העוגיות הממכרות הבאות הן מעין גרסה בוגרת שיצרתי לשילוב שוקולד- בייגלה הכה אהוב. שילוב שכבר מופיע כאן בבלוג בריבועי השוקולד, בייגלה, פקאן וקרמל המטורפים ובפאי בייגלה-נוטלה המסוכן, שני קינוחים קרובים לליבי.
לעומת שני המתכונים הללו, העוגיות האלו פריכות יותר, כהות יותר ומתוקות קצת פחות . עם הניגוד המבורך של מתוק ומלוח (שמגיע גם מהבייגלה שבתוך העוגיה וגם מהמלח שנפזר מעליה לפני האפייה), מתקבלות עוגיות המכילות את כל האלמנטים הכיפיים בביס אחד, שפשוט קשה להפסיק לנשנש.
לפני הכנסת העוגיות לתנור, אני אוהבת לפזר עליהן מלח מלדון, שהוא מלח ים שמגיע כפלייקים (flakes) ולא כגבישים. אם אתם מכירים את המלח המעולה המדובר – מה טוב, אם לא, אז גם גבישי מלח ים אטלנטי יתאימו (כפי שפיזרנו על העוגיות המעולות האלה ואלה לפני כניסתן לתנור).
מצרכים:
3/4 כוס קמח
1/2 כוס קקאו
כ-75 גר' בייגלה עם מלח
50 גר' שיבולת שועל (כ-4 כפות)
1/2 כפית סודה לשתיה
200 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
2/3 כוס סוכר חום דמררה
2 כפות גדושות סוכר חום כהה
1 ביצה
מלח ים (עדיף מלדון) לפיזור מעל
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
מפוררים את הבייגלה לפירורים במעבד מזון או בעזרת מערוך כששקית הבייגלה עדיין סגורה.
מערבבים בקערה את כל היבשים: הקמח, הקקאו, פירורי הבייגלה, שיבולת השוע והסודה לשתיה.
מכניסים לקערת המיקסר את החמאה הרכה ושני סוגי הסוכר ומקציפים, למשך כ-5 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה וקרמית.
מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל עד שנטמעת בתערובת.
מקפלים פנימה את תערובת היבשים.
על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה מניחים כדורי בצק, אותם מעט משטחים עם כף היד.
מפזרים מעט מלח ים מעל (עדיף זן פלייקי כמו מלדון) ואופים למשך כ-10-12 דקות עד שהעוגיות מעט פריכות בקצוות.
מוציאים את העוגיות, מקררים ומגישים.
העוגיות נשמרות כמה ימים בכלי סגור בטמפרטורת החדר.
עד הפעם הבאה,
מיכל