העוגה הבאה שייכת לאותו ז'אנר של עוגות שהכי כיף ליישר לצד הקפה (כמו עוגת הפירורים המושלמת ועוגת הקוקוס ושוקולד צ'יפס למשל). יש לה טעם מעודן של תפוחים בזכות רסק התפוחים שבמרכיביה, מרקם רך ונפלא, בתוספת פקאנים קלויים וקראמבל פריך.
האדוקים מבינכם מזהים כי קיימת כבר עוגה בחושה עם רסק תפוחים כאן בבלוג, אך הן שונות לגמרי. בעוגה הקודמת הוספנו שלל תבלינים חמים ושוקולד ציפס, כאן מדובר בעצם בסוג של עוגת תפוחים, מעודנת מאד, ללא תפוחים טריים. בעיקר, זוהי עוגה בחושה עסיסית וכיפית.
את המתכון לעוגה, שכתוב לה בכתב יד במחברת כבר כ-20 שנה, העבירה לי זיוה דודתי (שהביאה לנו את האורז הירוק והקציצות האלו, בין היתר). אספר לכם כי החסרתי מכמות הסוכר של המתכון המקורי וגם הוספתי קמצוץ מלח, שתמיד מוסיף.
מי שמעוניין בעוגת פרווה, מוזמן להחליף את המעט חמאה שבקראמבל בשמן קוקוס או שמן רגיל. אני הכי אוהבת את הפקאנים הקלויים מעל העוגה, אך כמובן שהעוגה תהיה נפלאה גם עם אגוז אחר או אפילו ללא אגוזים כלל.
המתכון מתאים לכמות של שתי עוגות אינגליש קייק חד פעמיות.
מצרכים:
לעוגה:
3/4 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 וחצי כוסות רסק תפוחי עץ טבעי, ללא תוספת סוכר
2 כוסות קמח תופח
1 וחצי כפיות סודה לשתיה
1 וחצי כפיות אבקת קינמון
קמצוץ מלח
לקראמבל:
25 גר' חמאה
1/4 כוס סוכר
1/2 כוס אגוזי פקאן
3 כפות קמח
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
מערבבים בקערה גדולה את הסוכר, רסק התפוחים והשמן.
מוסיפים את הקמח התופח, הסודה לשתייה והקינמון ומערבבים היטב, רק עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את הבלילה לשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות משומנות.
מכינים את הקראמבל:
מחממים בסיר קטן את החמאה.
מוסיפים את הסוכר ומערבבים עוד כדקה.
מערבבים פנימה את הקמח עד להיווצרות פירורי קראמבל.
כעת, מוסיפים את הפקאנים ומערבבים גם אותם.
מפזרים את הקראמבל באופן שווה מעל שתי העוגות ואופים כ-30-35 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.
עד הפעם הבאה,
מיכל
19 תגובות
האם אפשר לעשות קראמבל עם שבולת שועל? איך?
אפשר, במקום הקמח
שלום מיכל
נראה אחלה מתכון, פרסמתי תגובה, אז או שהיא לא אושרה, או שהיא טרם נענתה
אז אני שואל שוב
כיצד ניתן לפרוון (מלשון פרווה) את העוגה?
מרגרינה במקום חמאה?
אולי משהו עם פחות שומן?
יש לך אחלה אתר שבעולם
היי יעקב,
קודם כל תודה!
כתבתי בהקדמה שמי שמעוניין מוזמן להמיר את החמאה שבקראמבל בשמן קוקוס.. אני מעדיפה אותו על פני מרגרינה, אבל גם היא תעבוד.
הרי העוגה עצמה כבר פרווה- יש ״לפרוון״ רק את הקראמבל. בהצלחה!
איך נראה לך לקראמבל שיבולת שועל ופקאנים קלויים מסוכרים…?
נשמע טוב! אבל קחי בחשבון שאת גם מקרמלת את הפקאנים בעצמך.
מה מחזיק את העוגה כשאין ביצים?
הי נורית- רסק התפוחים (תחליף טבעוני ידוע) מייתר את הביצים בעוגה נפלאה זו.
תודה רבה! מתכון מעולה, יצא מדהים. שמחתי שלא יהיה ביצים כי ביתי טבעונית!
היי דורית, שמחה שאהבתן!
מאוד מעניין בפרט שזה ללא ביצים.
האם ניתן להחליף את הקמח בקמח כוסמין בתוספת אבקת אפיה????
תודה מראש!!
היי גבי,
בהחלט!
תהנה מהעוגה
מתכון מושלם!הכנתי את העוגות,יצאו גבוהות וטעימות ממשללא ביצים,קל להכנה,פשוט שלמות של עוגה.נכנס למחברת המתכונים שלי,תודה.
שאלה- איך אני מצרפת כאן תמונה של העוגות שהכנתי?
ניי תיקי איזה כיףףףף לשמוע שאהבת ברמה של "לגזור ולשמור" – תודה!
היי מיכל: כמה גרמים זה 1 כוס רסק תפוחים לא ממותק? אני משתמשת ברסק של חברת יכין בשימורים.
אני רוצה לאפות את העוגה ואני רגילה לשקול את המרכיבים.
אודה לך על תשובתך
שלום מיכל: זאת בדיוק העוגה שאני צריכה לבתי הטבעונית 🙂
אתמול שלחתי לך פניה, ואני לא רואה אותה ברשימת התגובות, כנראה פיספסתי משהו.
יש לי שאלה אחת: כמה גרמים יש בכוס רסק תפוחים, לפי כוס של 240 גרם?
בדקתי הכמה טבלאות של משקלים, ולא מצאתי התייחסות לרסק תפוחים.
אודה לך מאד מאד על תשובתך
יום טוב
נעמי
היי נעמי, שלחת לי את ההודעה אתמול בערב – עוד לא הספקתי לענות.. 🙂
מחיפוש פשוט בגוגל – כוס רסק תפוחים שווה ערך לכ-244 גר'.
שיהיה בהצלחה, המשך סופש נעים, מקווה שביתך תהנה מהעוגה.
היי מיכל
תודה על תשובתך. אפיתי את העוגה והיא פשוט נהדרת.
כמו יתר המתכונים שלך.
וגם את נהדרת 🙂
תודה
תודה רבה נעמי, איזה כיף לשמוע שאהבת.