הסלט הקייצי והמרענן הזה, שהוא בעצם מעין קפרזת תאנים, נולד כתוצאה מאלתור ארוחת צהרים ספונטנית. פתחתי את המקרר ובישלתי ארוחה שלמה ממה שיש. קפרזת התאנים הזו נצצה כיהלום בשולחן ופשוט לא יכולנו להפסיק לאכול אותה. שילוב הטעמים והמרקמים של התאנים הבשלות יחד עם המוצרלה, העגבניות ויתר המרכיבים על הצלחת היה פשוט מעולה.
אני מאד אוהבת תאנים, ככה as is, כחלק מקינוחים, כתוספת לסלט ירוק ועוד. זו אינה המנה הראשונה כאן בבלוג המשלבת בין תאנים בשלות לגבינה, השילוב המנצח הזה כבר מככב במתכון המעולה של התאנים בתנור.
אם לא מתחשק לכם להוסיף עגבניות שרי לסלט, הוא יהיה מצוין גם על טהרת התאנים הבשלות, המוצרלה די בופאלו, הפלפל החריף (לא חובה, אם לא אוהבים), הבזיליקום, שמן הזית, הבלסמי, המלח והפלפל. אך אם אתם שואלים אותי , אני ממליצה לכם לאמץ את המנה בדיוק כפי שהיא – קפרזת תאנים פשוט נפלאה (חלופה קייצית לקפרזה למתקדמים האהובה עליי).
כרגיל, יש הרבה מקום לתוספות וגיוון, כמו הוספת קוביות בצל סגול או ירוק, הוספת עלי נענע שמשתלבים נהדר עם התאנים, המרת המוצרלה בגבינת עזים (שילוב מושלם, כמו במתכון זה), זילוף עדין של דבש מלמעלה שיעשה כאן נפלאות.. הכל יעבוד. אלתרו ותהנו.
מצרכים:
כ-5 תאנים בשלות ומתוקות, קרועות ל-2 או 4, תלוי בגודלן
כדור גדול מוצרלה די באפלו, קרוע לחתיכות גסות
חופן עגבניות שרי תמר (אפשר גם כמה סוגי עגבניות שרי)
כ-5 עלי בזיליקום טריים, קרועים גס
כ-1/4 פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות דקות
כ-3 כפות שמן זית איכותי
1 כף חומץ בלסמי
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
הוראות הכנה:
בצלחת שטוחה מפזרים את רבעי/חצאי התאנים.
בין לבין משבצים את קרעי המוצרלה, עגבניות השרי החצויות וטבעות הפלפל החריף.
מפזרים כמה קרעי עלי בזיליקום.
מזלפים שמן זית בנדיבות מעל ומעט חומץ בלסמי.
בוזקים מלח ים אטלנטי, טוחנים פלפל שחור טרי מעל ומגישים.
עד הפעם הבאה,
מיכל
2 תגובות
נהדר
תודה!אכן סלט כיפי במיוחד