף עם תפוחי עץ ותפוחי אדמה בתנור

מנת העוף הזו היא מנת העוף הקבועה של דינה, אמא של שלי, אותה מהממת שסיפרתי לכם עליה במתכון של עוגת השמרים ולביבות הגבינה. לראשונה כששמעתי על העוף עם תפוחי העץ ותפוחי האדמה, מיד ראש השנה קפץ לראשי ואמרתי שאני חייבת את המתכון לפני החג (רק חבל שלא הספקתי לעלות לכם אותו בזמן..). מה שכן, הסתבר לי שאצל שלי ודינה בבית זהו העוף של ערב שישי ולא ספציפית של ראש השנה.

בתחילה חלקי העוף מקבלים עיסוי במרינדה פשוט מצוינת ואז משם נכנסים להשריה של לפחות שעתיים במקרר (עדיף יותר). בהמשך גם פלחי תפוחי העץ ותפוחי האדמה יקבלו תיבול מינורי ומשם הדרך של כל אלה לתנור היא קצרה. שימו לב שנחתוך את תפוחי העץ לשמיניות ואת תפוחי האדמה לפלחים בסגנון של "פוטטוס", לא נרצה את תפוחי האדמה גדולים מדי כדי שיתבשלו כמו שצריך ומנגד לא נרצה את תפוחי העץ דקים מדי, על מנת שיישארו בשרניים.

שימו לב שקרוב לסיום האפיה (שבמהלכה נהפוך את העוף) נבריש את חלקי העוף במעט רוטב ברביקיו (שלא ייחסר ) ונכניס לאפיה קצרה נוספת. כאשר אתם ניגשים לאכול מהעוף והתפוחים, שלי ממליצה לאכול באותו ביס משני התפוחים – האדמה והעץ. היא הרכיבה לי ביס כזה ואני חייבת לציין שהוא אכן היה משובח עד מאד.

קבלו עוד מנת עוף מנצחת ומגוונת, שנחמד להוסיף לסבב מנות העוף הקבועות ולא רק למועדים מיוחדים.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

5 כרעיים מפורקים, עם העור

5-6 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לשמיניות/פלחים דקים

2-3 תפוחי עץ ירוקים חתוכים לשמיניות

3 כפות שמן זית

1 כפית מלח

1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון

כ-3 כפות רוטב ברביקיו

למרינדה:

5 כפות שמן זית

1 כף בלסמי

1 כף חרדל דיז'ון גרגרים

2 שיני שום כתושות

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק

1 כף עלי טימין טריים קצוצים דק

1 כפית מלח

1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון

הוראות הכנה:

מערבבים בקערה את כל חומרי המרינדה: 5 כפות שמן הזית, כף הבלסמי, כף החרדל, 2 שיני השום הכתושות, עלי הפטרוזיליה והטימין הקצוצים, המלח והפלפל.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את חלקי העוף לקערת המרינדה, עוטפים היטב ומעסים את חלקי העוף במרינדה, עוטפים ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.

צילום: דוד בכר/הארץ

מכניסים לקערה את תפוחי העץ ותפוחי האדמה, מתבלים ב-3 כפות שמן זית, כפית מלח וכפית שטוחה פלפל טחון ומערבבים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מפזרים בתחתית תבנית תנור מרופדת נייר אפייה או תבנית גדולה המתאימה לתנור מרופדת נייר אפייה כ-2/3 מתפוחי העץ והאדמה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מניחים את כרעי העוף מעל ומשבצים את שאר התפוחים בין חלקי העוף.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מכניסים לתנור וכעבור חצי שעה הופכים את חלקי העוף ומשקים אותם ברוטב שהצטבר.

צילום: דוד בכר/הארץ

לאחר חצי שעה נוספת מורחים את חלקי העוף ברוטב ברביקיו, משני צדדיהם, והופכים אותם שוב. אופים 20-25 דקות נוספות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. Ruslana R הגב

    נראה מאוד טעים. האם אפשר החליף את הכרעיים בפרגיות?

  2. לילי הגב

    אם אני רוצה לעשות מזה מנה צמחונית (ללא עוף) – זה יעבוד? כלומר, להשתמש במרינדה על תפוחי האדמה והעץ בלבד?

    • מיכל הגב

      היי לילי בהחלט חומרי המרינדה יחד עם התפוחים השונים (יכולה לצרף גם בטטה ודלעת ערמונים לשמל ואולי גם רבעי בצל) – יעבוד מצוין

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן