תפריט ליל סדר 2021

שהחיינו וקיימנו והגיענו לזמן הזה!

בעודי יושבת וכותבת אופציות לתפריט לליל הסדר הממשמש ובא, אני לא יכולה שלא להיזכר באותה סיטואציה אשתקד . ולמרות שתקופת הקורונה עוד לא מאחורינו, בכל זאת לאחרונה רואים ומרגישים את האור בקצה המגיפה.. לאט ובטוח חוזרים להיפגש, יוצאים לעבוד… פשוט יוצאים.

ולענייננו – בחג הקרוב נשב במתכונת מורחבת בליל הסדר!

חאלס זום. חאלס משפחה גרעינית (עם כל אהבתי העזה אליכם.. ).. בואו נעשה לנו חג.

כרגיל, אציג בפניכם שלל אלטרנטיבות להרכבת שולחן החג שלכם. יהיו כאן מנות מגוונות ביותר – חלקן עם אורז, חלקן עם קטניות, חלקן בשריות, חלקן חלביות וכן הלאה.. שכל אחד יבחר את השילוב המתאים לשולחן החג שלו וייקח את המושכות מפה.. אני כאן לכל שאלה ותהייה.

כמו מסורת תפריט שבועות, גם את התפריט הבא אנסה להרכיב בעיקר ממתכונים שעלו בשנה האחרונה, בתוספת כמה מתכוני מאסט, שמבחינתי סדר הוא פשוט לא סדר כהלכתו בלעדיהם (כמו הגפילטע של סבתא, בין היתר).

אני בעד שנתחיל את ליל הסדר השנה באווירה חגיגית וחגיגתית גם יחד, ועל כן אני מציעה לקבל את האורחים עם קערת קוקטייל גדולה ושמחה שתהפוך את קריאת ההגדה להרבה יותר נעימה .

לשם כך אני מציעה לכם להציץ בקוקטייל מונטנה המרענן או בקוקטייל התותים הכיפי – שני סיפתחים מאד נחמדים לערב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כפי שכבר סיפרתי לכם, אצלנו בחג ישנן מנות קבועות שתמיד יחזרו להופיע בתפריט ליל הסדר, ואחת מהן היא מרק העוף, אותו אנחנו מגישים צח עם קניידעלך (ובראש השנה עם קרפעלך..כן?). סופרלטיבים רבים כבר סיפרתי לכם על מרק זה.. וכולם מוצדקים . למתכון מוצלח לקניידעלך, הציצו בתפריט של שנה שעברה.

קערת מרק
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מי שרוצה לחיות על הקצה, מוזמן לפתוח את הארוחה עם מרק מוצלח מאד אבל בכיוון אחר לחלוטין: מרק ירקות וג'ינג'ר, שפותח את התיאבון ומכין את הקיבה לשלל המאכלים שיבואו.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לאחר המרק, אצלי במשפחה תמיד יגיעו הגפילטע פיש של סבתא מרים. כמובן שבפסח נמיר את פירורי הלחם בקמח מצה. שימו לב שלא לשכוח להצטייד בחזרת חריפה ועוקצנית ליד, כמו שסבא מישה ז"ל היה מכין ועדיין לא שחזרתי כאן בבלוג.. פאשלה שחייבת לתקן בקרוב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מי שהגפילטע יותר מדי אולד סקול בשבילו ומעוניין בפתיח של דגים על השולחן – אני ממליצה בחום ללכת על הסביצ'ה המצוין הזה, אחת מהמנות היותר טעימות שהכנתי השנה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לצד המצות שיהיו על השולחן חובה גם שתהיה חרוסת, נכון? אני ממליצה שלא לוותר על החרוסת הפרסית המיוחדת הזו. קשה להפסיק לאכול אותה.

קערת חרוסת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

יהיה נפלא גם לערום על המצה ממרח כבד עוף, בגזרה זו ישנן שתי אופציות מעולות: פטה כבד העוף של שלומית או הכבד הקצוץ של דודה זיוה. מדובר בשני טייקים לממרח כבד עוף, כל אחד מצוין בפני עצמו.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
  • כמובן שהמירו את הלחם שבתמונה במצה..

אם נישאר רגע באגף המתכונים המסורתיים (האשכנזיים פלוס ) שיש אצלנו על השולחן – אני חייבת להזכיר את הצימעס של אמא שלי.. אין הרבה היכן ליפול כשמדובר על גזר מזוגג ומתובל.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

נמשיך באולד סקול עם סלט תפוחי האדמה הנוסטלגי של חמותי יהודית שמשתלב נהדר על השולחן ואף עם סלט החצילים הרומני שיהיה מצוין על המצה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אני בעד לאזן עם כמה מנות ירקות יותר רעננות, כמו הזוקיני הצרוב עם מרווה ולימון שגם טעים בטמפרטורת החדר וצלחת גדולה של ירקות ירוקים בשמן שומשום.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אף סלט המלפפונים, בצלים ונענע ילווה וירענן נהדר את הארוחה הכבדה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם נישאר רגע באגף הסלטים, מה דעתכם להוסיף לשולחן את אחד (או יותר) מהסלטים הבאים?

סלט הברוקולי המשגע ברוטב טחינה ושומשום עליו קיבלתי הרבה טפיחות על השכם בחודשים האחרונים , הוא אופציה נהדרת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מי שרוצה סלט מתובל ופיקנטי, אני ממליצה שלא לוותר על סלט העגבניות הזה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם אתם לא נמנעים מקטניות – אל תוותרו על סלט הבטטות, עדשים ופטרוזיליה שבקלות יושב על גם על משבצת של סלט וגם על משבצת של תוספת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לפני שנעבור לעיקריות, אני חייבת להשחיל את לביבות הזוקיני ללא גלוטן המופלאות האלו. ממליצה בחום להוסיף אותן לרשימות שלכם.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מבחינת מנות עיקריות יש לי להציע לכם שתי מנות עוף פשוט מעולות, שבעיניי אחת מהן לפחות חייבת לבקר על שולחן החג שלכם – אני מדברת על מנת העוף ביין או מנת העוף בקפה. שתיהן מצוינות. לא פחות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

האמת, שגם מנת העוף בסילאן ושזיפים מיובשים המתקתקה, מאד תתאים לשולחן החג. בחירה לא קלה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם בחרתם לדלג על כבד קצוץ או פטה כבד לראשונה, מה דעתכם להכניסו דווקא בעיקריות? עם מנה של כבדי עוף צלויים עם המון בצל ופטריות לצד פירה נימוח?

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מבחינת מנת דג לעיקרית, אין על ההצגה של הדג השלם במלח כאשר מוגש לשולחן. אני ממליצה ללכת על בר ים גדול ולפרק את מעטה המלח מול הסועדים.. מי אמר dinner and a show ולא קיבל? .

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לחלופין, אפשר להגיש פילטים של דג ברוטב חמאה, שום ולימון – קלאסיקה שתמיד עובדת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עכשיו לבשר.

לפני הכל, אני חייבת שנשים על השולחן את קציצות הפרסה והבשר של שרה'לה, אותן אני יכולה לנשנש ולנשנש.

קציצות מוכנות
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מבחינת מנה בשרית חגיגית, אני רואה שלא העליתי אחת כזו בשנה החולפת המתאימה לערב החג. ישנו את תבשיל הבשר הטחון הפקיסטני עם הבטטות והשעועית המתובל והטעים, אך הפחות חגיגי.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם אתם מעדיפים מנת בקר חגיגית יותר, הייתי מציעה את הצלי בקר הקלאסי והמוצלח או קדירת הבקר או הגולש, שניהם מופלאים ותמיד מתחסלים. אני רושמת לעצמי שעד החג הבא אני מעלה לכם את המתכון לרוסטביף המושלם! תקלה שהוא עדיין לא בבלוג…

הקדירה מוכנה2

גולש מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם אתם נמנים על אלו שאוכלים אורז בפסח – מה דעתכם ללוות את הארוחה עם האורז אדום לבן החגיגי והמופלא או האורז עם גזר ושקדים המצוין. שתי מנות אורז לפנתיאון (ושום מילה על האורז עם פטריות וערמונים המפורסם).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

גם רטטוי – מנת הירקות המבושלים העשירה מומלצת מאד כתוספת נפלאה ומאזנת לשולחן.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ואם מתחשק לכם תוספת קצת יותר מושחתת.. רק אניח כאן את גראטן הדלורית ותפוחי האדמה ההיסטרי.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

נשאר לכם מקום לקינוח?

נו מה.

פתחו כפתור ולפני הכל הציצו בתפריט הזה, הכולל 15 קינוחים מופלאים ומגוונים הכשרים לפסח.

על כל אלה אוסיף לכם את הפבלובות האישיות האהובות עליי או לחילופין, את קינוח המסקרפונה, מרנג ופירות המצוין.

פבלובה אישית מקרוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צלחת מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כפי שסיפרתי לכם בפוסט, אצלי במשפחה גם מלבי גדול ומשפחתי תמיד מתקבל באהבה גדולה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

באותו אופן, לא תמצאו אורח אחד שיסרב למוס השוקולד המופלא הזה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לצד קנקן התה, ממש לפני פיזור ההפגנה הגישו מעוגת השקדים, שוקולד וקינמון הבחושה לפסח או לחילופין, מעוגת הטחינה והאגוזים הבחושה ללא גלוטן (שטוב מאד אם גם יישארו לכם בבית לצד הקפה/תה להמשך ימי החג).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בנוסף, הפתיעו עם צלחת עוגיות משגעות ללא קמח, כמו עוגיות השקדים, טחינה ומייפל או עוגיות הדבש, שקדים, טחינה ושומשום. שלא ייחסר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

חג שמח!

שלכם,

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן