מוס שוקולד עשיר

אחת הדמויות המרכזיות ביישוב בו אני גרה, מאותן נשים שהקלישאה "מתי היא נחה?!" רלוונטית אליהן היא כרמית. אם בחינוך, בקהילה, בתרבות.. ידה בכל ובעיקר בעשייה לעזרת כל כך הרבה אנשים.. באמת אישה מדהימה שמצליחה להפתיע אותי כל פעם מחדש.

מתישהו, בין שלל עיסוקיה הרבים, כרמית גם מרימה ארוחות למשפחתה (ומי שמגדל נערים בבית יודע שקצב הצריכה בשיאו באותם שנים .. אני עוד לא שם אבל שומעת זאת היטב). אם כן, לכרמית יש לא מעט מתכונים קלים ומוצלחים up her sleeve, שלשמחתי משתפת אותי בהם מדי פעם. הראשון שהחלטתי לשתף אתכם בו הוא מוס השוקולד שלה, שהוא לא פחות מאלוהי בעיניי. עננים דחוסים של שוקולד עשיר ומתוק. קינוח קלאסי שתמיד, אבל תמיד, מתקבל בברכה גדולה.

אספר לכם כי הורדתי משמעותית את כמות הסוכר במתכון, כי בעיניי ממש אין צורך בו, השילוב של שלושת סוגי השוקולד מתוק מספיק, אך בכל זאת השארתי מעט ממנו על מנת שקצף החלבונים יתייצב כמו שצריך. מי שאוהב את מנות השוקולד שלו על טהרת שוקולד מריר מוזמן להמיר את השוקולד הלבן ושוקולד החלב בעוד 200 גר' שוקולד מריר משובח. לגמרי אפשר לשחק עם הרכב השוקולדים בהתאם למה שטעים וזמין לכם (למשל 200 גר' מריר + 100 גר' חלב..). בחרו באיזה שילוב של 300 גר' שוקולד שמתאים לכם, עד שתגיעו לנוסחה המועדפת עליכם.

כפי שהבנתם, אכן יש במתכון זה ביצים חיות, כמו במוסים וקינוחים טובים רבים (כדוגמת הטירמיסו, פרפה הלימון, פרפה התותים ועוד). שימו לב כי אין צורך לשטוף את קערת המיקסר כשמקציפים את השמנת המתוקה לאחר שמקציפים את קצף החלבונים, גם ככה מיד אחר כך מקפלים את הקצפת בקצף.

את המוס אפשר לחלק לקינוחים אישיים או כפי שאני מעדיפה להגיש בקערה למרכז השולחן – family style. מומלץ להכין את המוס לפחות 6 שעות לפני ההגשה, אך עדיף יום לפני ההגשה, אז הוא משובח בהרבה. היכונו להתאהב.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

100 גר' שוקולד מריר

100 גר' שוקולד חלב

100 גר' שוקולד לבן

100 גר' חמאה

3 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים

2 כפות שטוחות סוכר

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 גר')

הוראות הכנה:

מכניסים לקערת זכוכית גדולה את קוביות השוקולד וקוביות החמאה וממיסים בבאן מארי או במיקרוגל בכמה פעימות, עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

במקביל, מכניסים את החלבונים לקערת המיקסר ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתחילים להקציף. מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את החלמונים לתערובת השוקולד ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מקפלים את קצף החלבונים לתוך תערובת השוקולד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מקציפים את השמנת המתוקה (אין צורך לשטוף את קערת המיקסר) לקצפת יציבה ומקפלים גם אותה לתערובת קצף השוקולד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עוטפים ומכניסים למקרר ללילה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

טחינה עם פיתה

טחינת סלק

כבר זמן מה שמתחשק לי לצאת מקופסת הטחינה שלי.. לשבור

פסטו בקערה

פסטו!

זה היה עניין של זמן עד שפוסט הפסטו יגיע. הרוטב

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. Eldar הגב

    וואו! בא לי לטעום! 🙂

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן