עוגיות חמאת בוטנים ב-3 מרכיבים

זוכרים שהייתה תקופה (לא כל כך מזמן..) שכולם אפו את עוגיות הנוטלה הידועות ב-3 מרכיבים (כוס נוטלה, כוס קמח וביצה אחת, במקרה ולא הכרתם – קבלו מתכון נוסף על הדרך )?

אז היום אני רוצה לשתף אתכם במתכון נוסף מאותו ז'אנר של מתכונים ב-3 מרכיבים, קצת פחות מוכר (יש לנו פה עוד כמה מתכונים בבלוג עם מעט מרכיבים כמו עוגיות הפרמז'ן המלוחות, פשוט כרישה ועוד) – מדובר בעוגיות חמאת בוטנים הכי פשוטות וקלות להכנה שיש. לאוהבי חמאת הבוטנים ועוגיות יבשות לצד הקפה/תה (אני, אני!)  מדובר בגילוי מלהיב. כל שתצטרכו עבור המתכון הם: חמאת בוטנים, קמח וסוכר. זהו!

אם כן, אין במתכון זה לא דברי חלב ולא ביצים – זהו מתכון טבעוני, קליל ונחמד. מי שרוצה מוזמן להמיר את הקמח הלבן או חלקו בקמח כוסמין או ללא גלוטן.. המתכון מאד סלחני. בנוסף, אספר לכם שקיצצתי בחצי את הסוכר מהמתכון האמריקאי המקורי, בעיניי חצי כוס סוכר לגמרי מספיקה. בנוסף, המרתי את הסוכר הלבן בסוכר חום, העדיף במקרה זה בעיניי. אם אין לכם סוכר חום, גם סוכר לבן, דמררה או קוקוס יתאימו.. מתכון סלחני, כבר אמרתי נכון?

אפשר לקחת את העוגיות צעד אחד קדימה ולשלב בהם קצת שוקולד צ'יפס כי הרי שוקולד וחמאת בוטנים הם לגמרי שידוך מושלם (ראו ערך העוגה הזו או הקוביות המשוגעות האלה). בחלק מהעוגיות המצולמות שיבצתי מעט שוקולד צ'יפס לפני כניסתן לתנור. ניתן לשלב את השוקולד צ'יפס בקערה בעת הערבוב, איך שמתחשק לכם. מי שבעניין, מוזמן לשלב גם אגוזים קצוצים.

שימו לב שאני משתמשת בחמאת בוטנים חלקה (שמתחסלת אצלי בבית בקצב מסחרר.. בנוסף לכריכים הקבועים עם חמאת בוטנים של ילדיי אני הרי גם אוהבת לשלב חמאת בוטנים במאכלים קבועים שלנו כמו בעוף במבה או בקארי אדום עם חלב קוקוס, בין היתר). לאוהבי הז'אנר, המירו את חמאת הבוטנים החלקה בחמאת בוטנים צ'אנקית עם שברי בוטנים, אותה אחת שהשתמשנו בה במתכון של עוגיות השיבולת שועל האלה. שימו לב, כי נוציא את העוגיות מהתנור כשהקצוות יתחילו להשחים בלבד. העוגייה לא משנה יותר מדי את צבעה בעת האפייה והיא גם תמשיך להתקשות מחוץ לתנור, אז הקפידו לא לאפות יותר מדי.

אם מתחשק לכם ביס מתוק לצד הקפה/תה במינימום מאמץ, ואתם מאוהבי חמאת הבוטנים – נמצא המתכון עבורכם.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 כוס חמאת בוטנים חלקה

1 כוס קמח

1/2 כוס סוכר חום

אופציונאלי: חופן שוקולד צ'יפס

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכניסים לקערה את חמאת הבוטנים, הקמח והסוכר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

יוצרים כדורים קטנים ופחוסים מהתערובת ומניחים על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם רוצים, בעזרת מזלג משטחים ומעצבים מעט את הכדורים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מי שמעוניין משבץ כעת כמה שוקולד צ'יפס בתוך כל עוגיה (לחילופין, ניתן גם לערבב את השוקולד צ'יפס בתערובת בקערה).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים למשך כ-13 דקות עד שמהקצוות מתחילים להשחים. מוציאים, מצננים ואוכלים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
6 תגובות
  1. לי הגב

    אפשר קמח מלא או כוסמין?

  2. ניר הגב

    יצא לי מפורר וחונק ועשיתי בדיוק לפי המתכון..

    • מיכל הגב

      היי ניר, איזה מבאס לשמוע! יכול להיות שאפית יותר מדי? צבע העוגיות לא משתנה יותר מדי..
      בנוסף יש לחכות עד שמתקררות כדי שיתגבשו קצת

  3. שרון הגב

    אז ככה: הכנתי את העוגיות והן דיי טעימות ומעניינות בטעמן, גם מאוד קלות להכנה !
    הערות ותובנות שלי: מרגישים את גרגירי הסוכר החום כאילו הם לא נמסו באפייה ולכן אני תוהה אולי כדאי להשתמש באבקת סוכר במקום סוכר חום… יש להשיג אבקת סוכר חום. כמו כן הוספתי קורט מלח לאור האופנה הזאת להוסיף מלח לדברי מתיקה וזה השתלב יופי,
    לא לוותר על השוקולד צ'יפס!!

    • מיכל הגב

      היי שרון, נהניתי מאד לקרוא את התובנות שלך – אני לגמרי אבדוק את עניין אבקת הסוכר החום ומלח כמובן שאני ממש אוהבת עם מתוק, אפילו בפיזור עדין מעל.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן