פאדג' מוקה ושקדים טבעוני ומעולה

היום קבלו ממתק טבעוני וטעים במיוחד, עם טעמים מודגשים של מוקה ושקדים/מרציפן. טעם המוקה נוצר בזכות השוקולד והקפה, וטעם השקדים מחמאת השקדים, תמצית השקדים (לא חובה, אבל מאד מוסיפה) וממעט השקדים שנפזר מעל. אם כן, זהו ביס מתוק מושלם לאוהבי המרציפן והמוקה – יש שיגידו שזה ביס מגן עדן (אני!) ויש שיברחו לצד השני של השולחן.. לאיזה אסכולה אתם שייכים??

במידה ואתם לא מחובבי המוקה או הקפה (כן, מסתבר שיש אנשים כאלו ), פשוט דלגו על תוספת הקפה וקבלו ממתק שוקולד- מרציפני במקום. אם אין לכם תמצית שקדים (או שאתם פחות אוהבים את הטעם), המירו אותה בתמצית וניל, שתיקח את הפאדג' לכיוון אחר, אבל עדיין טעים מאד. כמו במתכונים רבים אחרים שלי (כמו זה וזה, בין היתר), גם במקרה של הפאדג' הזה, לא ויתרתי על תוספת מלח ים מעליו – שלב פצפון שמוסיף המון!

שימו לב שהפאדג' הנפלא הזה הוא נטול גלוטן, נטול לקטוז אבל בשום פנים לא נטול טעם. וגם יכול בקלות להפוך למתאים לדיאטות "פלאו" ו"קיטו" למיניהם, בהתאם לסוג הממתיק שתבחרו להוסיף. אני ממליצה להוסיף את סירופ המייפל האהוב עליי (שכיכב במתכון הזה והזה, בין היתר) גם בתערובת חמאת השקדים וגם בתערובת השוקולד. ישנה גם אפשרות להמיר את המייפל בסוכר קוקוס. אם כבר הלכתי על ממתק בריא הפעם, שימו לב ששילבתי גם שמן קוקוס שמצטרף למעט קרם קוקוס שגם קיים במנה.

הסוד להצלחת הפאדג' הוא בחמאת שקדים טובה ואיכותית (כמו חמאת בוטנים, רק בשקדים). אני השתמשתי בצנצנת שנתקה חברתי האהובה פינקה אותי בה. יש מלא חמאות שקדים טובות, סומכת עליכם שתמצאו אחת מעולה. שימו לב לא להגזים עם תמצית השקדים (ששילבנו כבר במתכון הזה והזה, למשל), היא מוסיפה הרבה טעם, אך בקלות יכולה גם להשתלט.

הכנת הפאדג' היא קלה עד מאד. בעצם נכין שתי תערובות שונות, נערבב ביניהן, נשטח בתבנית ונכניס למקפיא. כעבור מספר שעות תתקבלנה קוביות פאדג' נימוחות, שוקולדיות, מלאות בטעם מתפוצץ של מוקה ומרציפן. הפאדג' יכול להחזיק למשך זמן רב בכלי סגור במקפיא, כך שתמיד יהיה לכם ביס שווה לפנק בסוף הארוחה.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לתערובת חמאת השקדים:

1/2 כוס חמאת שקדים חלקה

2 כפות שמן קוקוס מומס ומצונן

2 כפות סוכר קוקוס/סוכר חום/מייפל

1 כפית תמצית שקדים (או תמצית וניל, אם אין)

לתערובת השוקולד:

1 כוס שוקולד צ'יפס מריר

1/4 כוס שמן קוקוס

1/4 כוס קרם קוקוס

3 כפות מייפל

1 כף קפה מגורען

לפיזור מעל:

כף גדושה שקדים טבעיים קצוצים גס

מעט מלח ים אטלנטי

הוראות הכנה:

בקערה בינונית מערבבים את כל מרכיבי תערובת חמאת השקדים: שמן הקוקוס המומס, חמאת השקדים, 2 כפות הסוכר/מייפל ותמצית השקדים/וניל. מניחים בצד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לסיר קטן, על להבה נמוכה, מכניסים את כל מרכיבי תערובת השוקולד: השוקולד צ'יפס, שמן הקוקוס, קרם הקוקוס, המייפל והקפה ומערבבים כדקה עד לקבלת תערובת אחידה, סמיכה ומבריקה. מסירים מהאש ומצננים מעט.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את תערובת חמאת השקדים לסיר עם תערובת השוקולד ומערבבים היטב עם לקקן, כאשר תוך כדי גם מגרדים את צידי הסיר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה (20*20, או אחרת דומה – אני הפעם השתמשתי בתבנית עגולה בקוטר 22), מפזרים מעל את שברי השקדים (לא חובה) ואת מלח הים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עוטפים ומכניסים למקפיא לשלוש שעות לפחות. חותכים לקוביות ומגישים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

הקוביות נשמרות במקפיא בכלי סגור.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

קיש בצל

קיש הבצל של נועה הוא אחד האהובים עליי כבר שנים.

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. אירית הגב

    פשוט ונפלא. לא מאמינים לי שטבעוני… תודה!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן