סלט קפרזה עם אפרסקים

לאורך השנים כבר עלו בבלוג כמה וריאציות שונות לסלט הקפרזה הקלאסי (הלוא הוא מוצרלה, עגבניות, בזיליקום, שמן זית ומלח). מהקפרזה למתקדמים, ומנת האנטיפסטי הזו, שהיא בין כלאיים של קפרזה ומלנזנה אפויים, ועד הקפרזה עם התאנים הנהדרת. מדובר פשוט בסלט הכי טעים וכיפי שיש, כל פעם בגרסה אחרת. היום אני מציגה בפניכם קפרזה עם אפרסקים (ו/או נקטרינות), הכי קייצית ונפלאה.

עוקבים אדוקים יזכרו כי כבר קיים בבלוג סלט עגבניות ואפרסקים קייצי ונפלא, הלוא הוא סלט העגבניות, אפרסקים, פטה ונענע. העסיס המתוק של האפרסק (שהוא אחד הפירות האהובים עליי, דרך אגב) בשילוב עם החומציות והמתיקות של העגבניות פשוט נפלא. תוסיפו לאלה את גבינת המוצרלה/בוראטה העשירה, את הקרמיות של האבוקדו והעוקצנות של הפלפל, ותקבלו צלחת של ביסים מעולים ושונים. ועוד לא הזכרתי כמה הצלחת הצבעונית והיפה הזו מגרה.. הרי אוכלים עם העיניים לפני שאוכלים עם הפה…

כפי שציינתי, ישנה אפשרות לשלב במנה קרעי מוצרלה די בופאלו (כמו במנה המצולמת) או לחילופין לשבץ במרכזה כדור בוראטה שלם. כמובן שגם כדורי בוקצ'יני קטנים יעבדו, אם אתם מעדיפים.

היכונו להכין בקלי קלות סלט צבעוני, כל כך טעים וססגוני הצועק את המילה קיץ.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

1 אפרסק או נקטרינה (או 2 קטנים) בשל אך לא רך מדי, מגולען וחתוך לשמיניות

חופן עגבניות שרי תמר, חצויות או חתוכות לרבעים (תלוי בגודלן)

2 עגבניות מגי בשלות, חתוכות לקוביות בגודל חצאי עגבניות השרי

1 אבוקדו, חתוך לקוביות בערך באותו הגודל

2 כדורי מוצרלה די בופאלו או כדור בוראטה גדול

חופן עלי בזיליקום טריים

1/2 פלפל ירוק חריף פרוס לפרוסות דקות

3 כפות שמן זית איכותי

1 כף חומץ בלסמי

זילוף של בלסמי מצומצם

מלח ים אטלנטי גבישי

פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

על צלחת הגשה שטוחה מסדרים לסירוגין ולא באופן מסודר מדי את האפרסק ו/או נקטרינה, העגבניות משני הסוגים והאבוקדו.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

קורעים מהמוצרלה ומשבצים אותה בין לבין. לחילופין, ניתן להניח כדור בוראטה במרכז הצלחת ולשבץ את יתר המרכיבים סביבו.

צילום: דוד בכר/הארץ

מנקדים בפרוסות פלפל ירוק חריף ומפזרים מעל קרעי עלי בזיליקום טריים.

צילום: דוד בכר/הארץ

מזלפים מעל את שמן הזית, חומץ הבלסמי, הבלסמי המצומצם ומתבלים במלח ים אטלנטי ובפלפל שחור טחון טרי.

צילום: דוד בכר/הארץ

מגישים מיד.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן