מרינדה מנצחת לעוף על הגריל/מחבת פסים

גם לכם קורה שאתם בוחנים את פרוסות חזה העוף שברשותכם ומתלבטים מה להכין הפעם שהוא **לא** שניצל? ולרוב בסוף שוב הולכים על.. שניצל . אם כן, המרינדה הזו מעולה, בין היתר, גם בדיוק למצבים אלה.

למה "גם" אתם שואלים? כי מרינדה זו מתאימה לחזה עוף על מחבת פסים, אך באותה מידה מתאימה לכל חלקי העוף (כמו פרגיות, שוקיים וכו') וגם מעולה לשיפודי פרגית על האש, למשל. הפעם, השריתי במרינדה רצועות פילה עוף שצליתי על מחבת פסים.

מדובר במרינדה קלה מאד להרכבה, הכוללת בתוכה גם רוטב אחר, הלוא הוא רוטב הברביקיו המוסיף את הטעם המעושן והמתקתק האהוב (האמת שבקרוב אעלה לכאן גם מתכון לרוטב ברביקיו הום מייד שתוכלו להשתמש בו גם במתכון זה). אני אוהבת לשלב מדי פעם במתכונים רוטב ברביקיו, לראיה, המרק המעולה הזה, הבשר המפורק, העראיס ועוד.

לרוטב הברביקיו נוסיף כמה חשודים מיידים שיש לכולנו בבית: מיץ וגרידת לימון, המעניקים לרוטב רעננות הדרית, סרירצ'ה ושום, כדי להוסיף קצת עוקץ (שחקו עם כמות הסרירצ'ה בהתאם למידת החריפות הרצויה… למשל, אם הילדים אוכלים – אכניס רק כפית שטוחה), וחרדל ודבש (שילוב קלאסי בפני עצמו). את הדבש בקלות ניתן להמיר במייפל או סילאן – שיתאימו באותה מידה. בנוסף, אם מתחשק לכם לגוון את הגיוון , נסו להמיר את מיץ וגרידת הלימון במיץ וגרידה של תפוז – גם מאד טעים!

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1/4 כוס רוטב ברביקיו

1/4 כוס דבש/מייפל/סילאן

1/4 כוס חרדל

1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי

1 כפית גרידת לימון

2 שיני שום כתושות

1 כף/כפית רוטב סרירצ'ה

מלח, פלפל

שמן לשימון מחבת/גריל

הוראות הכנה:

מערבבים היטב את כל החומרים בקערה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את חלקי העוף הנבחרים (חזה עוף/פרגיות/שיפודים וכו..), מערבבים היטב כך שהרוטב יצפה היטב את כל חלקי העוף.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עוטפים ומכניסים למקרר לפחות לשעה ועד ליממה.

מחממים מחבת פסים/גריל ומשמנים אותה קלות, צולים את העוף על שני צדדיו עד שמוכן (זמן הצלייה תלוי בסוג הנתחים שתבחרו להכין).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
10 תגובות
  1. נעמה הגב

    נראה סוף… אחכה למתכון של רוטב ברביקיו, כי בקנוי יש גלוטן ועוד מרעין בישין.

  2. יעקב הגב

    מהו משקל העוף (בקירוב) שיתאים לכמות הרוטב שבמתכון ?

  3. חנה הגב

    מה זה סרירצ'ה?
    תודה

  4. סורנה הגב

    מעולה! הכנתי פעם שלישית ע"פ דרישת הפעוט המגודל שמחפש חלבונים כל יום, תודה!!

  5. ליאור הגב

    היי מיכל,
    אני עוקבת הדוקה של הבלוג שלך וניסיתי כמה וכמה מתכונים מצויינים שלך! כיף כל פעם מחדש.
    האם ניתן להחליף את רוטב הברביקיו במשהו אחר?(פחות אוהבת את הטעם שלו).
    תודה ומחכה לנסות עוד מתכונים!

    • מיכל הגב

      היי ליאור,
      איזה כיף לי, תודה!
      המרינדה תהיה טעימה גם ללא רוטב ברביקיו ואם בכל זאת מתחשק לך להוסיף משהו נוסף גם חמאת בוטנים תתאים וגם כך רוטב הויסין (או או), שניהם יעשו למרינדה מצוין.. תהני!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן