ספינג'

ליום צילומי המתכונים האחרון הגעתי מרוקנת כוחות ולא ממש מרוכזת, כמו המצב של רובנו בימים אלו, ולא ממש שמתי לב שעוד כמה שבועות כבר חנוכה. הרי את מי מעניין חנוכה כשכל יום מתפרסמים שמות ופרצופים של חיילים יפים צעירים נוספים שנהרגו וכל כך הרבה ילדים, נשים, קשישים וגברים עדיין חטופים בשבי?! זה שאני יודעת איזה יום היום ואלו חוגים יש לילדים, זה הישג מבחינתי כרגע.. אז חנוכה?!

לכן, רק שעות בודדות לאחר סיום יום הצילומים הארוך והמעט לא מאופס, קבעתי עם דודו הצלם המוכשר והמקסים שלי, צילומי השלמה לשני מתכוני חנוכה לא פחות ממעולים, באדיבותה של רוית המוכשרת, אחותה של קרן. רוית כבר הביאה לנו בעבר את עוגת הסולת, קוקוס ותפוזים העוף בצ'ילי מתוק, לימון ונענע ואת עוגת מעדני השוקולד, בין היתר. בגדול, מדובר באלופה רצינית במטבח וכל מאכל שטעמתי שהכינה היה פשוט מעולה.

לאחר שקרן סיפרה לי שלרוית יש ספינג' מושלם, לא שומני והכי אוורירי, מיד סימסתי אותה. התפלאתי לגלות כמה המתכון קל, ועל כן כל מי שנרתע/ת משמרים (ואני יודעת שיש הרבה כאלה, אני הייתי שם בעצמי..) אני ממש מבקשת שלא לפסול על הסף. שעה מהרגע שתחליטו, ספינג' חם ואוורירי יהיה על שולחנכם. ובימים קשים אלו, לפעמים ביס כזה הוא בדיוק מה שאנחנו זקוקים לו – פחמימה חמה, מנחמת וטובה.

בזכות כף קוניאק או וויסקי, הספינג' לא סופח את השמן. אם חששתם, אז אל דאגה, אין שום טעם של אלכוהול לספינג' כתוצאה מכך. זהו מתכון "אולד סקול", בו לשים את הבצק עם הידיים (כל הטיפים הקטנים בגוף המתכון). אם אתם מעדיפים, כמובן שאפשר להשתמש בוו הלישה במיקסר במקום. שימו לב שהמתכון הוא של חצי קילו קמח עבור כ-20 יחידות ספינג', כמובן שאתם מוזמנים להכפיל כמויות מראש.

מתכון זה מצטרף למתכון של סופגניות אחרות כאן בבלוג – הלוא הם סופגניות האשל המפורסמות, שאני כל כך אוהבת לחזור אליהן והלוקמדס היוונים הממכרים. אין ספק שמעכשיו אגוון בטיגוני החנוכה שלנו (וכן, אחרי שמטגנים סופגניות הום מייד, הרבה פחות כיף לאכול ולהגיש סופגניות קנויות.. תבדקו אותי ).

אסיים ואומר – למי שמאמין בניסים – נקווה לכמה וכמה ניסי פח שמן השנה, ולמי שלא – "באנו חושך לגרש" בדרך כזאת או אחרת בהחלט יתאים גם.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

500 גר' קמח מנופה

1 כף שטוחה שמרים יבשים

קורט מלח

1 כף סוכר

1 כף קוניאק/וויסקי

כ-400 גר' מים פושרים

שמן ניטראלי (כמו חמניות) לטיגון עמוק

הוראות הכנה:

מכניסים לקערה גדולה את הקמח, השמרים, הסוכר, קורט המלח ומערבבים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

שופכים לקערה את כף הקוניאק/וויסקי וחלק מהמים הפושרים ומתחילים ללוש את הבצק, כאשר תוך כדי הלישה מוסיפים את יתרת המים. תוך כדי הלישה יוצרים מאין כף של דחפור עם היד וגורפים את הבצק עד שמתקבל בצק דביק וחלק.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים למשך 30 דקות.

מרימים את המגבת, מורידים את הנפח של הבצק על יד "פנצ'ור" שלו וקיפולו, מכסים ומתפיחים ל-30 דקות נוספות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב ונמוך יחד עם חתיכת גזר (כך השמן לא יישרף). כשהשמן רותח (אפשר לבדוק אם יש בועות סביב מקל עץ), מנמיכים מעט את הלהבה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מניחים ליד הכיריים את קערת הבצק ולידה קערה קטנה עם מים/שמן.

טובלים את הידיים במים/שמן, קורצים חתיכת בצק בגודל שזיף קטן/משמש, עושים חור במרכז הבצק ופותחים אותו לקבלת צורה של מעין חישוק, וזורקים בעדינות לשמן.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

ממשיכים כך עם כדורי בצק נוספים עד שהסיר מלא בספינג'ים (לא בצפיפות).

כעבור מספר דקות, כאשר חלקם התחתון של הספינג' מוזהב היטב, הופכים אותם לעוד מספר דקות ומוציאים למסננת/רשת טיגון.

צילום: דוד בכר/הארץ

ממשיכים באותו אופן עם יתרת הבצק.

טובלים את הספינג' בסוכר לבן/מזלפים מעליהם דבש ומגישים חם.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן