אחת הדמויות המרכזיות ביישוב בו אני גרה, מאותן נשים שהקלישאה "מתי היא נחה?!" רלוונטית אליהן היא כרמית. אם בחינוך, בקהילה, בתרבות.. ידה בכל ובעיקר בעשייה לעזרת כל כך הרבה אנשים.. באמת אישה מדהימה שמצליחה להפתיע אותי כל פעם מחדש.
מתישהו, בין שלל עיסוקיה הרבים, כרמית גם מרימה ארוחות למשפחתה (ומי שמגדל נערים בבית יודע שקצב הצריכה בשיאו באותם שנים .. אני עוד לא שם אבל שומעת זאת היטב). אם כן, לכרמית יש לא מעט מתכונים קלים ומוצלחים up her sleeve, שלשמחתי משתפת אותי בהם מדי פעם. הראשון שהחלטתי לשתף אתכם בו הוא מוס השוקולד שלה, שהוא לא פחות מאלוהי בעיניי. עננים דחוסים של שוקולד עשיר ומתוק. קינוח קלאסי שתמיד, אבל תמיד, מתקבל בברכה גדולה.
אספר לכם כי הורדתי משמעותית את כמות הסוכר במתכון, כי בעיניי ממש אין צורך בו, השילוב של שלושת סוגי השוקולד מתוק מספיק, אך בכל זאת השארתי מעט ממנו על מנת שקצף החלבונים יתייצב כמו שצריך. מי שאוהב את מנות השוקולד שלו על טהרת שוקולד מריר מוזמן להמיר את השוקולד הלבן ושוקולד החלב בעוד 200 גר' שוקולד מריר משובח. לגמרי אפשר לשחק עם הרכב השוקולדים בהתאם למה שטעים וזמין לכם (למשל 200 גר' מריר + 100 גר' חלב..). בחרו באיזה שילוב של 300 גר' שוקולד שמתאים לכם, עד שתגיעו לנוסחה המועדפת עליכם.
כפי שהבנתם, אכן יש במתכון זה ביצים חיות, כמו במוסים וקינוחים טובים רבים (כדוגמת הטירמיסו, פרפה הלימון, פרפה התותים ועוד). שימו לב כי אין צורך לשטוף את קערת המיקסר כשמקציפים את השמנת המתוקה לאחר שמקציפים את קצף החלבונים, גם ככה מיד אחר כך מקפלים את הקצפת בקצף.
את המוס אפשר לחלק לקינוחים אישיים או כפי שאני מעדיפה להגיש בקערה למרכז השולחן – family style. מומלץ להכין את המוס לפחות 6 שעות לפני ההגשה, אך עדיף יום לפני ההגשה, אז הוא משובח בהרבה. היכונו להתאהב.
מצרכים:
100 גר' שוקולד מריר
100 גר' שוקולד חלב
100 גר' שוקולד לבן
100 גר' חמאה
3 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים
2 כפות שטוחות סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 גר')
הוראות הכנה:
מכניסים לקערת זכוכית גדולה את קוביות השוקולד וקוביות החמאה וממיסים בבאן מארי או במיקרוגל בכמה פעימות, עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.
במקביל, מכניסים את החלבונים לקערת המיקסר ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתחילים להקציף. מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.
מוסיפים את החלמונים לתערובת השוקולד ומערבבים היטב.
כעת, מקפלים את קצף החלבונים לתוך תערובת השוקולד.
מקציפים את השמנת המתוקה (אין צורך לשטוף את קערת המיקסר) לקצפת יציבה ומקפלים גם אותה לתערובת קצף השוקולד.
עוטפים ומכניסים למקרר ללילה.
עד הפעם הבאה,
מיכל
4 תגובות
וואו! בא לי לטעום! 🙂
אדאג להכין לך!
האם אפשר להקפיא? ואם כן כמה זמן לקחת בחשבון להפשרה? תודה!!
היי הדס, אין לי ניסיון עם הקפאת מוס אז קשה לי לומר. מאמינה שאפשר להקפיא ואז להפשיר במקרר כמה שעות טובות. אבל משום שזהו מתכון שבכיף אפשר להכין גם יום יומיים מראש, אולי אפשר לוותר על שלב ההקפאה?