סביצ'ה טונה עולמי

כפי שכבר יצא לי לספר לכם לא פעם, ניר חברי הטוב הוא "בשלן על חלל" עם חיבה מיוחדת למטבח האסייתי (לראיה טרטר הסלמון, מנת הבקר עם החצילים וסלט נבטי החמניה). מנת הסביצ'ה הבאה היא טייק אוף של ניר על מנה שהכנו יחדיו (גם עם עדידס שלנו) בסדנא של השף מיכאל כץ לפני מספר שנים (אותו מיכאל שסיפרתי לכם עליו במתכון של ממרח השום והסלמון הכבוש).

ניר לקח את הבסיס של הסביצ'ה המיוחד של מיכאל, שכבר במקור ניחן באופי ויופי מטריפים (תותים, ג'ינג'ר ועוד), עף עליו והוסיף לו את הטאץ' הייחודי שלו. מתקבל סלט דג שאי אפשר להישאר אדישים אליו – חגיגי, צבעוני, עשיר וכל כך טעים.

מנת סביצ'ה עם טעמים שונים כבר יש כאן בבלוג, הלוא היא מנת הסביצ'ה הים תיכוני המעולה. אם כן הסביצ'ה שנכין היום הוא ממש טרנס-אטלנטי , עם קשת טעמים מכל קצוות המפה המשתלבים יחדיו לביס עולמי! בביס אחד של הסביצ'ה הזה תטעמו ג'ינג'ר, אננס, תותים, עגבניות שרי, צ'ילי, נענע, כוסברה ועוד.

את הסביצ'ה הפעם הכנו מטונה אדומה טרייה ומשגעת, אך כמובן שלא חובה להשתמש דווקא בה וגם דג לבן טרי וטוב יעבוד וגם סלמון יתקבל בברכה. לכו על מה שאתם אוהבים וזמין לכם, אך אל תתפשרו על טריות ואיכות הדג.

בנוגע לחיתוך הדג, ניתן לקנות נתח של דג (מבקשים נתח יפה שמיועד לסביצ'ה) ולחתוך לבד בבית ממש לפני הרכבת המנה או לחילופין ניתן לבקש מאיש הדגים שלכם לחתוך עבורכם את הדג לסביצ'ה, אך אז צריך לרכוש את הדג ממש בסמוך להכנת המנה. אם אתם חותכים את נתח הדג לבד, הקפידו לחתוך את הטונה נגד הכיוון של הסיבים, על מנת שלא יתקבל מרקם מסטיקי.

מבחינת המרכיבים, ההרכב המפורט במתכון הוא האידיאלי, אך תמיד יש מקום לתחליפים והמרות. אם אין ליים המירו אותו בלימון. אם אין תותים, המירו בקוביות מנגו בעונה, למשל. גם קוביות אפרסמון נהדרות בסביצ'ה. אין צ'ילי, גם פלפל ירוק חריף יעשה את העבודה. תהיו גמישים ותזרמו עם מה שיש ומה שטעים לכם, אך אם אפשר אל תסטו הרבה מהמתכון, כי הוא באמת מוצלח עד מאד.

מי שרוצה להרשים בעת הגשת המנה מוזמן להגישה בתוך "קעריות" חסה עגולה (כפי שעשינו במנה זו) או בתוך עלי אנדיב. גם הגשה בכוסות אישיות קטנות או אפילו כפות גדולות (כמו של מרק סיני) תהיה מעולה. לרוב אנחנו מניחים את הקערה על השולחן ותוך דקות בודדות, היא הראשונה להתחסל.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כ-400 גר' טונה אדומה טרייה, חתוכה לקוביות לסביצ'ה (הסבר בהקדמה)

כ-12 עגבניות שרי בצבעים שונים, חתוכות לקוביות קטנות

כ-1/2 אננס קטן חתוך לקוביות (כ-180 גר')

כ-7 תותים חתוכים לקוביות

כ-1 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ דק

2 שאלוטס קטנים קצוצים דק

1/2 צי'לי אדום קצוץ דק

1 אבוקדו גדול ובשל, חתוך לקוביות

חופן עלי כוסברה שלמים ושטופים

חופן עלי נענע שלמים ושטופים

מיץ משני ליים/לימון גדול ועסיסי

גרידה מלימון/ליים אחד

כ-1/4 כוס שקדים פרוסים

כ-3 כפות שמן זית

כפית מלח ים

הוראות הכנה:

קולים את פרוסות השקדים על מחבת עד שמשחימים, אך לא נשרפים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לקערה את עגבניות השרי, האננס, התותים, האבוקדו, עלי הכוסברה והנענע, הג'ינג'ר, השאלוטס, הצ'ילי, גרידת הלימון ולבסוף את קוביות הטונה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את מיץ הלימון/ליים, שמן הזית והמלח ומערבבים בעדינות רבה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן