דובשניות

כשהבנות שלי היו קטנות, העוגיות האהובות עליהן היו דובשניות הכי הכי פשוטות. הייתי הולכת עם שקית קטנה בתיק, שבמקרי חירום, כמו סשן צרחות באוטו למשל , היה לי את הנשק שיציל את המצב. הדובשניות הפרטיות שלי היו זוללות בהנאה את הדובשניות ועושות ריסטרט.

אך האמת היא שלמרות אהבתן הרבה לדובשניות, לא הייתי אופה להן גרסה ביתית של העוגיות, אלא מסתפקת בקנויות וטובות. לפני מספר ימים, עדי האהובה והמדהימה שלנו, שהיא מזמן כבר חלק מהמשפחה, שיתפה אותי שיש מישהי בקיבוץ שלה שמכינה דובשניות הכי טעימות בעולם. קצת לחץ מתון והמתכון היה בידינו.

אספר לכם שהורדתי את כמות הסוכר מכוס וחצי לכוס, בכל זאת יש גם חצי כוס גדושה של דבש. כך מתקבלות דובשניות מתוקות, אך לא מדי. מי שאוהב את הדובשניות שלו מתוקות יותר, כמו אלו הקנויות, שידבוק בכוס וחצי של הסוכר – בכל זאת מדובר בכמות סבירה ביחס  ל-5 כוסות הקמח (!) שבמתכון.

מומלץ להכין את תערובת העוגיות בקלי קלות ערב קודם, לאפסן בלילה במקרר ואז לכדרר לעוגיות ולאפות למחרת. אך אשתף אתכם כי גם מינימום של שעתיים במקרר עושות את העבודה. זוהי אחלה אפייה עם ילדים – הכל בקערה אחת, זמן איכות במקרר, לכדרר, למעוך קלות ולתנור.

קבלו עוגיות מדויקות לראש השנה ולתקופת החגים, שתכלס כיף לאכול במשך כל השנה – ושתהיה לכולנו שנה מתוקה במיוחד.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

4 ביצים

1/2 כוס דבש

1 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

1 כפית קינמון

קמצוץ ציפורן

1 כוס שמן

1 כפית סודה לשתייה

5 כוסות קמח

הוראות הכנה:

בקערה גדולה טורפים היטב את הביצים יחד עם הדבש, הסוכר, הסוכר וניל והשמן.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הקמח, הסודה לשתיה, הקינמון והציפורן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עוטפים ומכניסים למקרר למינימום שעתיים ועד ללילה.

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

יוצרים כדורים קטנים מתערובת העוגיות, מניחים במרווחים (העוגיות יתפשטו) על שתי תבניות תנור מרופדות נייר אפייה ומעט מועכים אותם.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים למשך כ-10-12 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב-שחום. מוציאים את העוגיות שתתקשנה בחוץ.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לאחר שהעוגיות מתקררות, הן נשמרות בכלי סגור בטמפרטורת החדר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

מלבי

המלבי הוא אחד הקינוחים שמשפחתי הכי הכי אוהבת. לא משנה

קרפעלך

זוכרים את פוסט הורניקס האגדי? (איך אפשר שלא?  אחד הפוסטים

קיגל מוכן

קיגל

לפני כמה חודשים יצא לי לשוב ולסייר בשוק מחנה יהודה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. שרון הגב

    נראות דובשניית טובות!
    שתהיה לך שנה טובה, בריאות איתנה, שמחה והגשמת חלומות! לא פחות חשוב, תמשיכי להפתיע אותנו במתכונים המצויינים שלך ובכתיבה כייפית.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן