עוגת סולת קוקוס ותפוזים

החשק לאפיית עוגה זו הגיע בעקבות אותו סיור בשוק בעכו שסיפרתי לכם עליו כאן. באחת התחנות נכנסנו לחנות מתוקים, טעמנו מכנאפה משובחת במיוחד (מתכון ביתי וקליל לכנאפה אעלה כאן בקרוב) ומעוד כמה מטעמים מתוקים נפלאים. הצהרתי, כי עם כל הכבוד לבקלאוות למיניהם, ממתקי הסולת הם המועדפים עליי.

בלי להתבלבל, כל האצבעות הופנו לרוית בהצהרה כי היא מכינה עוגת סולת מעולה ושאני חייבת לקחת את המתכון שלה לבלוג, ויפה שעה אחת קודם. וואלה, באמת אין לי מתכון של עוגת סולת בבלוג, וכנראה שהגיעה העת. אז נכון ששילוב של קוקוס ותפוזים כבר יש כאן (למשל בעוגה המעולה לפסח הזאת של שקדים, קוקוס ותפוזים), אך זהו שילוב טעמים כל כך מוצלח שיש עוד הרבה מקום בשבילו בשילוב מרכיבים נוספים (שימו לב שגם בעוגה זו יש 2 כפות שקדים טחונים). רוית מוסיפה לחגיגה גם נגיעה של מי ורדים שמעניקים לעוגה טעם וניחוח נפלאים של המטבח הערבי האותנטי (גם את המלבי הקלאסי שלי אעלה כאן הקיץ!).

שימו לב שמתכון זה מתאים לתבנית פיירקס גדולה במיוחד, הרגישו חופשי לקצץ את המרכיבים בחצי עבור עוגה קטנה יותר. בנוסף, מראש קיצצתי משמעותית (בחצי!) את כמות הסוכר שבסירופ (ובכלל את כמות הסירופ), בעיניי העוגה עדיין מספיק רטובה ובהחלט מספיק מתוקה. הרגישו חופשי להוסיף/להוריד לפי טעמכם האישי כמובן. בנוסף, אין בעוגה מוצרי חלב, כך שהיא פרווה ומצוינת לרגישים ללקטוז.

ומה הכי כיף? ההכנה! הכל בקערה אחת והופ לתנור, בלי הפרדת ביצים, לכלוך מכשירים וכדומה. טוב, אמנם יש את עניין הסירופ שמוזגים על העוגה החמה, אבל בואו לא נהיה קטנוניים בסדר?!

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לעוגה:

1 כוס סוכר

1 שקית פתיתי קוקוס (100 גר')

1 כוס קמח

1 וחצי כוסות סולת

2 כפות גדושות שקדים טחונים

2 שקיות אבקת אפייה

1 וחצי כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי

1 כוס שמן

6 ביצים

לסירופ:

1 כוס סוכר

1 כוס מים

1 כף מי ורדים

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכניסים לקערה גדולה את כל היבשים: הסוכר, הקוקוס, הקמח, הסולת, השקדים הטחונים ואבקת האפייה ומערבבים.

יבשים לפני ערבוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
יבשים מעורבבים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים לקערה את הרטובים: מיץ התפוזים, השמן והביצים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

הוספת שמן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת המיץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
בלילה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ואופים למשך 30 דקות.

בלילה לתבנית משומנת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
עוגה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ:

מבשלים בסיר קטן על להבה קטנה-בינונית את המים יחד עם הסוכר, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס במים ומתקבלים מי סוכר.

מי סוכר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכבים את האש ומערבבים פנימה את מי הורדים.

הוספת מי ורדים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוזגים את הסירופ באופן אחיד על פני העוגה החמה.

סירופ על עוגה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פרוסת עוגה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פרוסת עוגה2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. דניאלה הגב

    הכנתי אתמול.
    יצא מעולה!
    וגם אפשר לשחק עם הכמויות, אז זה ממש כיף.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן