כל שעליכם לעשות על מנת להגיש לשולחן סיר דגים ברמת חמישה כוכבים (או שלושה, אם במישלן עסקינן ) הוא להכניס את כל המצרכים הבאים לסיר, לערבב ולהכניס לתנור, שיעשה את כל שאר העבודה.
המנה שאציג בפניכם היום היא מנת דגים ים תיכונית, עשירה ומלאה בטעמים וטקסטורות. תמצאו כאן המון עגבניות שרי צלויות, לבבות ארטישוק, זיתי קלמטה, צלפים, יין לבן ועוד. אם אינכם אוהבים חריף, אין שום בעיה להסיר את הפלפל החריף מהמתכון או להפחית ממנו. רק הבטיחו לי בבקשה שתגישו את הסיר יחד עם לחם טוב, שיספוג לתוכו את הרוטב המהמם שמתקבל בסיר, עליו תעמיסו ביס של דג נימוח וירקות צלויים. גן עדן.
מבחינת סוג הדג, פילטים של כל דג טרי יתאימו. רק קחו בחשבון שזמני האפייה ישתנו מעט בהתאם לגודלו של הדג. לרוב אני מכינה את המנה עם 4 פילטים של לברק (כמובן שאין בעיה להגדיל כמויות לסיר גדול יותר), אך הפעם הוספתי רק 3 פילטים מכיוון שאיש הדגים שלי סיפק לי לברקים ענקיים במיוחד.
מצרכים:
4 פילטים של דג לבן, למשל לברק (הכנסתי הפעם 3, כי היו פילטים גדולים במיוחד)
כ-600 גר' עגבניות שרי תמר חצויות
1 בצל, חתוך לחצי ואז לפרוסות דקות
4 שיני שום פרוסות
צנצנת קטנה לבבות ארטישוק (190 גר'), חתוכים לשניים
1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
1/4 כוס צלפים
1/2 פלפל חריף ירוק חתוך לפרוסות (או יותר, לפי הטעם)
1/3 כוס יין לבן
1/3 כוס שמן זית
מלח ים, פלפל שחור טחון טרי
כמה פרוסות לימון דקות
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
לסיר נמוך ורחב, שניתן להכניס לתנור, מכניסים את עגבניות השרי, הבצל, השום, לבבות הארטישוק, הזיתים, הצלפים, הפלפל החריף, השמן והיין.
מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומכניסים לתנור לכ-25 דקות.
פותחים את התנור ומשבצים את הפילטים של הדג מעל תערובת העגבניות, מתבלים את הדגים במלח ובפלפל ומשקים אותם במיצי התערובת.
מסדרים את פרוסות הלימון הדקות מעל הדגים ומחזירים לתנור לעוד כ-12-15 דקות, תלוי בגודלו ועוביו של הדג ובמידת העשייה המועדפת עליכם.
מגישים חם עם לחם טוב, פסטה או אורז.
עד הפעם הבאה,
מיכל
10 תגובות
מתכון הדגים הכי טוב שהכנתי עד כה. קל להכנה וטעים. משובח ממש.
וואו איזה כיף לשמוע! תודה רבה ליאה
הי,
איפה קונים סיר כזה?
את סירי הנחושת המהממים האלה קיבלתי מתנה מסבתי ז"ל שרכשה אותם בחנות דומו.
זה מתכון מעולה ואף חגיגי אבל אפשר לפצל את ההכנה – להכין את הבסיס אחר הצהרים ולהשלים את הדגים בזמן הארוחה??
בהחלט אפשרי
מתכון נפלא. פשוט להכנה וטעים מאוד. מושלם לקיץ. הכנתי בלי ארטישוק וצלפים כי לא היו לי, וגם בעגבניות גיוונתי עם מה שהיה המקרר. יצא פצצה!
תודה לך על מתכונים מעולים!
איזה כיף שאהבת ואלתרת מירב. תודה על התגובה
קודם כל מתכון ממש ממש מעולה. שנית, הבלוג שלך מדהים. שלישית האם את חושבת שכדאי להוסיף זרעי אניס או זרעי שומר לבסיס. אם כן, כמה היית שמה?
היי לביא, קודם כל תודה!
זרעי אניס ושומר לגמרי יכולים להשתלב בבסיס אבל הייתי מוסיפה ממש מעט שלא ישתלטו וגם כותשת אותם קודם במכתש ועלי