על גרסה של הסלט הלא פחות מ-"מעולה" הבא סיפרה לי לפני שנים, רונה, בת דודתו של אורן ורק לא מזמן הבנתי שבעצם עוד לא שיתפתי אתכם בו. מחדל, ללא ספק.
מדובר בסלט שהוא גם תוספת, משום שמרכיביו העיקריים הם עדשים מבושלות וקוביות בטטות אפויות (בדומה לסלט החיטה הזה או סלט הכרובית, תרד ופתיתים הזה, למשל). האמת, מכיוון שיש כאן גם קטניות וגם פחמימות, יש שיאמרו שהסלט אפילו יכול להוות ארוחה קלה בפני עצמו. בנוסף, סלט זה מצטרף כאן בבלוג לסלט בטטות אפויות אהוב אחר, מומלץ מאד.
יתרון נוסף של הסלט (בנוסף להיותו ממש טעים כמובן ), הוא שאפשר להכינו מראש – ניתן לבשל את העדשים ולאפות את הבטטות גם כמה שעות טובות לפני ההגשה. אפילו אקצין ואומר שאפשר גם להרכיב אותו כשעתיים לפני ההגשה והוא עדיין יהיה מצוין עם הגשתו. אם כן, זהו אחלה סלט לשנע לפיקניקים, אירועים משפחתיים וכו'.
מבחינת תוספת הירק, אני אוהבת להוסיף הרבה עלי פטרוזיליה קצוצים (מצרור גדול של פטרוזיליה). מי שמעוניין, מוזמן לשלב גם עלי כוסברה קצוצים או בכלל ללכת על טהרת הכוסברה. לעניין הרוטב, מבט אחד במרכיביו ותבינו כי מדובר בוינגרט פשוט וקל להכנה, שגם אותו כמובן ניתן יהיה להכין בקלות מראש.
שימו לב שהעדשים ברשימת המצרכים כבר מבושלות. אני מבשלת אותן כמו שמבשלת קינואה (כפי שפירטתי בפוסט של סלט הקינואה הזה), אפשר כמובן גם לבשל לפי הוראות היצרן. אנחנו לא רוצים את העדשים במצב צבירה רך מדי, עליהן להיות נגיסות, אך לא קשות מדי.. מבינים למה אני מתכוונת, נכון? אני השתמשתי בעדשים שחורות, אותן אני ממש אוהבת (כמו במתכון של הקציצות עדשים), אך גם עדשים רגילות בהחלט יתאימו.
מצרכים:
לסלט:
חצי כוס עדשים שחורות מבושלות (בלוגה)
2 בטטות גדולות, מקולפות וחתוכות לקוביות קטנות
צרור עלי פטרוזיליה קצוצים דק
2 בצלים ירוקים קצוצים
כ-3 כפות שמן זית לזילוף על הבטטות
מלח ים, פלפל שחור טחון טרי
לרוטב:
3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כף גדושה דבש/מייפל/סילאן
1 כפית חרדל
1 שן שום כתושה
מלח, פלפל
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
מניחים את קוביות הבטטה על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה, מזלפים מעל את שמן הזית, מתבלים במלח ים ובפלפל שחור טחון טרי, מערבבים היטב ואופים למשך כ-35 דקות עד שהבטטות מזהיבות, משחימות בצדדים ומתרככות. מוציאים ומצננים.
בזמן שהבטטות בתנור, מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה.
מכניסים לקערה את הבטטות האפויות, העדשים המבושלות, הפטרוזיליה הקצוצה והבצל הירוק הקצוץ.
שופכים מעל את הרוטב ומערבבים היטב ובעדינות.
ניתן להגיש מיד או לעטוף ולהגיש גם כעבור כמה שעות.
עד הפעם הבאה,
מיכל
6 תגובות
סלט מושלם! טעים בטירוף. תודה מיכל
איזה כיף שאהבת. תודה ליעד!
מה המשמעות במשקל של 2 בטטות גדולות?
לא שקלתי אותן אבל פשוט השתמשי בשתי בטטות גדולות הייתי מנחשת שבטטה גדולה תשקול כ-450-500 גר׳
החומרים כוללים: ״חצי כוס עדשים שחורות מבושלות (בלוגה)״. האם אפשר לבדוק זאת? בצילומים ״נראה״ שיש יותר. תודה!
היי רוני – אכן, המתכון מדויק כפי שכתוב. יופי של סלט.