על הסלט הזה שמעתי רבות עוד הרבה לפני שטעמתי ממנו.
ידעתי כבר אז שכנראה ומדובר בשוס אמיתי היות ואותה יעלי, שהעבירה לי את המתכון הקליל והמנצח של עוגת הקוקוס, פרג ושוקולד הלבן המעולה, חתומה גם עליו.
אותה בחורה טוענת שהקשר בינה ובין המטבח שואף לאפס אבל יודעת לספק מתכונים שהם בול פגיעה: סופר טעימים וסופר קלים להכנה. בדיוק השילוב האהוב עלינו, נכון?
תקשיבו, חוץ מחיתוך הברוקולי החי לפרחים קטנים אין כאן טיפת עבודה. ביחס הפוך לחלוטין למספר התגובות שלא יאחרו לבוא – מה הברוקולי חי? אידית אותו קודם? מה יש ברוטב? זה משהו!
אכן something something.
המנה הזו היא דוגמה מושלמת ל-"less is more". באמת שלא חסר מרכיב בסלט הזה, על אף שלמעט הרוטב הוא מורכב אך ורק מברוקולי, קשיו ובצל בסגול.
כמו בהרבה סלטים מוצלחים אחרים בבלוג (תנו לי לטפוח לעצמי קצת על השכם, מ'כפת לכם? ), גם במקרה של הסלט הזה ניתן להרכיב אותו מראש, להכין את הרוטב בנפרד מבעוד מועד ואז שניה לפני ההגשה לערבב ולהגיש. כמה נוח.
מה שכן אתעקש עליו הוא שתשתמשו אך ורק בברוקולי טרי טרי, כלומר – ירוק ולא צהבהב.
תתכוננו לקראנץ' מלא בטעם!
יעלי, אני מחכה לעוד מתכונים מאיפה שזה הגיע .
הורדתי מעט מכמות הבצל והקשיו מהמתכון המקורי ויצא מושלם. תרגישו חופשי לשחק עם זה כמובן.
ממליצה לכם להכין מראש כמות כפולה – אין ספק שזה מה שאני עושה מהיום ואילך..
מצרכים:
1 ראש ברוקולי ללא הגבעול, קצוץ לפרחים קטנים
1/2 בצל אדום קצוץ
3/4 כוס קשיו קלויים שבורים גס
לרוטב:
1/4 כוס מיונז
- בכיף אפשר להמיר ללייט/מיוקל
1/4 כוס שמן זית
1/2 כף סוכר חום
1 שן שום גדולה כתושה (או 2 קטנות)
מלח
הוראות הכנה:
מכניסים לקערה את כל מרכיבי הסלט.
בקערה נפרדת מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
לפני ההגשה, שופכים את הרוטב על הסלט, מערבבים היטב ומגישים.
המחמאות אוטוטו מגיעות .
- אם בכל זאת מתחשק לכם לגוון ולהוסיף הייתי מנסה להוסיף חופן חמוציות שיכול לקחת את הסלט לכיוון מוכר ואהוב.
- לחילופין, גם קוביות גבינות צ'דר קטנות יכולות להיות תוספת כיפית לסלט הזה.
- בתכל'ס, כפי שכבר כתבתי, הסלט מושלם כפי שהוא.
עד הפעם הבאה,
מיכל
26 תגובות
לא מסוגלת לחשוב על ברוקולי חי לגמרי. אפשר קצת לאדות? פליזזזזז
ברור שאפשר – ואז זה יהיה סלט מעט אחר 🙂 אני אומרת – אל פסלי על הסף! מדובר במעדן מפתיע וטעים מאד!
הכנתי את הסלט ואכן הוא פשוט מושלם! איזו המלצה נפלאה. תודה מיכלי
איזה כיף שאהבת! תודה על התגובה
הי מיכל, ככ בא לי לנסות אבל אין לי קשיו יעבוד גם עם אגוזים או שקדים?
תודה ,
מיכל.
הי מיכל, שקדים קלויים מרוסקים קלות או בוטנים קלויים גם יעשו את העבודה.. בתיאבון!
הי
אני לא אוכלת מיונז מה אפשר במקום ? טחינה הולך? על מה את ממליצה?
הי עדי, לא ניסיתי את הסלט עם תחליף למיונז.. את יכולה לנסות אולי יוגורט יווני ומעט שמן זית אולי.. טחינה ייקח לכיוון אחר לגמרי, אך אולי יהיה טעים
הי
הכנתי מספר פעמים
והבת שלי שלא אוהבת כלל ברוקולי
מבקשת שוב ושוב שאכין אותו!
טעים בטירוף
היי יהודית, איזו בת אנינת טעם 🙂 איזה כיף לשמוע! תודה על התגובה..
האם אפשר להכין מברוקולי קפוא?
היי מרים, האמת שלא ניסיתי אבל לא נראה לי שיתאים..
גיסתי מכינה מקפוא מופשר יוצא מעולה
טוב לדעת! תודה רבקה
היי , נשמע מעולה ! האם חייב את הסוכר החום ? אפשר לוותר עליו או לשים במקום סוכר לבן ? …
באמת מעולה! אל תוותרי על הסוכר, מקסימום תמירי ללבן
אני עושה אותו עם גרעיני חמניות והרבה חצאי ענבים ומיונז כי אנחנו לא אוכלים סוכר וזה מאד טעים גם כן אפשר עם או בלי הבצל
הי לאה, נשמע שילוב מעולה – תודה על העצה!
מי שלא אוהב ברוקלי יכול לעשות עם כרובית קצוצה. אני עושה אם שניהם ביחד
רעיון מצוין
אפשר סילן במקום סוכר? תודה רבה
היי חנה, אין סיבה שלא ספרי איך יצא!
מישהי שמכינה את הסלט הזה כבר הרבה זמן אמרה שכדאי להוסיף גם שמנת חמוצה. מה דעתך?
היי מיכל, האמת – אין סיבה שלא ייצא טעים! אחרת.. אבל טעים! תודה על השיתוף
טעים מאוד. הוספתי בלסמי ושדרג. תודה
איזה כיף לשמוע, תודה דקלה!