רוצים ממש "לעוף על עצמכם"?? הגעתם למקום הנכון.
אחרי חוויה לא טובה עם שמרים בתחילת דרכי במטבח, החלטתי שחלות ועוגות שמרים אמשיך לדעת לקנות נכון (אני ממש מעולה בקנייה נכונה ), ושעדיף שאדבוק במאכלים שאני מצליחה להכין כמו שצריך. התמדתי בגישה הזו עד לפני כמה שנים, אז גיליתי את האוצר ששמו "קמח שמרים" של אסם (באמת שאף אחד לא משלם לי לכתוב את זה).
כמה כיף לעבוד עם הקמח הזה! והתוצאות.. באמת מושלמות ולא נופלות במילימטר ממאפים שהוכנו בדרך המסורתית עם קמח ושמרים נפרדים.
שום חלה או עוגה קנויה לא יכולה להתחרות עם הריח שמתפשט בבית כשהמעדנים האלה נאפים בתנור. לכן, אם אתם מארחים, אני ממליצה לכם לתכנן כך שזמן האפייה יהיה בסמוך להגעת האורחים. כשאלו יראו את אותן יפיפיות קלועות, הסופרלטיבים לא יאחרו להגיע. הם באמת יחשבו שמהבוקר בעיקר עסקתם בהכנת החלות: לשתם, רידדתם, קימחתם את עצמכם לדעת, גלגלתם ועודדתם את השמרים בליווי פונפונים.
אל תנפצו להם את האשליה. אין צורך לחשוף את כל הקלפים (או במקרה הזה, את השקית הכתומה).
המתכון הבא מבוסס על מתכון של הקונדיטור המעולה מיקי שמו, והוא מניב שלוש חלות מתוקות ומענגות.
קחו בחשבון 3 וחצי שעות (עיגלתי למעלה) מרגע תחילת הכנת החלות עד הביס הראשון.
מצרכים:
לבצק:
1 ק"ג "קמח שמרים" (שקית שלמה)
3/4 כוס שמן (לא זית)
1/2 כוס סוכר
2 ביצים גודל L
- כשאופים, חשוב מאד להשתדל לעבוד עם ביצים בטמפרטורת החדר. אני ממליצה לכם לאמץ את המנהג הבא: כשאתם מתחילים להתארגן לקראת אפיית מתכון כלשהו, קודם כל ולפני הכל, הוציאו את הביצים מהמקרר ורק לאחר מכן הכינו ומדדו את שאר המצרכים.
2 כוסות מים פושרים
כפית מלח
להברשה:
1 ביצה טרופה
אופציונאלי ולפי הטעם: שומשום, פרג, זעתר.
הוראות הכנה:
מכניסים את כל המצרכים, למעט המלח, לקערת המיקסר ומערבלים (עם הידית של הלישה ולא של ההקצפה) כ-10 דקות במהירות איטית לקבלת בצק חלק.
- ייתכן ובמהלך העשר דקות הללו תצטרכו כפעמיים-שלוש לעצור את פעולת המיקסר ו"לקלף" את הבצק שעולה מעל ידית הלישה או מהצדדים, לצרפו ליתר הבצק ולהמשיך.
מוסיפים את כפית המלח ומערבלים עוד כדקה.
מוציאים את הקערה מהמיקסר, מכסים אותה עם מגבת לחה (קחו מגבת יבשה נקייה וזרזפו עליה טיפות מים מתחת לברז של הכיור), ומתפיחים למשך שעה.
- מה ז'תומרת "מתפיחים"? מניחים את הקערה בצד, לא בסמוך למזגן או מקור קור אחר, לא מרימים את המגבת וממשיכים לעיסוק אחר.
כעבור שעה, עם ידיים מעט מקומחות (בקמח רגיל), מחלקים את הבצק ל-9 כדורים שווים בגודלם (שעת יצירה!), ומניחים אותם על משטח עבודה או תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. שוב מכסים את הבצק במגבת לחה, ומתפיחים ל-15 דקות.
יוצרים מהכדורים גלילים ארוכים (שוב, בידיים מקומחות קלות), בערך ברוחב של 3 ס"מ לגליל (אין צורך במערוך, רק גלגלו עם הידיים).
קולעים צמה מכל 3 גלילים.
- אם לא יצאו לכם 9 גלילים שווים באורכם הכל בסדר! פשוט התאימו את הגלילים הארוכים יותר יחד ואת הקצרים יותר יחד.
מתפיחים את החלות (ללא מגבת) לעוד 45 דקות. לקראת סוף ההתפחה מדליקים את התנור על 180 מעלות.
טורפים ביצה בקערה קטנה ומברישים בה את החלות.
אם רוצים, מפזרים שומשום/פרג/זעתר (הילדים שלי אוהבים בלי, אז פיזרנו הפעם שומשום רק על אחת מהשלוש).
אופים בתנור למשך 30 דקות עד להזהבה וריח מ ט ו ר ף שמתפשט בכל הבית.
מתאפקים לא לטרוף את שלושתן עד ההגעה לשולחן.
- אני שייכת לאסכולה שבוצעת חלות ולא פורסת אותן. ממליצה לכם לעבור למחנה שלי אם אתם עדיין לא שם- חוויית אכילת חלה שונה לגמרי .
- מומלץ להגיש בליווי תבשיל עם הרבה רוטב סמיך וטוב כמו חריימה חריף או קדירת בקר (עוד מתכון שמתכננת לעלות בקרוב).
- גם המתכון הזה, כמו הפאי לימון לדוגמא, הוא מתכון נפלא להכין יחד עם ילדים האוהבים את המטבח (כפי שאתם יכולים לראות, ידיה של מיקה, ביתי, מככבות בתמונות).
- עם שאריות החלות, מומלץ להכין למחרת פרנץ' טוסט משגע..עוד מתכון שאביא לכם בהקדם.
- אחרון חביב: על העטיפה הכתומה של ה – "קמח שמרים" כתוב מתכון לעוגת שושנים של שמרים שוקולד. זהו מתכון קבוע ומנצח אצלי בבית! מומלץ בחום!!
עד הפעם הבאה,
שבת שלום
😍
מיכל
8 תגובות
אם אין לי מיקסר האם ניתן ללוש ידנית? אם כן לכמה זמן ומה בדיוק לעשות?
הי עפרי, לא ניסיתי ללוש את החלות ידנית אך פעם. במיקסר לשים 10 דקות אז ידנית צריך לפחות 10 דקות גם
אפשר בהחלט ללוש,זה מה שאנחנו עושים בבית ,גם לא חייבים לשים מים על המגבת(לא יודעת מה השימוש במים)
תודה נעמי
מים מספקים לחות מדורגת לחלה לאורך זמן
אני גם אחרי האפייה מניח מגבת רטובה על החלות זה נותן להם ריכוך
אחלה טיפ, תודה יצחק!
אני יכולה להשתמש רק בחלק מהבצק לאפיה ראשונה בבוקר ולהשאיר את השאר בחוץ ולאפות אותו בערב? או שיקרה משו לשמרים? או שצריך להשאיר במקרר?
היי עדי, בצק שמרים לאחר שתפח שומרים במקרר. את יכולה להתפיח לאט במקרר חלק מהבצק מלכתחילה, כפי שאנחנו עשינו במתכון של הפוקאצ'ה.