סלט כרובית צלויה, תרד, פטה ופתיתים מעולה

הסלט הבא נמנה על החבורה האקסלוסיבית של אותם סלטים שיבקשו מכם להכין פעם אחר פעם, אירוע אחר אירוע. אותם סלטים שכולם יבקשו את המתכון שלהם ותמיד יתחסלו במזנון הסלטים – לא משנה כמה סלטים יהיו על השולחן.

מדובר בסלט בעל נפח ותכונה בולטים לעומת רוב הסלטים האחרים, סלט שהוא גם תוספת, אם תרצו. אסביר ואנמק : יש כאן גם פרחי כרובית צלויים, גם פתיתים (כן, כן!), גם תרד, גם גבינת פטה מפוררת, גם חמוציות מיובשות (או דובדבנים/ אוכמניות..), גם מעט בצל סגול – מגוון רחב של טעמים וטקסטורות שיחד עם וינגרט פשוט וטוב מתחברים לסלט לא פחות ממצוין.

הכנתי את הסלט לראשונה לאחת מהדלקות הנרות של חנוכה (כן, כן כבר הרבה זמן שאני רוצה להביא לכם אותו ואיכשהו מתכון אחר מתגנב ועוקף אותו כל פעם.. אבל לא עוד!), וכבר אז הבנתי שיש לנו פה הום ראן.

לעניין הפתיתים: אפשר להשתמש בפתיתים בצורת אורז או לחלופין (במיוחד אם אתם גרים בחו"ל ואין פתיתים בנמצא ), אפשר להשתמש בפסטה מסוג "אורזו" שממש דומה לפתיתים בצורת אורז. מה שכן, הקפידו לבשל את הפסטה/פתיתים למידת בישול "אל דנטה" בלבד – כדקה/שתיים פחות ממה שכתוב בהוראות היצרן, משום שאנחנו ממש לא רוצים בסלט שלנו פתיתים במרקם "אל מושי", רכים מדי.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לסלט:

כרובית קטנה מפורקת לפרחים קטנים

כ-5 כפות שמן זית

3 שיני שום כתושות

מלח ים, פלפל שחור טחון טרי

1 כוס פתיתים בצורת אורז/פסטה אורז

חצי בצל סגול קטן פרוס דק (כ-1/4 כוס)

1 כוס (כ-125 גר') גבינת פטה מפוררת

כ- 2/3 כוס חמוציות/אוכמניות מיובשות או דובדבנים מיובשים

כ-200 גר' על בייבי תרד שטופים (ניתן לקנות שקית כזו)

לרוטב:

3 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1 כפית דבש

1 כפית חרדל דיז'ון

1/2 כפית מלח

1/3 כפית פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מפזרים את פרחי הכרובית על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה, מתבלים אותם ב-4 כפות שמן זית, בשום הכתוש, במלח ים ובפלפל הטרי הגרוס, מערבבים היטב, משטחים בשכבה אחידה ואופים למשך כ-20-25 דקות, עד שצלויות ושחומות בקצוותיהם. מצננים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בינתיים, מבשלים את הפתיתים/פסטה אורזו למידת עשייה "אל דנטה" – כלומר כ-1-2 דקות פחות מהוראות היצרן. מעבירים את הפתיתים לקערה (או את פסטת האורזו למסננת) ומערבבים עם כף שמן זית. מניחים בצד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכינים את הרוטב:

מערבבים היטב בקערה את 3 כפות שמן הזית, 3 כפות מיץ הלימון הטרי, כפית הדבש, כפית החרדל, 1/2 כפית המלח ו-1/2 כפית הפלפל.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מרכיבים את הסלט:

לקערה גדולה מכניסים את הפתיתים/אורזו, הכרוביות הצלויות, הבצל הסגול, התרד, הפטה המפוררת והחמוציות/דובדבנים/אוכמניות המיובשות. שופכים את הרוטב מעל ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים מיד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

צלחת סביח

כולם מכירים סביח – אחת המנות היותר פופולריות בארץ, אותה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן