סלט ברוקולי ברוטב טחינה-שומשום משגע

סלט ברוקולי חי מצוין שאתם מאד אוהבים כבר קיים בבלוג והיום הגיעה העת לצרף לשורותינו סלט ברוקולי נוסף, עם טוויסט שונה לחלוטין: רוטב טחינה-שומשום בניחוח אסייתי, אותו אני מסוגלת לאכול עם כפית!

אם כן, בעיניי השוס האמיתי של הסלט הבא הוא הרוטב המצוין שלו (בדומה לרטבים אחרים שזכו לפוסט בפני עצמם, כמו רוטב הטחינה והמיסו, רוטב האבוקדו והיוגורט ורוטב הג'ינג'ר). בעיניי הוא משתדך באופן נפלא לפרחי הברוקולי (ועוד כמה שותפים שכבר תגלו), אך אם תרצו לחבר אותו דווקא לירקות אחרים, כמו כרוב אדום, גזר, צנונית ועוד.. גם יתקבל סלט לא פחות ממעולה.

אם הלכתם על ברוקולי חי, הקפידו להשתמש אך ורק בפרחי הברוקולי, אותם נחתוך לפרחים קטנים ונגיסים. כמובן, מיותר לציין שנשתמש רק בברוקולי טרי וירוק ולא בכזה שהצהיב ונשכח במגירת הירקות. מי שמעוניין מוזמן לשלב בסלט גם פרחי כרובית קטנים ופריכים – יוצא נפלא.

כאמור, ישנו הרבה מקום לגיוון ומשחק עם מרכיבי הסלט– אני הרכבתי אותו הפעם בעיקר עם פרחי ברוקולי, בשילוב תוספות ירוקות ומלאות טעם, כמו בצל ירוק, כוסברה, נענע ולהשלמת הטעם האסייתי אפונת וואסבי מרוסקת שאני מאד אוהבת (כפי ששילבנו כבר בסלט הזה, למשל). הרוטב יתאים גם עם שילובי ירקות אחרים וגם תוספות של קוביות עוף צלויות או אפילו טופו תתקבלנה כאן נהדר ויהפכו את הסלט במהרה למנה עיקרית קלה ונפלאה.

שימו לב כי בדומה לרוטב המיסו הזה, גם כאן ראשית נקלה את שמן השומשום מעט על המחבת לפני שנשלב אותו ברוטב. קליית שמן השומשום (וצינונו לאחר מכן) מעניקים לו טעם אגוזי עמוק ומודגש הרבה יותר – צעד קטן המוסיף עומק נפלא לרוטב שלנו, אל תוותרו עליו.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לסלט:

2 ראשי ברוקולי חתוכים לפרחים קטנים

3 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק

חופן נבטי חמניה

חופן נענע חתוך גס

חופן עלי כוסברה קצוצים

חופן אפונת וואסבי מרוסקת גס

לרוטב:

1/3 כוס טחינה גולמית

1/4 כוס מיץ ליים (או מיץ לימון אם אין ליים)

1/4 כוס שמן שומשום

2 כפות סויה

2 כפות דבש/מייפל/סילאן

1 שן שום גדולה כתושה (או 2 רגילות)

1 כפית שמן צ'ילי

1 כפית ג'ינג'ר מגורד

הוראות הכנה:

מכינים את הרוטב:

מוזגים את שמן השומשום למחבת קטנה ומחממים על להבה נמוכה רק עד שמדיף ריח אגוזי נפלא ויקבל גוון מעט יותר כהה. מסירים מהאש ומצננים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מכניסים את כל חומרי הרוטב לקערה או לצנצנת זכוכית ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב אחיד, סמיך וטעים עד מאד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מרכיבים את הסלט:

מכניסים לקערה את פרחי הברוקולי, הבצל הירוק הקצוץ, הכוסברה הקצוצה ועלי הנענע (כאמור, ניתן להוסיף ירקות נוספים כגון רצועות כרוב סגול, פרחי כרובית, רצועות גזר, מקלות צנון ועוד).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מפזרים מעל את אפונת הוואסבי הכתושה, מערבבים קלות ומגישים מיד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

צלחת סביח

כולם מכירים סביח – אחת המנות היותר פופולריות בארץ, אותה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
6 תגובות
  1. אורה הגב

    נהדרת שאת!
    שרופה על הסלטים שלך!!!!!!!!!!!!!!!!
    כל סלט פגז!!!!!!!!!!!!!!

  2. מיינורה הגב

    שילוב של טחינה אתיופית אמיתית שמיוצרת באתיופיה ללא גלוטן וללא מלח של מיינורה גרופ מעשירה את הטעם.

  3. רונן הגב

    הי בוקר טוב
    למרות שבדרך כלל אני לא מכין אוכל על פי מתכונים ומעדיף להכין לפי הנסיון היום בבוקר קמתי, אני רשום חולה השבוע אז יש זמן, פתחתי את הארץ וביררתי לי בכתבה על הטחינה את המתכון שלך לסלט הברוקולי. אמרתי לעצמי. הפעם אולי נלך עם זה עד הסוף. טוב אז ממש עד הסוף לא כי הרי בסלט ברוקולי פלוס אין לקבוע מסמרות. עד הסוף ממש בדיוק הכנתי את הרוטב. ירדתי אםילו שביל לקנות את שמם השושמשום והחריף. אכן יצא מאוד מאוד טעים. תודה לך ואמשיך מדי פעם כדי ללמוד הלאה.
    רונן

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן