קוקטייל סקורפינו

הקוקטייל הבא הוא הקוקטייל הקייצי המושלם – צונן ומרענן, המבוסס במקור על סורבה לימון, וודקה ופרוסקו (יין מבעבע איטלקי). בגרסה המצולמת המרתי את הוודקה המקורית בג'ין האהוב עליי ואת סורבה הלימון בסורבה לימונצ'לו (כי למה לא? ) והתקבלה גרסה אפילו טובה ומוצלחת יותר של קוקטייל הסקורפינו האיטלקי.

את הקוקטייל טעמתי לראשונה בארוחת ערב אצל גבי וארז. גבי בדיוק חזרה כמה ימים לפני כן מחופשה חלומית באיטליה, שם שתתה את הסקורפינו שוב ושוב, והחליטה שהיא חייבת לשחזר אותו בבית. מדובר בקוקטייל פשוט חלומי שסודו טמון בסורבה הלימון שנמצא בתוכו (או במקרה שלנו – סורבה לימונצ'לו.. ותודה לגולדה ). האמת, גם סורבה לימונענע ישתלב כאן נהדר. אני ממליצה לבדוק אלו טעמים קיימים בגלידריה הקרובה לביתכם, ולשמור במקפיא לעת צרה.

הסורבה שמעורבב יחד עם שתי המשקאות הנוספים מעניק לקוקטייל שלנו מרקם קטיפתי, סמיך, עם שכבת קצף יפיפייה מעל, מה שהופך את הקוקטייל למענג במיוחד.

המתכון המקורי של הקוקטייל שגבי שלחה לי דורש ערבול בבלנדר, אך אני החלטתי לאמץ דווקא את  שיטת ה-"אולד סקול" של הכנת המשקה. אם כן, כל שיש לעשות הוא פשוט לערבב את כל המרכיבים בקנקן עם מטרפה ומיד למזוג ולהגיש. שימו לב שיש לערבב את המרכיבים מיד עם הוצאת הסורבה מהמקפיא, אנחנו רוצים שהסורבה לא יהיה נוזלי בעת הכנת המשקה, על מנת שנקבל את אותו מרקם קטיפתי מדובר. אם מתחשק לכם להשקיע, תנו ערבול קטן בבלנדר במקום הערבוב עם המטרפה – בטוח ייצא גם מוצלח.

כאמור, המתכון המקורי של הקוקטייל (שמקורו בונציה, דרך אגב) מבוסס על וודקה ופרוסקו. לי יצא להכינו כבר גם על בסיס ג'ין וקאווה וגם על בסיס ג'ין ופרוסקו – ופעמיים התקבל משקה מוצלח עד מאד. מה אגיד לכם.. לכו על הסם האהוב עליכם או על מה שבמקרה נותר לכם בארונות. בשני המקרים יוצאים קוקטיילים מצוינים.

מבחינת כמויות, אנחנו רוצים כאן פי שתיים קאווה/פרוסקו מג'ין/וודקה – תלוי בכמות שתכינו. אני הכנתי כמות של קנקן בינוני לצילומים ולכן חצי ק"ג סורבה בשילוב כוס ג'ין ו-2 וחצי כוסות פרוסקו היתה מדויקת ביותר (וכל באי הסט היו מרוצים עד מאד ).

הכי כיף להגיש את קוקטייל הסקורפינו שלנו בכוסות שמפניה או מרטיני. אם אתם רוצים ממש להשקיע ולהרשים, צננו את הכוסות לפני הגשה… האורחים שלכם ירגישו לרגע על החוף בקפרי.

כאמור, הכמויות במתכון ישתנו בהתאם לגודל הקוקטייל שתרצו להכין.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1/2 ק"ג סורבה לימון/לימונצ'לו/לימונענע

1 כוס ג'ין או וודקה

2 וחצי כוסות פרוסקו (או קאווה)

הוראות הכנה:

מכניסים לקנקן את הסורבה, הג'ין/וודקה והיין המבעבע הנבחר, מערבבים עם מטרפה עד שמתקבל נוזל סמיך, קצפי ועשיר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוזגים לכוסות שמפניה/מרטיני ומגישים מיד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אוזני המן

המתכון הבא שמור לי ב-"פתקים" בטלפון, עוד מאז שמיקה בכורתי,

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן