מרק ירקות לקוסקוס

אחד המאכלים שילדיי הכי אוהבים לאכול הוא קוסקוס עם מרק. לרוב הם אוכלים את הקוסקוס יחד עם מרק העוף הקבוע שלנו– כל אחד והמנה הקבועה שלו. אלי, למשל, מעמיסה ערימת קוסקוס בקערה ומעליה מוזגת מרק חם (מסונן!), ללא שום תוספת ירק. האחרים, קצת יותר זורמים, ומוסיפים לחגיגה גם מהתוספות (הטעימות!) שבמרק.

לאחרונה בישלתי להם את הקוסקוס (הכי פשוט, כל פעם שניסיתי לשדרג אותו היה להם פחות טעים…) לצד מרק ירקות עשיר ונפלא זה. תחילה החששות (והתלונות..) היו רבים – "למה המרק אדום? אין סיכוי שאני אוכלת את זה.." (אלולו כמובן..). מה אגיד לכם.. ארבעתם טרפו וטרפו עד שחיסלו את כל הסיר עוד באותו היום (בעיקר את הנוזלים.. אנחנו היינו יותר על הירקות).

את המרק בישלתי בהדרכתה של זיוה, שכבר תקופה ארוכה מספרת לי שבחים אודות מרק הירקות לקוסקוס שלה. מתחילים את בישול המרק בטיגון ירקות השורש, שכמו במרקים אחרים, מעניקים המון טעם, משם ממשיכים עם התבלינים, המים ועשבי התיבול ולבסוף את הירקות והחומוס שמתרככים מהר יותר. כמו במרק העוף שלי, גם כאן בסוף הבישול אני סוחטת את הבצל ועשבי התיבול ונפטרת מהם – בבחינת, עשו את שלהם ויכולים ללכת (אספר לכם שאני גם מוציאה את שורש הפטרוזיליה והסלרי, אך אני יודעת שיש כאלה שאוהבים לאכול אותם.. אז להחלטתכם).

כרגיל, יש המון מקום למשחק, אם אתם מוצאים לפת, רק כדוגמא – הוסיפו אותה! הרגישו חופשי להסיר ירקות שאתם פחות מתחברים אליהם ולהוסיף ירקות אחרים כראות עיניכם (למשל אין פה קישוא ותפוח אדמה..). אני ממליצה בחום על השילוב שכבר אציג בפניכם.

מי שמשתמש באבקת מרק עוף, מוזמן להוסיף כפית ממנה בשלב התבלינים, אישית, אני מעדיפה שלא, והאמת היא שהמרק באמת מאד טעים גם בלי (אני יודעת שיש לרכוש היום גם אבקות מרק טבעיות – ניתן להוסיף כפית מאחת כזו אם רוצים). יש מי שמוסיף קורט קינמון למרק שלו, שוב.. אני פחות אוהבת קינמון במרק שלי.. אבל לשיקולכם.

שימו לב שאנו נשתמש בגרגרי חומוס מבושלים קפואים, כך שאין כאן עניין של השריית החומוס וגם אין צורך להפשירו מראש (כמו במקרה של הקציצות עם האפונה האלה והבמיה הזו, למשל). בנוסף, כמויות הגזר, שורש הפטרוזיליה והקולורבי ישתנו בהתאם לגודלם – אם אלו קטנים, לכו על הכמות הגדולה יותר.

קבלו ארוחה צמחונית נפלאה ועשירה לכל המשפחה.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 בצל לבן גדול שלם מקולף

3-4 גזרים מקולפים וחתוכים ל-3-4 חתיכות

1 שורש סלרי מקולף וחתוך ל-4 וגם מעט מהעלים שלו שטופים

1-2 שורשי פטרוזיליה מקולפים וחתוכים לרבעים

2-3 קולורבי מקולפים וחתוכים ל-4

חתיכת דלעת גדולה (כ-800 גר') חתוכה לקוביות גדולות

1/2 כרוב בינוני חתוך ל-4

1/2 צרור פטרוזיליה

1/3 שקית גרגרי חומוס קפואים (כ-250 גר')

1 כף גדושה פפריקה מתוקה

1 כף גדושה + 1 כפית מלח

1 כפית כורכום

1 כפית חווייג' למרק

1/3 כפית פפריקה חריפה

כ-3-4 כפות שמן חמניות/קנולה

הוראות הכנה:

מחממים בסיר גדול את השמן על להבה בינונית ומוסיפים את ירקות השורש: שורש הפטרוזיליה, שורש הסלרי, הגזר, הקולורבי והבצל ומערבבים היטב עד להזהבה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הפפריקה המתוקה, המלח, הכורכום, הפפריקה החריפה, החוויג' למרק, מערבבים היטב כך שהתבלינים יצפו את כל ירקות השורש ומוסיפים מים עד 3/4 גובה הסיר (לסיר שלי אני מוסיפה 15 כוסות מים).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחכים לרתיחה, מוסיפים את גרגרי החומוס, הפטרוזיליה ועלי הסלרי ומכסים את הסיר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעבור כ-40 דקות מוסיפים את הכרוב והדלעת, מערבבים ומבשלים עוד כ-40 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.

בסוף הבישול סוחטים את הבצל, הפטרוזיליה ועלי הסלרי ומוציאים מהסיר (מי שמעוניין מוזמן להוציא גם את שורש הסלרי והפטרוזיליה).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים חם עם קוסקוס.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

המנה מוכנה

גספצ'ו צהוב

את המתכון המנצח שלי לגספצ'ו הבאתי לכם בקיץ אשתקד. עמלתי

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. עינת הגב

    אפשר לוותר על החוואיג' אם אין לי?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן