עוף בחומץ וזיתים

מתכונאית האוכל המפורסמת של הניו יורק טיימס, אליסון רומן (החתומה גם על מתכון עוגיות השורטברד המעולות הזה), היא מי שעומדת מאחורי מתכון קל ומעניין זה, שהפך לשלאגר בפני עצמו בעולם האינסטוש (האמת שהיא דמות מגניבה ביותר, ממליצה לעקוב אחריה), עד כדי כך שהעניקה לו את השם המחייב "The Chicken".

מדובר במתכון קל במיוחד, עם מינימום עבודה ומקסימום תוצאה. היות וצולים את העוף בתנור על חום מאד גבוה רק למשך חצי שעה ובמקביל, צ'יק צ'אק, מרכיבים את הרוטב (שיתמזג בהמשך עם המיצים של העוף) – תוך חצי שעה מרגע תחילת ההכנה – ארוחה נפלאה מוגשת לשולחן.

רומן במתכונה מתבלת את העוף, בנוסף לחומץ (כן חומץ!) רק בכורכום, מלח ופלפל. אני הוספתי גם כפית פפריקה מתוקה לסיפור, שבעיניי רק מוסיפה – לשיקולכם. תוספת קטנה נוספת שלי היא מיץ הלימון לרוטב הזיתים, המשתלב נפלא יחד עם הפטרוזיליה והשום.

לעניין הזיתים, רומן מציעה להשתמש בזיתים ירוקים, קשיחים, בוהקים ונפלאים מזן Castelvetrano, אותם רכשתי כבר כמה פעמים (טעימים עד מאד, ללא מרות) עוד לפני גילוי מתכון זה. אצלנו בסופר השכונתי הם נמכרים בצנצנת זכוכית באגף השימורים (ראיתי כבר בעוד כמה מקומות). שימו לב שיש לגלען ולחתוך את הזיתים. אם מעוניינים, אפשר גם מעט למעוך אותם לפני השימוש. אם אתם לא מוצאים בדיוק את זן הזית הזה – אין שום בעיה להשתמש בזיתים אחרים דומים, רק שימו לב אם משתמשים בזיתים מלוחים או מרים– לאזן טעמים בהתאם.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

4 כרעיים מפורקים עם העור

1/2 כוס חומץ בן יין לבן

1 וחצי כוסות זיתים ירוקים (מזן castelvetrano אם מוצאים, ראו הקדמה), מגולענים וחתוכים

2 שיני שום כתושות

2 כפות מיץ לימון

1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

1 כפית כורכום

1 כפית פפריקה מתוקה

6 כפות שמן זית

מלח, פלפל

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 230 מעלות.

מניחים את העוף על תבנית תנור בעלת שוליים ומרופדת נייר אפייה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מזלפים על העוף 2 כפות שמן זית ומתבלים בכורכום, פפריקה, מלח ופלפל.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בעזרת ידיים נקיות, עוטפים את חלקי העוף בתערובת השמן והתבלינים ומניחים אותו עם העור כלפי מעלה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוזגים את החומץ מעל העוף (יישפך גם לצדדים מן הסתם) ומכניסים לתנור למשך 25-30 דקות, עד שמתבשל לחלוטין ומשחים היטב. שימו לב שלא הופכים את העוף באמצע.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בזמן שהעוף בתנור, מערבבים בקערה קטנה את הזיתים, השום, מיץ הלימון, הפטרוזיליה, 4 כפות שמן הזית הנותרות ושתי כפות מים ומתבלים במלח ופלפל.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לאחר הוצאת התבנית מהתנור, מוציאים את חלקי העוף ומניחים על צלחת הגשה, כאשר מותירים בתבנית את מיצי העוף ושאריות עוף שהצטברו במהלך האפיה.

כעת, שופכים את תערובת הזיתים לתוך התבנית ובעזרת כף עץ מגרדים בעדינות את תחתית התבנית, כל זאת על מנת לערבב בין תערובת הזיתים לשומן ומיצי העוף.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שופכים את הרוטב שנוצר מעל העוף ומגישים מיד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

קרם ברולה

בהמשך למתכון של הטירמיסו המנצח של עדידס, היום אני מציגה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן