את המתכון לעוגה המעולה והקלה מאאאד להכנה הזו קיבלתי מיעל, עליה סיפרתי לכם פה.
ישבנו בקפה השכונתי על קפה וכריך סביח, הרכבנו יחד תפריט לארוחה פרי ידיה, כאשר היא שיתפה אותי בעוגה שעוברת מפה לאוזן במשפחתה כבר שנים, שכמה שהיא קלה ככה היא טובה.
ברגע שהמשיכה לספר כי מדובר בעוגה בחושה שמשלבת קוקוס, פרג ושוקולד לבן, הודעתי לה כי אין אפשרות אחרת מלהעביר לי את המתכון ובאותו רגע. עוגות בחושות, רכות ועסיסיות הן אחת החולשות שלי (כמו זו וזו למשל), עם קפה, בלי קפה – זה לא ממש משנה.. כאשר מוסיפים לעניין קוקוס ופרג בהחלט מקבלים את תשומת ליבי (דווקא שוקולד לבן אינו מרכיב שמככב במטבחי כלל ועיקר, אבל לא נהיה סנובים ונבדוק אותו, מה לא? ).
כעבור כמה ימים העוגה כבר השתזפה בתנורי והוגשה לצד קפה לכמה מחבריי בשבת אחר הצהריים. הסכמנו כי הפוטנציאל גבוה במיוחד אך העוגה מתוקה מדי (בהחלט קיים כזה דבר).
בפעם הבאה, אפיתי את העוגה, בוורסיה מעט שונה, לפיקניק לכבוד יום הולדתו ה-7 של יובלי (ששייך ליעל אחרת, עליה סיפרתי לכם פה למשל). העוגה נטרפה עד הפירור האחרון תוך 10 דקות (אולי פחות) ובקשה למתכון המוצלח התקבלה ע"י רוב הנוכחים. שני מדדים ברורים להצלחה מסחררת של עוגה!
אם כן, פשע שלא לשתף..
מצרכים:
100 גרם קוקוס טחון (קונים בשקית בכל סופר)
100 גרם פרג טחון (גם בשקית, נמצא ליד הקוקוס הטחון בכל סופר. Too Easy)
1 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח
3 ביצים (בטמפרטורת החדר, זוכרים?)
1/2 כוס שמן
1/2 כוס חלב
1/2 כוס שמנת מתוקה
לציפוי שנספג בעוגה:
100 גרם שוקולד לבן
1/2 כוס שמנת מתוקה
הוראות הכנה:
מדליקים את התנור על חום של 180 מעלות.
מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים (קוקוס, פרג, סוכר וקמח).
מוסיפים לקערה את הביצים, שמן, חלב ושמנת מתוקה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה בלבד.
שופכים את הבלילה לתבנית משומנת ומכניסים לתנור לכ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה ואפויה.
עם הוצאת העוגה, בעודה חמה, ממיסים את השוקולד הלבן יחד עם השמנת המתוקה במיקרוגל בפולסים (כל פעם 20-30 שניות) או בסיר על הכיריים (מה שיותר נוח לכם) ושופכים על העוגה החמה באופן אחיד, בעזרת לקקן.
תערובת השמנת והשוקולד הלבן תיספג בעוגה עד שלבסוף כלל לא תיראה, אך אל דאגה – טעמה יורגש ועוד איך. אסור לוותר על שלב חשוב זה.
- אל תיבהלו מהמראה הזה, עוד קצת עבודת לקקן והכל ייספג..
הנאה מובטחת.
ושוב תודה ליעלי על השיתוף הטעים הזה
עד הפעם הבאה,
מיכל
27 תגובות
הי מיכל,
העוגה הוכנה בסופש ונטרפה במהירות! כמה פשוטה ככה טעימה: -)) תודה רבה לך על עוד מתכון מצוין וקל להכנה.
אפרת
תודה אפרת, איזה כיף לשמוע!
הכנתי בשתי תבניות במטרה להקפיא אחת אך שתיהן חוסלו עוד באותו היום. עוגה פשוטה וטעימה בטירוף. תודה רבה!
איזה כיף שאהבת!
שלום,
תודות על המתכון – נראה ונקרא טעים ביותר.
אשמח לקבל את קוטר התבנית – האם מדובר ב-24, 26 או אחרת?
תודה
תבנית 26 הכי תתאים.. תהנו 🙂
היי
אם אחליף את השוקולד הלבן בשוקולד מריר – נשארים עם אותן מידות של סוכר?
תשאירי אותן מידות וספרי איך יצא!
הכוונה לפרג רגיל שמוכרים בשקית, שהוא לא טחון טרי?
הי ריטה, כן זו הכוונה
האם אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק במקום?
בטח, שתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות, ולהוריד קצת בזמן תנור
תודה רבה.
לכבי המידות שאת כותבת כוס מדובר בכוס חד פעמית?
היי לירון, כל המידות הן לפי כוס מדידה סטנדרטית של 240 מל
האם אפשר במקום הציפוי של השמנת,אפשר לשים מיץ תפוזים?
מיץ תפוזים לא יכול להמיר את השמנת כאן בציפוי לדעתי..מדובר במעין גנאש שנספג בעוגה
היי סיגל, מדובר בגנאש שנספג בתוך העוגה כך שמיץ תפוזים לא יוכל להמיר את השמנת.
העוגה יצאה מושלמת ברמות אחרות!!!
תודה רבה!
איזה כיף לשמוע לירון, תודה על העדכון!
נאפתה אתמול – מצוינת!
איזה כיף שאהבת תמי! תודה על התגובה
הי
האם יש דרך להפוך אותה לפרווה?
אפשר להמיר את החלב בחלב צמחי ואת השמנת בצמחית
האם אפשר להמיר את השמנת המתוקה בשמנת לבישול? זה מה שיש במקרר…
אפשר, אך עדיף שלא
הי, מיכל.
משוגעת על השילוב של פרג וקוקוס.
לא ציינת, איפה מאחסנים את העוגה. במקרר או בחוץ? תודה.
אצלינו היא מתחסלת כל כך מהר שלא שומרים 🙂
אם מחזיקה יותר מיום הייתי מעבירה למקרר