25 מתוקים ביתיים מושלמים למשלוח מנות

אתחיל בוידוי: אני לא שולחת משלוחי מנות לחברים ומשפחה בפורים. משלוחי המנות היחידים שיצא לי להכין הם עבור ילדיי לגן או לבית ספר, ולרוב אלו מגיעים עם הוראות מפורטות בעניין מספר החטיפים המלוחים והמתוקים שניתן לשלב בתוכם .

מה שכן, אני יודעת שרבים נוהגים בפורים לשלוח גודיז לאהובים שלהם, וזהו מנהג שאני כמובן מאמצת בשמחה בלי קשר לפורים . למשל, יצא לי להכין לחברותיי בעבר צנצנות עוגיות טחינה או עוגיות גרעינים. אני אוהבת לפנק במגש קוביות בראוניז או ריבועי לימון את אהוביי מפעם לפעם…הרי הכי כיף לפנק "הום מייד", מסכימים איתי?

אז לרגל פורים, קפצתי על ההזדמנות וקיבצתי לנו פה פוסט עם 25 מתוקים ביתיים שהכי כיף לארוז באיזו צנצנת חמודה או מגש קטן, לקשט עם סרט ולהעניק לאהובים שלכם (קרנושה חברה שלי ספצית בתחום דרך אגב, כבר שנים אני אומרת לה שחייבת להרים את הכפפה ולפתוח במיזם שיביא לידי ביטוי את היכולת שלה לפנק לפנק לפנק).

ולמה דווקא 25? הרי יש בבלוג עשרות רבות של אפשרויות.. אז מראש אני מודיעה שהרבה מתוקים מעולים, שלגמרי יתאימו לפוסט שלנו, נשארו על שולחן העריכה.. הבחירה היתה לא פשוטה, אבל גם מהירה (כי אני ממהרת )… החלטתי לחתוך ב-25 כי זה תאריך היום הולדת שלי שחל עוד כמה ימים.. מזכירה למי שאולי שכח . בכל מקרה, מקווה שתמצאו פה מתכונים שתאהבו או שלפחות יעניקו לכם השראה לפנק (גם אם במשהו אחר).

נתחיל לפני הכל עם אלו שאין לגביהם ספק כאשר מדובר בפורים, הרי אלו אוזני ההמן. אצלי אוהבים אותם רק במילוי שוקולד (ועדיף נוטלה), אבל כמובן שגם תמרים, ריבת חלב ופרג הולכים.. בסופו של דבר מדובר באחלה של עוגיה משולשת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם נישאר בגזרת העוגיות, בחרתי לנו את עוגיות הטחינה המעולות של שלומית (או שלומצי, אם תרצו), שאני פשוט מטורפת עליהן. הן מדהימות. לא פחות. תשאלו את יונתוש שלי – הוא מסוגל לחסל צנצנת שלמה לבדו.

עוגיות מוגשות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

באותה נשימה אזכיר עוגיות שונות לחלוטין, אבל גם כאלה שמסוכנות לי עד מאד, והן עוגיות הגרעינים ושוקולד צ'יפס של אורלי. הכי קלות להכנה והכי כיפיות שיש (ללא קמח, אז תזכרו אותן גם לפסח הקרב ובא).

עוגיות מוגשות

נישאר בעוגיות ללא קמח וקלות להכנה ונזכיר את עוגיות השקדים, מייפל וטחינה המעולות. באותה קטגוריה תמצאו גם את העוגיות השקדים האיטלקיות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

את עוגיות הבריאות הותיקות עם הקינואה יש מצב שפספסתם.. ואם כן, אני ממש מבקשת מכם להשלים פערים. הן נהדרות.

שברי עוגיות לצד תה

אם נישאר בקטגוריה הקצת יותר בריאה, אני ממליצה לכם להציץ בחטיפי אנרגיה הביתיים – קוביות קטנות של אושר פריך.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

חטיף הסניקרס הבריא הוא אחד הביסים הכי טעימים שיש! תמר מג'הול ממולא בחמאת בוטנים ומצופה בשוקולד. נשמע פשוט? קחו ביס ודברו איתי אחריו בבקשה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

גם כדורי התמרים, אגוזים וטחינה נכללים בז'אנר היותר בריא, אך מבלי לפגוע כהוא זה בטעמם המשובח עד מאד.

צילום: דוד בכר/הארץ

לעומתם, כדורי השוקולד ללא שוקולד, הם אמנם ללא שוקולד, אך עם הרבה דברים טובים אחרים, כמו חלבה, טחינה, קוקוס וסילאן. פשוט נמסים בפה – אני חייבת להכין אותם שוב בקרוב.

ואם בכדורים עסקינן, חייבים להעלות לשולחן את טראפלס האוראו וטראפלס הבנופי, ביסים כל כך שונים, אבל כל כך מעולים. לארוז אותם יפה כמתנה זה וואו.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קרמיקה: שגית אגם
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אי אפשר להזכיר כדורי שוקולד מבלי להזכיר את נקניק השוקולד הנוסטלגי (או כלב קר, כפי שמסתבר שקוראים לזה בקיבוץ), שזה מעין וריאציה לכדורי שוקולד, רק מגניב יותר (ואחד האהובים על ילדיי).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם נצלול רגע לעולם השוקולד (ולמה לא בעצם?), קודם כל ולפני כולם בואו נעלה על נס את אצבעות השוקולד של יפה. אם אתם עוד לא מכירים – תתכוננו להתאהב קשות.

אצבעות יפות2

ממתקי השוקולד של עדידס אהובים על כולם – מהילדים הכי קטנים (שממש כיף להכין אותם יחד איתם, דרך אגב) ועד הגדולים הכי בוגרים. יאמי.

על צלחת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

קוביות בראוניז הם ווינר תמידי, אי אפשר לטעות עם הבראוניז הפאדג'יים שלי. אין צורך להכביר במילים נוספות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מתחשק לכם ללכת על עוגיות קצת אחרות? מעט יותר מתוחכמות אולי.. מה דעתכם על עוגיות שוקולד, פיסטוק ומלח? מדובר בשילוב טעמים מעולה בעיניי.

העוגיות מוגשות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם מדברים על שילובי טעמים.. את ריבועי הבייגלה פקאן קרמל ושוקולד אתם מכירים? וואו כמה מרקמים וטעמים יש כאן.. מלוח, מתוק ופשוט מופלא.

קוביות ממתק
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

הבלונדיז חלבה ושוקולד לבן הם אהבה חדשה שלי, מדובר בקוביות של אושר טהור. בבקשה תנסו אותם, מבטיחה שלא תתחרטו.

צילום: דוד בכר/הארץ

אם הזכרתי קוביות של אושר, קבלו במחיאות כפיים סוערות את ריבועי הלימון. לאוהבי קינוחי הלימון  – this is as good as it gets.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

נישאר רגע באגף הלימוני עם קוביות הקוואקר והלימון, הלא פחות מנהדרות.

צילום: דוד בכר/הארץ

אם כבר אמרנו קוואקר, מה דעתכם להכין את הקוביות הקלות בעולם (גם טבעוניות) של קוואקר, שוקולד וקרם קוקוס? נישאר באגף הטבעוני ונזכיר גם את פאדג' המוקה והשקדים המיוחד כל כך.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אסיים את רשימת ה-25 עם שני קינוחי פילו שונים ומעולים – אצבעות הפילו תפוחים, הכה קלות להכנה, ויחד עם זאת כל כך יפות וטעימות! והבקלאווה המיוחדת במינה, שגדושה באגוזים, טחינה, קוקוס ומייפל – מתקבלים ביסים מפתיעים וכל כך מוצלחים, שלא תגידו שלא אמרתי.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד כאן לפוסט מתוק זה,

אמן וצורות נוספות ושונות של מתיקות יחדרו גם לחיינו, שבלשון המעטה הם די מרים לאחרונה – מגיע לכולנו.

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

פרפה בגביע

פרפה תותים

את הקינוח התותי פרוטי הזה הכינה יובלי המהממת בת ה-14,

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן